Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaatti-ananassalsa

Tomaatti-ananassalsa saa tuoreesta ananaksesta hienon maun. Tuoreen ananaksen painosta noin puolet on hedelmälihaa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Tomaatti-ananassalsa

  • 8-10 kpl tuoretta tomaattia
  • 1 kpl tuore ananas (700-800 g)
  • 1-2 kpl puna- tai keltasipulia
  • öljyä
  • noin 1 rkl maizenaa
  • 2 dl tomaattimehua
  • 1 kpl kasvisliemikuutio
  • muutama tippa tabascoa
  • sokeria tai hunajaa

Valmistusohje

Tomaatti-ananassalsa valmistuu näin:

  1. Kuullota öljyssä sipulilohkot, ananaspalat ja kaltatut tomaatit. Sekoita maizena tomaattimehuun ja lisää mehu joukkoon. Lisää kasvisliemijauhetta tai -kuutio ja tarvittaessa tomaattimehua.
  2. Keitä kastiketta, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja kastike sakeaa. Mausta salsa tabascolla ja pyöristä maku sokerilla tai hunajalla. Tomaatti-ananassalsa saa olla makeaa. Tarjoa salsa vaikka grillatun lohen kanssa.

Katso myös: Salsa sopii moneen – onko suosikkisi tomaattinen, tulinen vai makea?

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Helpot ja nopeat dipit

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaatti-ananassalsa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.