Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaatti-juustosalaatti

Tomaatti-juustosalaatti kootaan paahdetuista kirsikkatomaateista, tuoreista tomaateista ja burratajuustosta. Yrttiöljy viimeistelee maun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Tomaatti-juustosalaatti

  • 400 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl oreganoa
  • ¼ tl hiutalesuolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ¼ tl sokeria
  • 2 isoa tomaattia
  • 250 g burraata- tai mozzarellajuustoa

Yrttiöljy

  • 1 ruukku basilikaa
  • ½ ruukkua persiljaa tai ruohosipulia
  • 1 rkll sitruunamehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tomaatti-juustosalaatti ja yrttiöljy tehdään helposti näin:

1. Halkaise 400 grammaa erivärisiä kirsikkatomaatteja. Laita ne uunivuokaan, valuta pinnalle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja lisää päälle teelusikallinen oreganoa, 1/4 teelusikallista suolaa, puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria ja 1/4 teelusikallinen sokeria. Paahda tomaatteja 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

2. Mittaa yrttiöljyä varten ruukku basilikaa, puoli ruukkua persiljaa tai ruohosipulia, ruokalusikallinen sitruunamehua, desilitra oliiviöljyä ja teelusikallinen hunajaa korkeaan kulhoon. Jauha sileäksi sauvasekoittimella. Mausta 1/4 teelusikallisella suolaa ja mustapippuria.

3. Leikkaa kaksi isoa tomaattia viipaleiksi. Nosta tuoreet tomaatit ja paahdetut tomaatit laakealle vadille. Lusikoi päälle yrttiöljyä ja 250 grammaa revittyä mozzarella- tai burratajuustoa.

4. Tomaatti-juustosalaatti: Voit tarjota juuston myös erikseen.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2022.

Lue myös: Tomaattivesi on huippukokkien kätevä kikka hyödyntää ylikypsät tomaatit – väristä et tunnistaisi tätä koukuttavaa makupommia

Lue myös Anna.fi: Tomaatti x 10: näitä herkkuja voit nauttia hyvällä omallatunnolla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaatti-juustosalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.