Tomaattihauki
Tomaattihauki tehdään haukifileistä. Keväinen hauki kestää tuhtiakin maustamista. Tarjoa lisäksi timjamilla maustettuja kasviksia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Tomaattihauki
- 500 g haukifileetä
- suolaa
- valkopippuria
Tomaattihauen täyte:
- 50 g piparjuurenmakuista Cantadou-tuorejuustoa
- 50 g silputtua aurinkokuivattua tomaattia
pinnalle:
- 1 dl kermaa
- ½ dl parmesaaniraastetta
- 2 rkl tomaattipyreetä
Valmistusohje
Tomaattihauki valmistuu näin:
Tomaattihauki tehdään haukifileistä, jotka täytetään aurinkokuivatuilla tomaateilla.
- Mausta haukifileet suolalla ja pippurilla. Leikkaa fileet tasakokoisiksi paloiksi.
- Silppua aurinkokuivatut tomaatit saksilla pieniksi paloiksi ja sekoita ne piparjuurenmakuisen tuorejuuston joukkoon. Sivele joka toiselle haukipalalle tomaattijuustoa ja aseta päälle toinen kalapala.
- Nostele kalatornit voideltuun uunivuokaan. Sekoita kerma, juusto ja tomaattipyree. Lusikoi kastike kalapaloille ja kypsennä haukifileitä 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Tarjoa tomaattiset haukifileet timjamiperunoiden ja –porkkanoiden kanssa.
Saatat pitää myös pestoon peitellystä hauesta.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Keitetty hauki ja munakastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaattihauki