Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaattihauki

Tomaattihauki tehdään haukifileistä. Keväinen hauki kestää tuhtiakin maustamista. Tarjoa lisäksi timjamilla maustettuja kasviksia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tomaattihauki

  • 500 g haukifileetä
  • suolaa
  • valkopippuria

Tomaattihauen täyte:

  • 50 g piparjuurenmakuista Cantadou-tuorejuustoa
  • 50 g silputtua aurinkokuivattua tomaattia

pinnalle:

  • 1 dl kermaa
  • ½ dl parmesaaniraastetta
  • 2 rkl tomaattipyreetä

Valmistusohje

Tomaattihauki valmistuu näin:

Tomaattihauki tehdään haukifileistä, jotka täytetään aurinkokuivatuilla tomaateilla.

  1. Mausta haukifileet suolalla ja pippurilla. Leikkaa fileet tasakokoisiksi paloiksi.
  2. Silppua aurinkokuivatut tomaatit saksilla pieniksi paloiksi ja sekoita ne piparjuurenmakuisen tuorejuuston joukkoon. Sivele joka toiselle haukipalalle tomaattijuustoa ja aseta päälle toinen kalapala.
  3. Nostele kalatornit voideltuun uunivuokaan. Sekoita kerma, juusto ja tomaattipyree. Lusikoi kastike kalapaloille ja kypsennä haukifileitä 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Tarjoa tomaattiset haukifileet timjamiperunoiden ja –porkkanoiden kanssa.

Saatat pitää myös pestoon peitellystä hauesta.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Keitetty hauki ja munakastike

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaattihauki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.