Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tonnikalatahna

Maukas tonnikalatahna täyttää rieskarullat, voileipäkakut ja maistuu keitettyjen uusien perunoiden kaverina. Tämä tahna tehdään vaaleasta säilötystä tonnikalasta ja kananmunasta. Sopivaa suolaisuutta ja makua tuovat anjovisfileet ja valkosipuli. Majoneesilla tai ranskankermalla pyöristetty tahna saa säväyksen kapriksista. Jos käytät pieniä kaprismarjoja sekoita ne tahnan joukkoon, isommat voi tarjota myös erikseen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Tonnikalatahna:

  • 400 g säilöttyä vaaleaa tonnikalaa
  • 2 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 4 kpl anjovisfileetä
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • puolen sitruunan mehu
  • 2 dl ranskankermaa tai kevytmajoneesia
  • ½ dl pieni kaprismarjoja
  • tilliä tai ruohosipulia

Valmistusohje

Tonnikalatahna tehdään helposti näin:

1. Mittaa säilykeliemestään valutettu kala, kuoritut munat, anjovisfileet, valkosipulin kynsi, sitruunamehu ja ranskankerma tai majoneesi monitoimikoneeseen ja pyöräytä ainekset tahnaksi.

2. Sekoita joukkoon kaprismarjat ja silputtu tilli tai ruohosipuli. Tarjoa varhaisperunoiden tai leivän kera.

Katso myös: Lohitahna

Katso myös Anna.fi/ruoka: Herkullinen savulohitahna

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tonnikalatahna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.