Reseptit

Toscapäällysteiset aprikoosileivokset

Ainekset

  • 6 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 6 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl maitoa

pinnalle:

  • 2 tölkkiä (á 420 g) säilöttyjä aprikooseja

toscakuorrutus:

  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 200 g mantelilastuja
  • 0.5 dl maitoa

Valmistusohje

Toscapäällysteiset aprikoosileivokset
  • 30-40 palaa
  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Avaa aprikoositölkit ja kaada hedelmät lävikköön valumaan. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sulata ja jäähdytä rasva. Mittaa kuorrutuksen ainekset kattilaan ja kiehauta seos koko ajan sekoitellen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä lopuksi maito.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipannulle. Asettele päälle aprikoosinpuolikkaat ja lusikoi lopuksi pinnalle toscakuorrutus. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Toscapäällysteiset aprikoosileivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.