Toscapäällysteiset aprikoosileivokset
- Kasvis
Ainekset
- 6 munaa
- 3 dl sokeria
- 1 dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
- 6 dl vehnäjauhoja
- 6 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl maitoa
pinnalle:
- 2 tölkkiä (á 420 g) säilöttyjä aprikooseja
toscakuorrutus:
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 200 g mantelilastuja
- 0.5 dl maitoa
Valmistusohje
- 30-40 palaa
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Avaa aprikoositölkit ja kaada hedelmät lävikköön valumaan. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sulata ja jäähdytä rasva. Mittaa kuorrutuksen ainekset kattilaan ja kiehauta seos koko ajan sekoitellen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä lopuksi maito.
- Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipannulle. Asettele päälle aprikoosinpuolikkaat ja lusikoi lopuksi pinnalle toscakuorrutus. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Toscapäällysteiset aprikoosileivokset