Tulinen nakkikeitto
Tulisen nakkikeiton nakit voi korvata makkaralla, grillatulla kanalla tai paahdetulla pekonilla. Perheen arkiruokailussa kohtaavat kiire ja perheenjäsenten erilaiset makutottumukset. Mukavaa vaihtelua saa, kun maustaa tuttuja ruokia uudella tavalla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Tulinen nakkikeitto
- 2 tl öljyä
- pala purjoa
- 3 perunaa
- 2 prk (800 g) tomaattimurskaa
- 1 dl chilistä tomaattikastiketta
- 7 dl vahvaa lihalientä
- 1 ps (200 g) vihreitä papuja pakasteena
- 300 g voimakkaasti maustettuja nakkeja
- ripaus mustapippuria
- ripaus sokeria
- 1 nippu persiljaa
Valmistusohje
Tulinen nakkikeitto valmistuu näin:
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää silputtu purjo ja paloitellut perunat ja anna niiden pehmetä hetki.
- Lisää tomaattimurskat, tomaattikastike ja lihaliemi ja anna keiton hautua 5 minuuttia.
- Lisää keiton joukkoon pavut ja paloitellut nakit ja keitä vielä 10 minuuttia.
- Mausta valmis nakkikeitto pippurilla, sokerilla ja silputulla persiljalla. Tarjoa tulinen nakkikeitto heti.
Katso myös: Perinteinen nakkikastike
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Espanjalainen makkarakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tulinen nakkikeitto