Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tulinen nakkikeitto

Tulisen nakkikeiton nakit voi korvata makkaralla, grillatulla kanalla tai paahdetulla pekonilla. Perheen arkiruokailussa kohtaavat kiire ja perheenjäsenten erilaiset makutottumukset. Mukavaa vaihtelua saa, kun maustaa tuttuja ruokia uudella tavalla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tulinen nakkikeitto

  • 2 tl öljyä
  • pala purjoa
  • 3 perunaa
  • 2 prk (800 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl chilistä tomaattikastiketta
  • 7 dl vahvaa lihalientä
  • 1 ps (200 g) vihreitä papuja pakasteena
  • 300 g voimakkaasti maustettuja nakkeja
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 1 nippu persiljaa

Valmistusohje

Tulinen nakkikeitto valmistuu näin:

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää silputtu purjo ja paloitellut perunat ja anna niiden pehmetä hetki.
  2. Lisää tomaattimurskat, tomaattikastike ja lihaliemi ja anna keiton hautua 5 minuuttia.
  3. Lisää keiton joukkoon pavut ja paloitellut nakit ja keitä vielä 10 minuuttia.
  4. Mausta valmis nakkikeitto pippurilla, sokerilla ja silputulla persiljalla. Tarjoa tulinen nakkikeitto heti.

Katso myös: Perinteinen nakkikastike

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Espanjalainen makkarakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tulinen nakkikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.