Vadelma-suklaakakku
- Kasvis
Ainekset
pohja:
- 4 munaa
- 1.5 dl sokeria
- ¾ dl perunajauhoja
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 1.5 dl omenatäysmehua kostutukseen
täyte:
- 300 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
kuorrutus:
- 2.5 dl maitoa (rasvatonta)
- 1 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
- 1 dl sokeria
- 2 rkl ohrakasta
- 100 g maitorahkaa (rasvaa kork. 0,5%)
- 80 g maitosuklaata (rouhittua)
vuokaan:
- 2 tl margariinia (rasvaa kork. 40%)
- 2 rkl korppujauhoja
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota pyöreän kakkuvuoan pohja ja reunat (halkaisija 22-25 cm).
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe ja kaakao keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen muutamassa erässä kevyesti nostellen munavaahtoon.
- Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alaosassa 30-35 minuuttia, kunnes kakkupohja on keskeltäkin kiinteä. Kumoa kakku kuumana vuoasta ja anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutus kakun paistuessa. Sekoita maito, kaakaojauhe, sokeri, ja Ohrakas kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Hauduta vielä 2 minuuttia. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon maitorahka.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta osat omenamehulla. Levitä alimmalle levylle puolisen desilitraa kuorrutusta ja aseta päälle puolet vadelmista.
- Aseta päälle keskimmäinen kakkulevy ja sen päälle noin 1/2 dl kuorrutusta. Asettele päälle jäljellä olevat vadelmat.
- Aseta ylin kakkulevy päälle ja peitä kakku kuorrutuksella. Koristele rouhitulla suklaalla.
- 16 annosta (1 annos 3 pistettä)
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelma-suklaakakku