Vadelmatorttu
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 12 digestivekeksiä
- 75 g laktoositonta margariinia
- inkivääriä
täyte:
- 5 liivatetta
- 0.5 dl vettä
- 2 sitruunan mehu (1 dl)
- 250 g vähälaktoosista maitorahkaa
- 2 dl Hyla-vispikermaa
- 1,5-2 dl sokeria
- 400 g kotimaisia vadelmia
päälle:
- marjoja: mustaherukoita, vadelmia, mansikoita, lakkoja
kiille:
- 2 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
- Murenna keksit monitoimikoneessa, lisää margariini ja mausteeksi inkivääriä.
- Painele murumainen seos leivinpaperilla pohjustettuun tasapohjaiseen, irtoreunaiseen kakkuvuokaan.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna vesitilkka ja liuota liivatteet kuumaan veteen. Jäähdytä liivateseosta pitämällä kattilaa vaikka hetken kylmässä vedessä. Lisää sitruunamehu ja sekoita seos rahkan joukkoon.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa ja sekoita joukkoon.
- Soseuta vadelmat. Jos haluat siemenet pois, puserra marjasurvos siivilän läpi. Lisää rahka-kermaan vadelmasose. Tarkista maku ja kaada seos murupohjan päälle. Peitä foliolla ja pidä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Levitä hyytyneen vadelmatortun päälle marjoja. Kuumenna hyytelösokeripakkauksessa olevan ohjeen mukaan vettä ja hyytelösokeria ja valuta marjojen päälle kiillettä.
- Kakun voit valmistaa ajoissa pakastimeen. Ota kakku sulamaan jääkaappiin ja koristele marjoilla ja hyytelösokerista valmistetulla hyytelöllä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelmatorttu