Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelmavalkosuklaaterriini

Pirteä piparminttukuori antaa vadelmajäädykkeelle uutta viehätystä. Silikonivuoista jäädyke irtoaa leikiten. Raikas vadelmakastike kruunaa kesäisen herkun.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vadelmavalkosuklaaterriini:

  • 4 dl vadelmia
  • 200 g valkosuklaata
  • 50 g voita
  • 3 kpl munaa
  • ½ dl tomusokeria
  • 2 ½ dl vispautuvaa kermaa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • ½ dl Marianne-karamellirouhetta

Valmistusohje

Vadelma-valkosuklaaterriini tehdään helposti näin:

  1. Paloittele suklaa ja sulata se yhdessä voin kanssa vesihauteessa. Soseuta vadelmat kevyesti haarukalla.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset yhdessä tomusokerin kanssa vaahdoksi. Vatkaa vielä kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon vaniljatuorejuusto.
  3. Sekoita suklaa ja vadelmasose keltuaisvaahtoon. Kääntele varovasti sekaan puolet kermavaahtojuustoseoksesta ja valkuaisvaahto. Sekoita loppuun kermavaahtoseokseenMarianne-rouhe.
  4. Vuoraa kelmulla pitkänmallinen vuoka (2,5 l tai kaksi pienempää). Levitä Marianne-vaahtovuoan pohjalle ja reunoille. Kaada vadelma-suklaaseos varovasti vuokaan. Jäädytä pakastimessa mielellään seuraavaan päivään.
  5. Kumoa jäädyke tarjoiluastiaan, poista kelmu. Tarjoile lisänä marjakastiketta, jossa on soseutettuja marjoja ja tomusokeria maun mukaan.

Jäädytysaika: 6 tuntia tai yön yli

Vinkit:

  • Voit valmistaa terriinin myös muista marjoista. Kokeile mustikkaa tai herukoita.
  • Saat jäädykkeen pysymään tarjoilulautasella paikallaan leikkausvaiheessa, kun ripottelet hieman sokeria lautaselle ennen jäädykkeen kumoamista.

Kokeile myös muita Kotilieden vadelmaisia herkkuja kuten Herukka-vadelmakakkua tai Irlantilaista vadelmatrifleä.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelmavalkosuklaaterriini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.