Valentinen leivokset
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Pohjataikina
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 0.5 dl perunajauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Voitelu
- voita/margariinia
Suklaamousse
- 200 g tummaa suklaata
- 1 rkl voita
- 2 munankeltuaista
- 3 liivatelehteä
- 2 munanvalkuaista
- 1 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
Vadelmakerma
- 250 g vadelmia
- ½ dl vettä
- 1 dl sokeria
- 4 liivatelehteä
- 300 g vadelmanmakuista rahkavälipalaa
- 2 ½ dl mansikanmakuista kuohukermaa
- tai mansikanmakuisella tomusokerilla maustettua kermaa
Koristelu
- vadelmasuklaasydänkonvehti (Panda)
- suklaarouhetta
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraan uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi voisulalla tai juoksevalla margariinilla.
- Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe kulhossa.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Leikkaa leivinpaperista ja kakkulevystä laakeaan vuokaan (noin 30 x 30 cm) sopiva pala.
- Sulata suklaa ja voi mikroaaltouunissa. Lisää joukkoon keltuaiset.
- Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna 2 rkl kermaa mikrossa. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kermaan.
- Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Vaahdota eri kulhossa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Lisää liivateseos suklaaseen. Lisää joukkoon kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan kakkulevyn päälle.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kiehauta vadelmat sokeri ja vesi. Puserra marjat siivilän läpi ja kuumenna seos. Puserra pehmeät liivatelehdet vedestä ja sulata ne vadelmasoseeseen.
- Vaahdota kerma ja sekoita kaikki vadelmatäytteen ainekset. Kaada seos vuokaan suklaamoussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai noin 4 tuntia.
- Leikkaa kakku neliöiksi tai ota siitä sydämen muotoisella, korkeareunaisella muotilla sydänleivoksia. Korista leivokset suklaasydämillä tai suklaarouheella.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valentinen leivokset