Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valentinen leivokset

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pohjataikina

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Voitelu

  • voita/margariinia

Suklaamousse

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 rkl voita
  • 2 munankeltuaista
  • 3 liivatelehteä
  • 2 munanvalkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Vadelmakerma

  • 250 g vadelmia
  • ½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 300 g vadelmanmakuista rahkavälipalaa
  • 2 ½ dl mansikanmakuista kuohukermaa
  • tai mansikanmakuisella tomusokerilla maustettua kermaa

Koristelu

  • vadelmasuklaasydänkonvehti (Panda)
  • suklaarouhetta

Valmistusohje

 

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraan uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi voisulalla tai juoksevalla margariinilla.
  2. Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe kulhossa.
  3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Leikkaa leivinpaperista ja kakkulevystä laakeaan vuokaan (noin 30 x 30 cm) sopiva pala.
  5. Sulata suklaa ja voi mikroaaltouunissa. Lisää joukkoon keltuaiset.
  6. Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna 2 rkl kermaa mikrossa. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kermaan.
  7. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Vaahdota eri kulhossa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Lisää liivateseos suklaaseen. Lisää joukkoon kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan kakkulevyn päälle.
  8. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kiehauta vadelmat sokeri ja vesi. Puserra marjat siivilän läpi ja kuumenna seos. Puserra pehmeät liivatelehdet vedestä ja sulata ne vadelmasoseeseen.
  9. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki vadelmatäytteen ainekset. Kaada seos vuokaan suklaamoussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai noin 4 tuntia.
  10. Leikkaa kakku neliöiksi tai ota siitä sydämen muotoisella, korkeareunaisella muotilla sydänleivoksia. Korista leivokset suklaasydämillä tai suklaarouheella.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Valentinen leivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.