Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosipulinen jogurttikastike

Valkosipulinen jogurttikastike on monikäyttöinen. Se sopii liharuokien kanssa, erityisesti grillatun lampaanlihan kaverina, salaatinkastikkeeksi ja kalan sekä höyrytettyjen kasvisten höystäjäksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Valkosipulinen jogurttikastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • ½ kpl tuoretta kurkkua
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • tuoretta minttua, tilliä tai ruohosipulia
  • sitruunapippuria

Valmistusohje

Valkosipulinen jogurttikastike valmistuu näin helposti:

  1. Hienonna valkosipulinkynnet tai puserra ne suoraan jogurttiin.
  2. Hienonna puolikas kurkku ja sekoita jogurtin joukkoon
  3. Mausta jogurttikastike sitruunapippurilla ja hienonnetulla mintulla, tillillä tai ruohosipulilla.
  4. Pidä jogurttikastike kylmässä.
  5. Raikas valkosipulinen jogurttikastike maistuu kalan, lihan, salaatin ja keitettyjen tai höyrytettyjen vihannesten kuten kukkakaalin tai porkkanoiden kanssa.

Katso myös: Grilliruokien maukkaat lisukkeet – tarjoa näitä grilliherkkujen kanssa

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Kastike kruunaa aterian – kokeile pähkinäistä satayta, tulista romescoa ja yrttistä chermoulaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosipulinen jogurttikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.