Vehnätortillat
Vehnätortillat syntyvät melko helposti kotikeittiössäkin ja maku palkitsee pienen vaivannäön monikertaisesti. Ohjeella valmistat 10-12 vehnätortillaa
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vehnätortillat
- 12 dl durum-vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 1 dl öljyä
- noin 3 dl vettä
Valmistusohje
Vehnätortillat tehdään helposti näin:
1. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja vaivaa taikinakoukulla noin 10 minuuttia.
2. Muovaa taikina pötköksi ja jaa 10 palaksi. Peitä palat kelmulla ja kauli palat jauhoisella alustalla noin 30 cm:n kokoisiksi tortilloiksi. Paista vehnätortillat kuivalla pannulla molemmin puolin ja peitä pyyhkeellä.
Ohje: Brenda Vértiz
Vinkki: Täytä vehnätortillat meksikolaiseen tapaan raikkaalla vihannessalsalla, guacamolella, mustapapukastikkeella ja broilerin lihalla.
Lue myös: Meksikolainen ruoka kiehtoo – listasimme parhaat tacot, quesadillat ja tortillat
Lue myös Anna.fi: Hurmaannu chilistä, kaakaosta, valkosipulista, korianterista… Näillä ohjeilla onnistut meksikolaisen keittiön herkuissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vehnätortillat