Lämmin tofusalaatti
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 300 g tofua
- 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 1 Kesäkurpitsa
- 100-150 g minisiitakesieniä tai muita viljeltyjä sieniä
- pala purjoa tai kevätsipulia
- herneitä, parsakaalia
- herneenversoja
- soijakastiketta
Valmistusohje
- Leikkaa kesäkurpitsa halki ja puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi purjo tai kevätsipuli. Kuumenna teflonpinnoitetussa pannussa tai wokissa öljy ja kääntele purjosuikaleita pannussa. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja sienet. Anna kasvisten hetken pehmentyä. Lisää tofuviipaleet ja paista ne molemmin puolin. Mausta soijakastikkeella.
- Keitä parsakaalin kukintoja ja herneitä sen verran kiehuvassa vedessä, että ne saavat kauniin heleän värin ja vähän pehmenevät.
- Kasta herneenversot nopeasti keitinveteen.
- Nosta ainekset tarjolle, korista herneenversolla ja tarjoa salaatti lämpimänä esimerkiksi kokonaisena keitettyjen ohrasuurimoiden kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lämmin tofusalaatti