Reseptit

Viktorian luumuherkku

Ainekset

  • 1 l riisipuuroa
  • 4 dl kermaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 1 rkl kiehuvaa vettä
  • annos joululuumuja

joululuumut:

  • pussillinen kivettömiä luumuja
  • 3 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • kanelitanko
  • pala inkivääriä

Valmistusohje

Viktorian luumuherkku
  • Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoa, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä vanilliinisokeri puuroon.
  • Liota liivatelehteä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Purista pehminneet liivatteet vedestä ja sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää hieman jäähtynyt liemi ja luumut muiden ainesten joukkoon. Sekoita ja kaada tarjoiluastiaan. Hyydytä kylmässä.

Joululuumut

  • Kiehauta sokeri, vesi ja mausteet. Pane luumut liemeen ja anna niiden maustua seuraavaan päivään. Käytä luumuja liharuokien lisäkkeenä ja vatien koristeena. Liemi sopii esimerkiksi liharuokien valeluun.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Viktorian luumuherkku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.