Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Villa Dalbyn vadelmakakku

Ainekset

1 pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 500 g pakastevadelmia tai -mansikoita
  • 0,5-0,75 dl sokeria
  • 3 dl kuohukermaa (Hyla)
  • 1 tl vaniljasokeria

kakun päälle:

  • tuoreita tai pakastemarjoja
  • hyytelösokeria
  • 2-3 dl kuohukermaa (Hyla)

Valmistusohje

 

  • kakkuun tarvitaan 2 kääretorttupohjaa
  1. Kakkuun tarvitaan kaksi pohjaa, joten vatkaa erikseen kahden kakkupohjan taikinat eli 8 kananmunaa yhteensä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja seulo vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa 5-8 minuuttia. Valmista toinen pohja samaan tapaan.
  2. Soseuta vähän sulaneet marjat sohjoksi, mausta sokerilla ja levitä kakkupohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja levitä marjasurvoksen päälle.
  3. Leikkaa pohja pituussuunnassa kolmeen yhtä suureksi, noin 10 cm:n leveäksi levyksi. Rullaa yksi levyistä kääretortun tapaan kääröiksi. Kiedo toinen levy ympärille, nosta rulla pystyasentoon ja kiedo loput levyistä näiden ympärille. Kasvata kakkua niin kauan kuin kakkulevyjä riittää. Tästä kakusta tulee 10 cm korkea ja läpimitaltaan noin 21 cm. Peitä kelmulla. Kaksinkertaisesta voipaperista voit vielä kietoa kakkua tukevan vyön ympärille.
  4. Pidä kakku jääkaapissa seuraavaan päivään tai pakasta kakku.
  5. Aseta tuoreet tai pakastemarjat kakun päälle ja levitä kiilteeksi hyytelösokeria pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja levitä tai pursota kermavaahdosta koristeet kakun reunoille.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Villa Dalbyn vadelmakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.