Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Wakame no Miso-shiru

Wakame no Miso-shiru on klassikkoruoka ja varsinainen lohtukeitto kylmään talvipäivään. Tämän reseptin on antanut Kotiliedelle tunnettu japanilaisen ruoan kokki, Kimmo Jylhä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Wakame no Miso-shiru:

  • 1 l Dashi no motoa tai vaaleaa kalalientä
  • 4-6 rkl misotahnaa
  • 30 g wakame-merilevää
  • 2 rkl sakea
  • purjo- ja siitakesuikaleita

Valmistusohje

  1. Liota wakame-merilevää haaleassa vedessä muutaman minuutin ajan. Huuhtele hyvin ja leikkaa suikaleiksi.
  2. Kiehauta kalaliemi. Sekoita misotahna pieneen määrään kalalientä ja lisää kattilaan. Tämän jälkeen keittoa ei saa enää keittää.
  3. Lisää sake ja suikaleiksi leikattu wakame-merilevä. Tarkista keiton maku. Jos liemi on liian suolaista, lisää vettä tai kalalientä. Jos Wakame no Miso-shiru -keitossa ei ole riittävästi makua, lisää soijakastiketta tai misoa.
  4. Jaa purjo- ja sienisuikaleet tarjoiluastioihin ja kaada päälle kuuma Wakame no Miso-shiru.

Katso myös: Suojaako japanilainen ruoka ylipainolta? Tutustu japanilaiseen ruokakulttuuriin!

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Japanilainen nuudelikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Wakame no Miso-shiru

Sinun täytyy kommentoidaksesi.