Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Yrttimarinoidut possunkyljykset

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Yrttimarinoidut possunkyljykset

  • noin 1 kg possunkyljyksiä
  • noin 3 dl rypsiöljyä
  • ½ ruukkua basilikaa
  • ¼ ruukkua timjamia
  • 1 oksa rosmariinia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½-1 punaista ja vihreää chiliä

Valmistusohje

Yrttimarinoidut possunkyljykset valmistuvat helposti näin:Yrttimarinoidut possunkyljykset

  1. Huuhdo liha ja pyyhi kuivaksi. Kaada öljy astiaan ja nypi basilikan ja timjamin varsista lehdet joukkoon ja katko rosmariinin oksa pienemmiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja halkaise ne. Halkaise chilit ja poista siemenet ja sisäkalvot ja viipaloi ne kookkaiksi paloiksi.
  2. Laita kyljykset kannelliseen muovirasiaan tai pariin hyvin suljettavaan pakastuspussiin, kaada mausteinen öljy päälle ja anna seuraavaan päivään jääkaapissa.
  3. Valuta liha. Grillaa possunkyljykset noin 20 cm korkeudella hyvästä grillihiilloksesta molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä. Sivele kyljyksiä ja esimerkiksi grillissä samaan aikaan kypsyviä kasviksia tai kasvisvartaita usein marinadista jääneellä öljyllä.

Vinkki: Tuoreen chilin asemesta voit lisätä marinadiin chilikastiketta. Tarjoa grillatut porsaankyljykset argentiinalaisen chimichurri-kastikkeen kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin valmistat porsaankyljykset ’pizzaiola’


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrttimarinoidut possunkyljykset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.