Suklaapossu

50-vuotiskakku

Työkaverin 50-vuotiskakun teko oli vastoinkäymisiä täynnä. Sain edellisenä päivänä vaikeuksien kautta valmiiksi asti yhden kakun. Kakku kuitenkin alkoi itkeä pahasti pinnasta ja lautaselle valui suuret määrät lientä. Mies pääsikin epäonnisen kakun tuhoamispuuhiin; maussa ei kuulemma ollut kuitenkaan mitään vikaa. Eli ei muuta kuin uuden kakun tekoon. Onneks tämä onnistui hyvin. Täytteenä nami nami kinuski-puolukkaa. Valkosuklaamassa-päällinen sopi hyvin kirpeiden puolukoitten kanssa yhteen.

Pohjana 26 cm vuokaan tehty 8 (pikku)munan sokerikakkupohja.

Täyte:

Tämä määrä riittää pyöreällä 26 cm vuoalla tehdyn kakun kahteen väliin.


Kinuskikastike:
5 dl kuohukermaa
4.4 dl fariinisokeria (mitattaessa ”pakataan suht tiukaksi” eli ilmat pois)

Kerma-tuorejuustovaahto:
5 dl Valion kuohukermaa
250 g maustamatonta tuorejuustoa

5 liivatelehteä
n. 5 dl jäisiä puolukoita

Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta vesi ja liota liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen. Levitä täytettä (n. ¼) kostutetun pohjan päälle. Ripottele päälle jäiset puolukat ja lisää täytettä (taas n. ¼). Tee toinen kerros samalla tavalla. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen vuoasta irrottamista.

Päällys valkosuklaamassaa (tästä määrästä tuli n.1.3 kg, josta meni reilu puolet kakun päälle:

600 g valkosuklaata

3 dl vaaleaa siirappia

5.5 dl tomusokeria

4.5 rkl kaakaojauhetta

Sulata  suklaa. Sekoita joukkoon siirappi. Lisää vähitellen tomusokeri ja kaakaojauhe. Anna jähmettyä. Jos kaulitessa tarttuu kiinni alustaan (harvinaista), lisää hieman kaakaojauhetta.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: 50-vuotiskakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *