Suklaapossu

Aivan ihana pähkinä-suklaabrownies, gluteeniton

Brownies, jossa rapea pinta, äärettömän pehmeä kostea suussasulava suklaakerros ja mieto hasselpähkinän maku. Pitääkö vielä sanoa muuta, vai osaatteko jo kuvitella, kuinka ihanille nämä gluteenittomat browniespalat maistuivat?! 😉

Nämä palat syntyivät sattumalta, kun hävitin pussillisen vanhaksi menevää hasselpähkinäjauhetta jauhottomaan brownies-taikinaan. Kyllä vain näimmä kannatti kokeilla, nams!

Näistä tuli muuten samalla oiva vierasvara hätätapauksia varten! Tai siis olisivat olleet sellainen, elleivät ne olisi kadonneet pakkasesta ennen aikojaan. Mutta siis ajatuksen tasolla nämä ovat oikein hyviä pakastettaviksi, sillä näillä pystyy herkuttelemaan jopa suoraan pakkasesta otettuna, vielä hieman kohmeisina, tai mikäli ei heti ehdi haukkaamaan palasta, nämä sulavat äärettömän nopsaan pehmoisen tahmaisiksi.

Gluteeniton pähkinä-suklaabrownies 20 x 30 cm vuokaan. Koosta riippuen n. 20 palaa.

Aineet: 4 munaa 2.5 dl sokeria 1 pss (70 g) hasselpähkinäjauhetta 150 g tummaa suklaata 150 g voita 0.5 tl suolaa

Ohje: Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Sulata suklaa ja voi mikrossa välillä sekoittaen. Lisää joukkoon suola.

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kevyesti nostellen hasselpähkinäjauhe, sekä lopuksi sula suklaaseos.

Levitä taikina leivinpaperoituun n. 20 x 30 cm vuokaan.

Laita vuoka samantein uuniin paistumaan 175 asteeseen n. 45 minuutiksi keskitasoa hieman alemmalle tasolle. Anna jäähtyä kokonaan, leikkaa paloiksi.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Aivan ihana pähkinä-suklaabrownies, gluteeniton

Leena-muori

Aivan ihanan näköisiä ja kuuloisia herkkuja!!! Pitää kyllä tehdä. Ei tarvis lisukkeita ollenkaan mutta vanilijajädeä pallo kyytipojaksi. Oi nam! ☺ kermakekokin kelpaisi.

Suklaapossu

Kiitos Leena 🙂 Kävin juuri jokin aika sitten nappaamassa pakkasessa yhden palan, ja kyllä vain taas maistui jääkylmänäkin! Totta muuten, jäätelö olisi täydellinen pari tälle 😛

Raisa P

Ihan täydellisen kuuloinen herkku! 🙂

Suklaapossu

Kiitos Raisa P 😀 Kyllä näillä kelpasi herkutella. Ja edelleenkin pakkasesta napsittuna, nams! 😛 Vai voiko suklainen, tahmainen leivonnainen muuta ollakaan 😉

Sari

Kysyisin… Mitä voi laittaa pähkinäjauhon tilalle, kun on tuo pähkinäallergia eikä sitä voi käyttää? 🙂

Suklaapossu

Hmmmm. En ole testaillut, joten tämä on vain arvailua, mutta ensimmäisenä tuli mieleen vehnäjauhot (tai tumma kaakaojauhe). Määrällisesti laittaisin niitä vähemmän eli vain noin 2 rkl. Uskallatko kokeilla? 🙂

Katja Ylisiurua

Ooo! Menee kokeiluun ✌

Suklaapossu

Kiva että ihastuit 🙂 Ovat kyllä herkullisia, toivottavasti maistuu sullekin 😛

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *