Aivan ihana pähkinä-suklaabrownies, gluteeniton
Brownies, jossa rapea pinta, äärettömän pehmeä kostea suussasulava suklaakerros ja mieto hasselpähkinän maku. Pitääkö vielä sanoa muuta, vai osaatteko jo kuvitella, kuinka ihanille nämä gluteenittomat browniespalat maistuivat?! 😉
Nämä palat syntyivät sattumalta, kun hävitin pussillisen vanhaksi menevää hasselpähkinäjauhetta jauhottomaan brownies-taikinaan. Kyllä vain näimmä kannatti kokeilla, nams!
Näistä tuli muuten samalla oiva vierasvara hätätapauksia varten! Tai siis olisivat olleet sellainen, elleivät ne olisi kadonneet pakkasesta ennen aikojaan. Mutta siis ajatuksen tasolla nämä ovat oikein hyviä pakastettaviksi, sillä näillä pystyy herkuttelemaan jopa suoraan pakkasesta otettuna, vielä hieman kohmeisina, tai mikäli ei heti ehdi haukkaamaan palasta, nämä sulavat äärettömän nopsaan pehmoisen tahmaisiksi.
Gluteeniton pähkinä-suklaabrownies 20 x 30 cm vuokaan. Koosta riippuen n. 20 palaa.
Aineet: 4 munaa 2.5 dl sokeria 1 pss (70 g) hasselpähkinäjauhetta 150 g tummaa suklaata 150 g voita 0.5 tl suolaa
Ohje: Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Sulata suklaa ja voi mikrossa välillä sekoittaen. Lisää joukkoon suola.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kevyesti nostellen hasselpähkinäjauhe, sekä lopuksi sula suklaaseos.
Levitä taikina leivinpaperoituun n. 20 x 30 cm vuokaan.
Laita vuoka samantein uuniin paistumaan 175 asteeseen n. 45 minuutiksi keskitasoa hieman alemmalle tasolle. Anna jäähtyä kokonaan, leikkaa paloiksi.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aivan ihana pähkinä-suklaabrownies, gluteeniton
Aivan ihanan näköisiä ja kuuloisia herkkuja!!! Pitää kyllä tehdä. Ei tarvis lisukkeita ollenkaan mutta vanilijajädeä pallo kyytipojaksi. Oi nam! ☺ kermakekokin kelpaisi.
Kiitos Leena 🙂 Kävin juuri jokin aika sitten nappaamassa pakkasessa yhden palan, ja kyllä vain taas maistui jääkylmänäkin! Totta muuten, jäätelö olisi täydellinen pari tälle 😛
Ihan täydellisen kuuloinen herkku! 🙂
Kiitos Raisa P 😀 Kyllä näillä kelpasi herkutella. Ja edelleenkin pakkasesta napsittuna, nams! 😛 Vai voiko suklainen, tahmainen leivonnainen muuta ollakaan 😉
Toi rapea pinta yhdistettynä mehevään taikinaan <3
Sinäpä sen sanoit! 😀 Kiitos Unelmaa leipomassa 🙂
Kysyisin… Mitä voi laittaa pähkinäjauhon tilalle, kun on tuo pähkinäallergia eikä sitä voi käyttää? 🙂
Hmmmm. En ole testaillut, joten tämä on vain arvailua, mutta ensimmäisenä tuli mieleen vehnäjauhot (tai tumma kaakaojauhe). Määrällisesti laittaisin niitä vähemmän eli vain noin 2 rkl. Uskallatko kokeilla? 🙂
Ooo! Menee kokeiluun ✌
Kiva että ihastuit 🙂 Ovat kyllä herkullisia, toivottavasti maistuu sullekin 😛