Älyn hyvät suklaakeksit (Clintonin suklaakeksit, versio II)

Testailin jokin aika sitten Hillary Clintonin suklaakeksejä.
Keksit olivat ihan ok, mutta niissä jäi pari pientä juttuja kalvamaan. Mielestäni keksitaikina olisi kaivannut joukkoon suolaa ja ehkä hiukan enemmän suklaata. Lisäksi kekseistä tuli jostain kumman syystä huomattavasti littanampia, kuin muissa blogeissa näkemäni herkkupalat olivat. Syytin littanuudesta isoja kaurahiutaleita, mutta
koska en voinut olla varma niiden syyllisyydestä, päätin nyt testata asiaa ja käyttään niiden sijasta tavallisia kaurahiutaleita. Samalla lisäsin joukkoon suolaa. Ja myös lisää suklaata, sitähän ei voi olla koskaan liikaa, eihän? 😉

Samalla keksittiin lasten kanssa yhteistä kivaa tekemistä, sillä leivottiin keksit yhdessä. Tytöt etsivät kulhot ja tarvikkeet ja ottivat myös kolme leivinpeltiä esille.
Tällä välin äiti teki taikinan. Sitten tytöt pääsivät lusikoimaan kokkareita pellille. Lopuksi äiti suoritti pienen lopputarkastuksen ja tasoitteli huomattavasti eri kokoiset keot edes suunnilleen samankokoisiksi. Ja eikun pellit uuniin ja pian olikin valmista.

Tässä juuri tätä tekstiä naputellessani mussutan keksejä ja ihmettelen, kuinka noinkin pienet erot voivat tehdä kekseistä totaalisen erilaisia! Siis nämähän ovat ihan JÄR-KYT-TÄ-VÄN hyviä! Voisin mussutella näitä vaikka kuinka, nam! Ja niin olen tainnut jo tehdäkin, ups!

Itse asiassa keksit taitavat makunsa puolesta taistella paremmuudesta yhdessä Subway-tyyppisten suklaahippukeksien kanssa, niin hyviä ovat. Toki rakenteessa eivät pärjää, mutta lähellä ollaan. Nämäkin ovat suussa sulavia, mehevän kosteita, mutta samanlainen
Subway-keksien tyyppinen sitkeys puuttuu tai sitä on ainakin vähemmän. Tuo Subwayn keksejä muistuttavat ovat siis tällä hetkellä suklaahippukeksien parhaimmistoa.

Voi kääk! Nyt kun luin aineet-osion uudestaan, huomasin, etten laittanut kekseihin lainkaan alkuperäisohjeessa olevaasoodaa! Mutta eipä sitä huomannut, hienosti kohosivat siitä huolimatta. Tai ehkä sen takia. Sooda muistaakseni levittää keksejä. Ilmankos nämä olivatkin selvästi pulleampia kuin edelliset versiot. Noh, tekevälle
sattuu 🙂

No niin. Eli nyt pullukampien keksien salaisuus taisikin jäädä vielä hieman epäselväksi. Oliko syy kaurahiutaleissa? Vai oliko se siinä, että unohdin soodan? Toisaalta
yksi lukijani vinkkasi, että kun taikinan antaa tekeytyä jonkin aikaa jääkaapissa, ja hiutaleiden turvota, se auttaisi saamaan pullukampia keksejä. Itse en turvotellut taikinaa, mutta huomasin, että kahden viimeiden pellillisen keksit olivat pulleampia kuin ensimmäiseksi paistetun. Oliko syy kuitenkin turpoamisessa. Vai siinä, että kahden jälkimmäisen pellin keksejä jouduttiin hieman enemmän käpälöimään ja painelemaan, jolloin taikina oli tiiviimmässä muodossa ennen uuniin laittamista..? Littanuuden ja paksuuden todelliset syyt jäivät selvittämättä, mutta eipä haittaa. Näitä teen enemmän kuin mielelläni vielä uudestaan. Ja uudestaan. Ja uudestaan. Ja uud.. 😉

Tarjoilin keksejä veljeni käydessä perheensä kanssa vierailulla ja ne tekivät sellaisen katoamistempun, että jouduin kaivamaan lisää keksejä tarjolle pariinkin otteeseen. Mokailustani huolimatta nämä olivat siis älyn hyviä. Suklaan ja kauran makuisia pehmeitä, todellisia herkkukeksejä! Siis ihan oikeasti, kokeile jos et usko! 😉

Älyn hyvät suklaakeksit
(40 – 50 kpl)

Aineet:
200 g voita
2 1/2 dl fariinisokeria
1 1/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 2/3 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
200 g suklaata pilkottuna (laitoin 100 g tummaa suklaata, 100 g maitosuklaata)

Ohje:
Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokerit keskenään vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja suola. Sekoita kuivat aineet voi-sokerivaahtoon. Kääntele lopuksi pilkottu suklaa joukkoon varovasti. Lusikoi taikinasta pellille nokareita. Jätä nokareiden väliin hieman leviämisvaraa. Tarkemmat kuvalliset ohjeet löytyy aiempien keksien postauksen yhteydestä.

Paista 175 asteessa noin 8-10 minuuttia (omassa uunissani 10-11 minuuttia. Paistoin kunnes reunat saivat aavistuksen väriä). Anna keksien jäähtyä kunnolla ennen siirtämistä.

Vinkit:
* Uuneissa on eroja, joten paistoaika riippuu pitkälti uunin tehoista.

* Suklaa kannattaa jättää hieman isommiksi (n. 0.5 cm x 1 cm) paloiksi, niin se ei sula kokonaan taikinan joukkoon vaan jää makupaloiksi.

Kommentit (6)

Onpas houkuttelevan näköisiä ja oloisia keksejä. Kehusi kuulostavat niin mahtavilta, että näitä pitäisi kyllä kokeilla ;D

Kannattaa ehdottomasti kokeilla, Taru! 🙂 Sen verran ihania olivat. Ensi kerralla teen vähintään tuplasatsin, niin jää itsellekin enemmän herkuteltavaa 😉

Nyt kyllä pakko kokeilla!! �� Ja suklaata ei ole koskaan liikaa ��

Kokeilehan ihmeessä! 😀 Suklaa ja kaura ovat kyllä herkullinen pari. Ja mitä enemmän suklaata, sitä mmmmm….!

Aikoinaan Anna-lehdessä oli Hillary Clintonin piparien ohje ja siinä tosiaan oli 1 tl suolaa. Margariinia on tässä Anna-lehden ohjeessa 225g. Tummaa suklaata 340g ja ne rouhittaan pieniksi paloiksi. Muuten on samat aineet kuin aiemmin täällä olleessa ohjeessa. Ovat tosi hyviä pipareita. Teen näitä usein, ovat meidän perheen suosikkeja ja myös tuttavat tykkää.

Ooh, kiitos Ritva tiedoista! Suola tässä tekee ihmeitä ja saa keksit maistumaan taivaallisilta. Tuota suklaalisää pitääkin testailla, suklaatahan ei voi koskaan olla liikaa. Ihanan maun lisäksi ovat kivan helppotekoisiakin 🙂

Kommentoi juttua: Älyn hyvät suklaakeksit (Clintonin suklaakeksit, versio II)

Vastaa käyttäjälle Suklaapossu Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠
  • Kirsikat ovat, ainakin täällä meidän pihassa, juuri nyt parhaimmillaan. Ison sadon kunniaksi päätin tehdä Maisemakahvilan piirakan tyyppisen, munattoman piirakan kirsikasta, mutta pienin muutoksin. Mm. osan vehnäjauhoista korvasin kaurahiutaleilla ja täytteeseen laitoin rahkan lisäksi vaniljakastiketta. Kurkkaa koko piirakan helppo ohje blogin puolelta. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-rahkamurupiirakka-munaton/⁠
⁠
#kirsikka⁠
#makeapiirakka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesäleivonta⁠
#kesä

suklaapossu

X