Älyttömän hyvä mustaherukkainen juustokakku, liivatteeton

Nam, tämä mustaherukkaisen päällisen ja pehmeän mascarponetäytteen sisältävä kakku on aivan äärettömän hyvää! Voisin sanoa, että se on (liki) täydellinen. Täydellisyys on tässä kakussa niin lähellä, että tuntuu pahalta sanoa, ettei se kuitenkaan ole sellainen. Ja ainut vika, mikä vei pisteet tältä 9,5 arvoiselta kakulta, on tuo pohja. Käytin pohjaan tummia täytekeksejä, jotka veivät aavistuksen liikaa huomiota miedolta, täyteläiseltä ja aivan ihanalta moussekerrokselta. Tuo marcarponea ja valkosuklaata sisältävä täyte oli nimittäin tuon mustaherukkaa ja omenaa sisältävän hillon kanssa aivan TÄY-DEL-LI-NEN! Niin silkinsileää, pehmeää, ja se maku, voih!

Kakun pohjaan olisi sopinut paremmin miedon makuiset keksit, esim. kaurakeksit. Uskoisin, että sen muutoksen jälkeen kakku kuuluisi sarjaan ”niin hyvää ettei sanotuksi saa”. Keksien vaihtoa pitää ehdottomasti vielä kokeilla joku kerta, nyt kun tuota herkullista hilloakin vielä löytyy kaapista.

Kakkuun tulee aineita vain kourallinen, ja se on myös äärettömän helppoa ja nopea tehdä. Siinä ei myöskään ole liivatetta. Laitoin täytteeseen tuon liivatteettomuuden vuoksi varmuudeksi hieman valkosuklaata, mutta vain sen verran, että täyte jähmettyi varmuudella nopeasti. Valkosuklaan maku olikin melko mieto. Kakun täyte saa makeutensa pelkästään valkosuklaasta, ja se riitti aivan mainiosti. Päällä oleva hillo kuitenkin tuo kokonaisuuteen makeutta lisää juuri sopivasti. En malta olla vielä mainitsematta, että tässä on kakku minun makuuni!

Tässäpä tulee ohje 🙂

Huippunopea mustaherukka-valkosuklaa -juustokakku, liivatteeton
n. 16 cm vuokaan

Pohja:
175 g täytekeksejä
n. 40 g sulatettua margariinia/voita

Täyte:
4 dl vispikermaa
250 g mascarponea
150 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g valkosuklaata sulatettuna

Päälle:
n. 1.5 dl mustaherukka-omenahilloa

Ohje:
Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita. Laita n. 16 cm irtopohjavuoan reunaosa tarjoilulautaselle ja kaada keksimuruseos sen sisäpuolelle. Painele pohjalle ja nosta hieman myös reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös mascarpone sekä notkistettu tuorejuusto. Vatkaa, kunnes seos hieman paksenee. Sulata suklaa varovasti mikrossa n. 10-15 sekunnin välein välillä sekoitellen. Kun suklaa on sulanut, kaada se täytteen joukkoon ja vatkaa vielä nopeasti sekaisin. Täytteen pitäisi olla tässä vaiheessa melko paksua. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa, ettei täyte juoksetu.

Rasvaa irtoreunavuoan reunat kevyesti vaikkapa kätevällä vuokaspraylla. (Voit laittaa myös vuoan sisäpuolelle reunakalvot tai esim. piirtoheitinkalvosta leikattuja suiruja. Voitele kalvot.). Kaada täyte vuokaan ja painele se tiiviisti joka puolelle. Laita jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Lopuksi poista vuoan reunaosa (ja tarvittaessa myös kalvot).


Levitä kakun päälle mustaherukka-omenahilloa maun mukaan. Koristele. Nauti.

Vein kakun äitini perinteisille loppiaiskahvitukseen ja nautimme sitä pienellä porukalla siellä. Koristelu hoitui tällä kertaa pikapuoliin laatikon pohjalta löytämilläni kukkasilla ja helmillä.

Kommentit (11)

Nam, vaikuttaa ihanalta 🙂 Liivatteettomat juustokakut ovat aina plussaa! <3

Tämä oli kyllä niiiin herkullista, tekisi mieli tehdä heti uudestaan 😛 Oon nyt ihastunut näihin liivatteettomiin juustokakkuihin ja kakun täytteisiin. Ne ovat niin paljon pehmeämpiä ja aavistuksen nopeampitekoisiakin, mitä liivatteelliset versiot. Ja sopivat myös liivatetta karttaville 🙂

Hei! Vaikuttaa taas mainiolta reseptiltä, iso kiitos näistä liivatteettomista juustokakkuohjeista 🙂 Voiko mascarponen sijasta käyttää tavallista tuorejuustoa? Entäs mitä luulet, toimisiko tässä jokin kirpeämpi päällinen esim. karpalo tai puolukka?

Heips! Mascarponen voi toki korvata tavallisella tuorejuustolla, mutta silloin menetetään osa täytteen pehmeydestä/silkkisyydestä. Mutta eiköhän se hyvää ole silti 🙂 Täyte itsessään on melko miedon makuinen, joten päälle sopii oikeastaan mikä marja tahansa. Karpalo ja puolukka kuullostavat todella herkullisilta vaihtoehdoilta! 😛 Eipä muuta kuin leipomaan! 😀

Tämä ohje taitaa pelastaa meidän kiireisen isänpäivän, en nimittäin ehdi leipoa edellisiltana mitään vaan pitää aamusella jokin kakku värkätä. Mascarponea on kaapissa odottamassa testausta 🙂

Tein 16 cm vuokaan mutta ohje oli aivan liian iso sen kokoiseen vuokaan. Laitoin vain 150 g keksejä enkä edes laittanut kaikkia kun olisi tullut ihan liian paksu pohja ja reunat. Täytettä olisi riittänyt melkein kahteen kakkuun. Tein jämistä banoffeeta.

Oho, tulipas sulla Lorea täytettä paljon! Jännä miten samoista aineista voi saada niin erikokoiset kakut.. Mulla on tuli myös melko paksu pohja ja täytettäkin paksulti (tykkään tällaisista paksumista kakuista), mutta hyvin mahtui vuoan sisään.
Hyvä, että keksit jämille käyttöä, ja näimmä todella herkullista sellaista 😛 Tuli mieleen, että olihan sinulla muuten käytössäsi sisämitoiltaan 16 cm vuoka? Joskus vuoan kooksi on kerrottu aivan jotain muuta, mitä sen todellinen sisämittä on..

Tämä on kyllä ollut tän vuoden huippukakku. Aina jos menen sukulaisiin tai ystäviä tapaamaan niin tulee toive josko tekisin ”sitä sairaan hyvää juustokakkua”. Helppo ja nopea tehdä & on kelvannut ihan jokaiselle maistajalle vaikka juustokakku ei suosikki olisikaan. Ihana resepti, kiitos! :–)

Mahtava kuulla. Ihanaa, että kakku on maistunnut myös teille. Kiitos Anna, ja herkullista Joulunodotusta! 🙂

Moikka! Onko vinkkiä millä voisi korvata päällä olevan hillon? 🙂 (kaupoista löytyvällä)
Kiitos jo etukäteen.

Mä korvaisin mustaherukkahillolla. Ne ovat melko usein hieman karkeita rakenteeltaan, joten pinnasta ei tule kovin sileä, mutta maullisesti sopivat tähän varmaan tosi kivasti 🙂 Ja jos haluaa sileämmän päällisen, kaupan hillon voi luultavammin hurauttaa sauvasekoittimella tai vastaavalla sileämmäksi. Ihania leivontahetkiä!

Kommentoi juttua: Älyttömän hyvä mustaherukkainen juustokakku, liivatteeton

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Helteiden ja jäätelöhimon inspiroimana tein tänään tätä herkullista, kahden aineen mansikka-banaanijäätelöä. Jo kahteen kertaan! Ensimmäisen söin itsekseni nautiskellen ja toisella kertaa tyttö kavereineen saivat terveellisen, mutta viilentävän välipalan. Seuraavan annoksen aineet ovat jo pakkasessa odottamassa vuoroaan 😋 Jäätelö muuten valmistuu nopeasti jopa ilman jäätelökonetta! Kurkkaa ihana ohje blogista ja tee tämän kesän hittijäätelö!⠀
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mansikka-banaanijaatelo-ilman-jaatelokonetta-ja-lisattya-sokeria/⠀
⠀
#kesänhitti⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#jäätelökesä⠀
#ilmanjäätelökonetta⠀
#helppojanopea⠀
#mansikka⠀
#banaani⠀
#jäätelö⠀
#strawberry⠀
#banana⠀
#icecream ⠀
#yummu⠀
⠀
  • Tällainen vadelmainen prinsessakakku päätyi pienen tytön ensimmäiseksi kakuksi ristiäispöytään alkukeväästä. Pupun muokkaaminen kaulintamassasta vaati muutaman testipupun parin illan aikana, mutta lopulta siitä tuli kiva. Mikä ihaninta, kakun maku sai jälleen kehuja. Ohje tähän maukkaaseen kakkuun löytyy blogin puolelta⠀
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pienen-tyton-ristiaiskakku-pupukoristeella/⠀
⠀
#ristiäiset⠀
#tytönkakku⠀
#prinsessakakku⠀
#gluteeniton⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#cakedecoration
  • Voi että, kuinka ihanan helppoja, nopeita ja silti herkullisia tällaiset lehtitaikinasta taiotut pienet suolaiset piiraset ovatkaan! Näiden tekeminen onnistuu myös lapsilta ja nämä sopisivatkin hienosti vaikka huomiseen äitienpäivään. Täytteeksi voi laittaa oman maun mukaan miltei mitä tahansa. Meillä oli mm. feta-tomaattipiirasia, namskis! Katso tämä sekä juhliin että arkiruokailuunkin sopiva ohje blogista.⠀
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-suolaiset-pikkupiirakat-kahdella-eri-taytteella/⠀
⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#helppojanopea⠀
#munatonleivonta⠀
#leivonta⠀
#leivontablogi⠀
#fetajuusto⠀
#tomaatti⠀
#ihanitsetehty⠀
#arkiruokaa
  • Yhteistyössä Dr Oetker.  Tämä vaniljainen mustikkakakku sai valtavat kehut kaikilta sitä maistaneilta. Enkä yhtään ihmettele; mustikka ja vanilja vain ovat niin nappi pari 💙 Osallistun tällä kakulla myös Dr. Oetkerin kakkukisaan! Millä kakulla sinä aiot osallistua? Löydät kilpailun pikaohjeet sekä reseptin tähän kakkuun blogista.
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vaniljainen-mustikka-taytekakku-ja-vinkki-upeasta-kilpailusta/
⠀
#cakeithappen⠀
#mustikka⠀
#täytekakku⠀
#äitienpäivä⠀
#kesänjuhlat⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#yhteistyö⠀
#droetker
  • Kuka tykkää Twix-patukoista? Mulla nousi heti käsi pystyyn 🖐️ Nämä kinuski-suklaapalat muistuttavat twix-patukoita eli ovat ihania herkkuja. Munaton muropohja, päällä kerros venyvää kinuskia ja päällä suklaakuorrute, nam 😋 Kurkkaa helpohko ohje kotitekoisiin kinuski-suklaapatukoihin blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-suklaapalat-miltei-kuin-twix/⠀
⠀
#ihanitsetehty⠀
#twix⠀
#suklaa⠀
#kinuski⠀
#suklaapatukat⠀
#munaton⠀
#kondensoitumaito⠀
#kotiliesiblogit⠀
#suklaapossu⠀
#yummy⠀
#caramel⠀
#chocolate
  • Ei mitään kaunottaria, mutta niiiin hyviä 😋 
HAUSKAA JA HERKULLISTA VAPPUA! 🎉🎈 #munkituunissa
#uunimunkit
#vappu
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
  • Nämä munattoman ja maidottomat donitsit ovat liki identtiset Maailman parhaiden donitsien kanssa niin makunsa kuin koostumuksensa puolesta. Eli ihan järkyn hyviä! Kurkkaa helppo ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munattomat-ja-maidottomat-donitsit-uunissa/⁣
⁣
#kotiliesiblogit⁣
#suklaapossu⁣
#munaton⁣
#maidoton⁣
#donitsi⁣
#maailmanparas⁣
#vappu⁣
#donuts

suklaapossu

X