Suklaapossu

Appelsiinimousse kakun väliin

Raikas appelsiinimousse on herkullinen kakun välissä

Raikas appelsiinimousse on hieman erilainen, mutta tosi herkullinen kakun täyte erityisesti suklaakakkupohjan välissä.  Jos käyttää kakkupohjana vaikkapa mehevää kakkupohjaa, kuten Mielettömän mehevä suklaakakkupohjaa, niin kakku ei tarvitse appelsiinimoussen lisäksi sisäänsä mitään muuta ja Fazerinaa muistuttava makunautinto on valmis.

Tein tällaisen appelsiinitäytteen tuttavalleni menevään suklaakakkuun. Ennen kuin lähetin kakun matkaan, maistelin täytettä sekä pelkiltään että yhdessä suklaapohjista leikattujen ylijääneiden palasten kanssa. Appelsiinin maku oli pelkiltään maistettuna melko mieto, mutta selkeä. Myös toinen maistelija tykkäsi pelkästä appelsiinimoussestä. Suklaakakkupohjan kanssa täytteen maku korostui jännästi ja yhdistelmä olikin oikein herkullista. Kakku sai kehuja myös tuttavaltani.

Täyte sopii myös ei-suklaisten pohjien kuten Helpon ja mehevän vaalean kakkupohjan kanssa yhteen. Nam, tekisikin heti mieleni tehdä samantein sellainenkin kakku 🙂

Pehmeä appelsiini täyte kakun välissä

Yksinkertainen mousseannos riittää tavallisen kokoisen (noin 24 cm) kakun kahteen väliin. Kuvissa näkyvän kakun täyte on tehty kaksinkertaisena n. 27-28 cm vuokaan, jolloin täytettä riitti kolmeen kerrokseen. Valmiiksi laskettu tupla-annosohje löytyy alempaa.

Raikas appelsiinimousse ja suklaakakkupohja ovat täydellisiä yhdessä

Tässä tulee moussen ohje, olkaa hyvät 🙂

Appelsiinimousse kakun väliin

n. 24 cm kakun kahteen väliin

Aineet:

4 dl vispikermaa

300 g appelsiinituorejuustoa

100 g vaniljatuorejuustoa (tai appelsiinituorejuustoa)

75 g maustamatonta jogurttia

n. 2.5 rkl appelsiinista puristettua mehua

1 appelsiinin kuoriraaste

2 tl liivatejauhetta (TAI 4 liivatelehteä)

2 rkl appelsiinin mehua

Ohje:

Vatkaa vispikermat löysähköksi vaahdoksi. Hurauta kerman joukkoon notkistetut tuorejuustot, maustamaton jogurtti, hienoksi raastettu appelsiinin kuori ja 0noin 2.5 rkl appelsiinista puristettua mehua. Sekoita liivatejauhe 2 ruokalusikalliseen appelsiinista puristettua mehua. Anna liivatteen turvota muutama minuutti. Kuumenna turvonnut liivate mikrossa n. 20 sekunnin ajan, kunnes se on kokonaan sulanut. Sekoita liivateseos muun täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Täytä kakku esim. kevyesti voidellun irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle suoraan tarjoilulautaselle. Peitä kakkukelmulla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

 

Vinkki:

Tupla-annos isompaan kakkuun:

Tässä vielä valmiiksi laskettu tupla-annos, josta saa esim. kolme täyteväliä n. 27-28 cm kakkuun. Tämän annoksen tein appelsiinimoussetäytteiseen suklaakakkuun, jossa päällä marmoroitu mirror glazen tyyppinen kuorrute (ohje koko kakkuun tulossa blogiin lähipäivinä)

Aineet:

8 dl laktoositonta vispikermaa

600 g appelsiinituorejuustoa

200 g vaniljatuorejuustoa

150 g maustamatonta jogurttia

0.75 dl appelsiinista puristettua mehua

2 appelsiinin kuoriraaste

4 tl liivatejauhetta (TAI 8 liivatelehteä)

4 rkl appelsiinin mehua

Ohje:

Ks. ylempää


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinimousse kakun väliin

Kaura

Ihanaa. Appelsiini ja suklaa on hyvä pari, näyttää herkulta. 🙂 Itsekin tein juuri Appelsiinista mutakakkua.:)

Suklaapossu

Kiitos Kaura 🙂 Näin on, appelsiini ja suklaa ovat ihan nappipari! Nam, mutakakku kuullostaa ihan huippuhyvältä! 😛

Hilde

Miksi tupla-annoksessa on kermaa nelinkertainen määrä ja muita aineita kaksinkertainen määrä?

Suklaapossu

Ohjeeseen oli eksynyt virhe. Eli kaksinkertaisen ohjeen määrät ovat oikein. Yksinkertaiseen piti tulla kermaakin vain puolet, mutta painovirhe mokoma oli eksynyt ohjeeseen. Nyt kuitenkin oikein 🙂 Kiitos Hilde tarkkaavaisuudestasi 🙂

Taru

Varmasti hyvää ja raikasta! Jogurtti on varmasti tässä paikallaan 🙂 Mullakin on blogissa appelsiinitäyte jota oon tehnyt monen monet kerrat yhdelle tuttavalleni joka on siihen aivan ihastunut 🙂

Suklaapossu

Ihanaa on! Vaikken päässyt maistamaan itse kakkua, niin se maistamani jämäpala maistui niin hyvälle, että tekis mieli tehdä tällainen kokonainen kakku itsellekin jo pian 🙂 Jogurtti sopii moniin täytteisiin, tuo kivasti lisäraikkautta taittamalla makeutta. Mun pitääkin tulla katsomaan se sun appelsiinitäyte 🙂

Mari

Moikka!
Jos tekisin mehevän suklaakakkupohjan 18cm:n vuokaan niin tuleeko tällä täyteohjeella liikaa täytettä? Haluaisin raikkaan täytteen kakulle, koska suunnittelen kuortuttavani sen voi-suklaakreemillä. Miltä kuulostaa vai onko antaa vinkkiä johonkin toiseen täytteeseen? Mulla olis pakastimessa myös kokonaisia vattuja, niitä vois upottaa täytteen sekaan, mutta eivät taida oikein natsata appelsiinin kanssa.

Suklaapossu

Moikka Mari! Suunnitteletko korkean vai normaalikorkuisen kakun tekemistä? Tämä määrä on sopiva 18 cm kakun neljään väliin eli korkeaan kakkuun. Jos haluat täytettä kahteen väliin, niin silloin 1/2 annos riittää. Toki voit tehdä pienempääkin kakkuun 1-kertaisen annoksen. Laitat täytettä vaan haluamasi määrä väliin ja syöt loput pelkiltään 🙂

Appelsiinitäyte raikastaa kumman hyvin jo pienemmälläkin määrällä. Tein kerran yltiösuklaisen kakun ohuella appelsiiniraidalla (https://kotiliesi.fi/suklaapossu/fazeriinakakkunigellas-devils-food-cake-with-orange-flavor/) ja jo tuo pieni raita siellä kakun keskellä raikasti kakun suklaisuutta hieman. Toinen raita olisi ehkä ollut tarpeen sen suklaaunelman sisällä 🙂

Helimiini

Onko tässä kuvan kakussa isolla vuoalla (27-28cm)tehtynä ollut ruskeaa kakkutaikinaa ohjeen mukainen määrä?

Suklaapossu

Kuvassa olevan kakun kakkupohjat on tehty Mielettömän mehevällä kakkupohjataikinalla 27.5 cm vuokaan. Tein taikinaa 2-kertaisen annoksen ja paistoin sen kahdessa n. 27.5 cm kokoisessa vuoassa. Vastasiko tämä kysymykseesi Helimiini? 🙂

Helimiini

Kiitos, kyllä vastasi ? Teen tämän huomenna 2- vuotis synttäreille , koristeiksi vain leikkikaivuri joka on kaivanut keskelle kakkua kuopan ja kasa raastettu suklaata kasan viereen ?

Helimiini

Siis kuopan viereen ?

Suklaapossu

Kuullostaa ihanalta suunnitelmalta Helimiini! Kivoja synttäreitä ja aurinkoista Pääsiäistä! 🙂

Mari

Kiitos vinkeistä joita annoit ylempänä.
Tein kakun 18cm:n vuokaan puolikkaalla täytemäärällä kahteen väliin ja kakku oli loistava! Täyte oli sopivan jämäkkä eikä kakusta tullut olleenkaan liian makea.
Vieraat antoivat kehuja, lapset kinasivat viimeisistä palasista.
Mietin pitkään pitääkö pohjalevyjä kostuttaa, onneksi jätin sen tekemättä.
Tulen tekemään toistekin!
Mari-

Suklaapossu

Voi että kun oli ihana lukea viestisi, lämmittää mieltä todella paljon! Mahtavaa, että kakku onnistui ja maistui noin hyvin. Kiitos Mari, ja oikein herkullista keväänodotusta! 🙂

Tintsu

Hei! Leivoin mehevän suklaakakkupohjan (joka oli muuten aivan taivaallista ja kypsyi täydellisen tasaisesti…!!!) ja väliin tein tämän appelsiinimoussen. Appelsiinimoussesta tuli jotenkin todella hapanta, epäilen että syy oli mauttoman makuisessa appelsiinissa josta mehut puristin… Yritin korjata tilanteen sokerilla mutta se ei oikein pelastanut tuota hapanta sivumakua. Ehkä seuraavalla kerralla laitan suosiolla valmista tuorepuristettua appelsiinimehua 😀 tai sitten vain vaihdan täytteen johonkin aivan muuhun.
Vieraat kyllä tykkäsivät kakusta mutta itseäni häiritsi tuo täytteen outo hapan maku. En kostuttanut pohjia ollenkaan eikä kakku sitä kaivannutkaan 🙂 Pohja oli kyllä leipomistani suklaakakkupohjista ehdottomasti paras niin koostumukseltaan kuin maultaankin ja siksi se pääseekin jatkossa suklaisten kakkujen pohjaksi. Kiitos ihanista resepteistäsi! 🙂

Suklaapossu

Heippa Tintsu! Ihana kuulla, että suklaakakkupohja iski sunkin sydämeen, vai pitäisikö sanoa vatsaan 😀

Tuo täytteen hapan sivumaku voi tosiaan johtua osin appelsiineista, mutta tuli myös mieleen, että minkälaista jogurttia käytit? Jogurteissa on aika paljon eroja happamuuden suhteen, ja voi olla, että joku vähemmän hapan jogurtti olisi ollut parempi, jos happamuus iski liikaa läpi. Sen sijasta voi kokeilla vaikka tuorejuustoa tai jättää koko jogurtin pois.

Ella

Mikä sopisi toiseen väliin täytteeksi? Ehkä jotain missä enemmän struktuuria?

Suklaapossu

Appelsiinimoussen kanssa sopii yhteen esim. suklaamousse (vaikka mokalla maustettuna), mutta jos kaipaa enemmän tekstuuria, niin uskoisin että esim. valkosuklaamousse kokonaisilla vadelmilla, pilkotulla päärynällä tai aprikoosilla olisi aika ihania 🙂 Passion sopii appelsiinin kanssa myös yhteen, ja siinä on purutuntumaa eli yksi vaihtoehto voisi olla vaikka passionista tehty mousse. Miltä nämä kuullostavat? 🙂

Emmi

Voisiko liivatetta korvata jotenkin ohjeessa?

Suklaapossu

Liivatteen voisi korvata vaikka sulatetulla valkosuklaalla, sopisiko se sinulle? Noin 100-125 g on luultavammin hyvä määrä, jos myös vaahdottaa vispikerman tukevaksi vaahdoksi. Tällöin vaniljan makuinen tuorejuusto kannattaa korvata maustamattomalla ja korvata myös vähintään puolet appelsiinituorejuustosta maustamattomalla tuorejuustolla ja 1 appelsiinin kuoriraaste, ettei täytteestä tule liian makea. Täytettä kannattaa maistella välillä ja tarpeen mukaan lisätä hieman appelsiinin mehua (ei liikaa, ettei täyte löysty liikaa) tai appelsiinin kuoriraastetta.

Seija

Reseptistä kiitos. Ja anteeksi, mutta mikä sana on ”pelkiltään”? 🤔.

Irina Lisinen

Moikka Seija! Pelkiltään on vähän kuin ”sellaisenaan” tai ”ilman mitään muuta” 🙂

Vastaa käyttäjälle KauraPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *