Suklaapossu

Ariel -kakku

Merenneito kakku tytön synttäreille

Kakkuja on kiva tehdä sekä omalle perheelle, että muille. Yleensä omat kakut ovat jostain syystä jääneet vähän vähemmälle huomiolle kuin muiden, mutta tällä kertaa ajattelin panostaa kakkuun hieman enemmän ja jättää sitten muut tarjottavat hieman pienemmällä huomiolle. Kakun teemaa tahkottiin suuntaan ja lopulta aakkos- ja lääkärikakku saivat jäädä ja tyttö päätti kakun jatkavan samaa teemaa kuin lasten lautasetkin olivat eli kakusta tuli tällainen Ariel-kakku.

Ariel kakku

Tyttö esitti makutoiveenansa mansikan ja suklaan. Samalla päätin testata kakun täytettä tulevaa kakkutilausta varten. Pohjaksi tuli mehevä suklaakakkupohja, pohjien päälle ohut kerros suklaaganachea sekä väliin ihanaa sitruunaista mansikkamoussea. Kylläpäs oli hyvää! Miedosti suklaista, mutta samaan aikaan raikkaan mansikkaisen sitruunaista. Suklaatäytettä oli kerrosten välissä niin ohut kerros, että suklaa olisi voinut ollut tummempaakin, jotta suklaan maku olisi ollut vieläkin intensiivisempi. Tuon kohdan tulenkin muokkaamaan tilauskakkuun. Päällinen ja osa koristeista oli jälleen itse tehtyä valkosuklaamassaa.

Tarkemmat tiedot sekä linkit/ohjeet kaikkiin löytyy alempaa ohje-kohdasta.

Tuo pyrstö muistutti kylläkin mielestäni enemmänkin viiksiä kuin pyrstöä 😉 Mutta tyttö oli tyytyväinen, ja sehän pääasia. Sankari tokaskin ”Äiti, sehän on paljon hienompi kuin etukäteen osasin kuvitellakaan”. Voih, ihana tyttö 🙂

Ariel -kakku

Pohja:

1.3 -kertainen annos mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa 24 cm irtopohjavuokaan

Väliin:

150 g tummaa (50%) suklaata

1 dl (kuohu)kermaa

1 rkl vaaleaa siirappia

Täyte mansikka-sitruunamousse:

300 g mansikoita 

3 dl Flora vispiä (tai vispikermaa)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g ranskankermaa

n. 1 dl sokeria (maun mukaan)

1 rkl vaniljasokeria

3.5 tl liivatejauhetta 

4 rkl (n. 1 keskikokoisen) sitruunan mehua

1 ison sitruunan kuori hienoksi raastettuna

Päällinen:

Itsetehtyä valkosuklaamassaa

Värjätty sinisellä ja turkoosilla pastavärillä

Koristelu:

Ariel-barbinukke, jonka jalat vuorattu valkosuklaamassalla

koristeet joko valkosuklaamassaa (oranssit osat) tai kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta. Massojen värjäys pastaväreillä

Kakun pinnalla muutama digestive-keksi murusteltuna hiekaksi

Ohje:

Tee pohja valmiiksi päivää ennen täyttämistä.

Halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Pilko suklaa mikron kestävään kulhoon ja kaada joukkoon kermaa 1 dl. Kuumenna mikrossa välillä sekoitellen kunnes suklaa sulaa. Sekoita joukkoon vaalea siirappi. Anna jäähtyä hetki. Levitä seos kahden kakkupohjan pinnalle (suklaan voi levittää myös kaikkien kolmen pohjan päälle ohuemmiksi kerroksiksi, jos kakun kuorruttaa esim. kermalla tai muulla vähemmän makealla kuin valkosuklaamassalla. Tai kuka estää laittamasta sitä valkosuklaamassan kanssakin kaikkiin pohjiin 🙂 ).

Tee täyte. Soseuta mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto, ranskankerma sekä soseutetut mansikat, vaniljasokeri sekä makusi mukaan sokeria. Raasta sitruunasta kuori hienolla terällä. Lisää muun täytteen joukkoon.

Liuota liivatejauhe sitruunamehuun ja anna turvota. Kuumenna turvonnut liivateseos mikrossa n. 20 sekuntia, kunnes liivate sulaa. Vatkaa liivateseos vaahdotetun kerman joukkoon ohueana nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Täytä kakku ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia tai yön yli.

Tee valkosuklaamassa valmiiksi päivää ennen kuorruttamista. Kuorruta hyytynyt kakku massalla. Muotoile meriaiheisia koristeita ja koristele kakku niillä.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ariel -kakku

Anonyymi

Kokoamisesta voisi myös olla kuvia 🙂
– Cid

Suklaapossu

Voi harmi, etten ottanut tämän kakun kokoamisesta kuvia 🙁 Synttärijuhlien aikoihin oli niin paljon kiireitä (huh, ja on edelleenkin)!, että aika monet vaihekuvat jäivät ottamatta. Mutta koitan taas jatkossa heilua kameran kanssa enemmän, viimeistään sitten kun remontti- ja pihatyö- ja jne. härdellit helpottaa 🙂

Annis

Aivan mahtava kakku! Olisin ollut tästä pienenä tyttönä ihan täpinöissä. Ariel oli aina Disney hahmoista lempparini. Jotain kiehtovaa noissa merenneidoissa 🙂

Suklaapossu

Kiitos Anni 🙂 Niimpä. Muistan itsekin aina ihastelleeni Arielia. Ja ihmetelleeni sen pyrstöä.. 😉 Aito barbi helpotti kummasti koristelua 😉

Hilu

Todella ihana kakku ja varmasti on tytön mieleen 🙂

Suklaapossu

Kiitos Hilu 🙂 Tyttö tykkäsi kyllä kakusta ja paljon. Ihaili sitä vieressäni huokailleen kun napsin noita kuvia 🙂

Anonyymi

Vau mikä upea kakku!! 🙂

Taru

Uskomattoman hienon kakun olet tehnyt! Todella siisti ja varmasti herkullinen 🙂 Myöhäiset onnittelut synttärisankarille! 🙂

Suklaapossu

Kiitos Taru 😀 Tähän olen tosi tyytyväinen, sekä sisä- että ulkopuoleen. Ja pääasiahan on, että tyttökin tykkäsi 🙂 Kiitos Taru, kerron onnittelusi 😀

Katri

Mitä väriä oot käyttänyt tuohon pyrstöön? Ja riittääkö ohjeen valkosuklaamassa kakun päälle sekä pyrstöön?

Suklaapossu

Hei Katri 🙂 Valitettavasti en muista värin sävyä, mutta käytin siihen Wiltonin pastaväriä (ehkä turkoosin ja vihreän sekoitusta). Jos kakkusi on samankokoinen kuin ohjeessa (24 cm vuokaan tehty), jo pelkästään tuon kokoisen kakun vuoraamiseen kannattaa varata 400 g valkosuklaata (täältä löytyy tarkempia ajatuksia määristä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/muotoiltava-valkosuklaamassa/). Tekisin pyrstöä varten tuo hieman isomman annoksen valkosuklaamassaa.

Vastaa käyttäjälle TaruPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *