MAINOS | Otavamedia
MAINOS |  Suklaapossu

Arjen nautintoja (+ arvonta)

Vietimme vähän aikaa sitten 11-vuotishääpäiväämme sekä samalla myös yhdistettyjä nimipäiviä miehemme kanssa pienellä porukalla perheen kesken. Vaikka tykkään kovin luoda itse erilaisia leivontaohjeita, olen ehkä hieman jämähtänyt kokeilemaan vain tietyn tyyppisiä leivonnaisia. Tämän takia valmiit testatut ohjeet ovat kultaakin kalliimpia, sillä niistä saa erilaisia ideoita omiin leivonnaisiin ja niiden myötä herkkujen monipuolisuus kasvaa myös omassa keittiössä. 

Kun suunnittelin leivonnaisia tuohon pieneen arkiseen juhlahetkeemme, plarasin läpi Kotiliesi-lehtiä. Niistä löytyy aina paljon erilaisia ohjeita, ja nuo ohjeet toimivat ideapankkina moneen hetkeen. Löysin lehdistä vaikka mitä ihanuuksia, mutta päädyin lopulta leipomaan lehden ohjeiden mukaan kolme herkullisen kuulloista, minulle täysin uutta ohjetta: Kookosjuustokakun appelsiini-passionkiilteellä, mokkabebejä ja suolaiseksi kylmäsavulohi-munakasrullan.

Vaikka päivien tunnit kuluivat lasten, töiden, puutarhahommien ja muiden arkipuuhien parissa, näiden tekeminen onnistui yllättävän kivuttomasti kaiken muun lomassa. Mokkabebet tein etukäteen pakkaseen valmiiksi, maidottoman juustokakun teko onnistui pienissä pätkissä yhden päivän mittaan ja suolaisen munakasrullan tein juhlapäivän aamuna vetäytymään jääkaappiin, jonka jälkeen koristelin munakkaan vielä ennen kuvaamista ja syömistä.  

Kaikista leivonnaisista tuli ihania! Yllättäen myös lapset tykkäsivät näistä, vaikka luulin esimerkiksi mokkabebejen olevan liian voimakkaita heille. Mutta ehei, kaikki olisivat napsineet niitä enemmän napaansa, mitä äiti salli. Samoin kuvittelin kookosjuustokakun kohdalla, mutta hyvin tuo eksoottisemman makuinen kakku hävisi parempiin suihin, eikä kukaan kieltäytynyt toisesta palasta.

Leivontaohjeiden lisäksi Kotiliesi-lehdessä annetaan myös muita ajankohtaisia, vuoden aikaan sopivia, monipuolisia vinkkejä. Esimerkiksi puutarhan hoidosta, Pääsiäisen askarteluista, polkupyörän valintaan vaikuttavista asioista, sadekelin tuomien tunnelmallisten hetkisen luomisesta ja vaikkapa villasukkien neulomiseen. Mukana on aina myös henkilöhaastatteluja ja usein myös psykologisia lähestymistapoja erilaisiin tilanteisiin. 

Kuvaaja: Suklaapossun 10-vuotias tytär

Itse, keski-ikää lähestyvänä kolmen lapsen äitinä, löydän arjen pieniä nautintoja monistakin asioista. Kaksi kertaa kuukaudessa käy niin, että postit haettuani nappaan Kotiliesi-lehden käsiini ja jätin loput postit pöydälle odottamaan tarkempaa syyniä. Häivyn lehteni kanssa olohuoneeseen ja käyn innolla läpi mitä tuo monipuolinen lehti tällä kertaa tarjoaa. Ensimmäiseksi vilkaisen läpi, heh, mitäs muutakaan kuin ruoka- ja leivontaohjeet. Merkkaan myös muut mielenkiintoiset sivut heti ylös. Palaan niihin vielä uudestaan, sitten paremmalla ajalla ja samalla saan merkatuista kohdista omat arjen nautinnolliset lukuhetkeni. Parasta on kuitenkin jaettu ilo ja olikin ihana nautiskella testaamiani kolmea lehdestä löytynyttä leivonnaista perheen kanssa. 

Kuvaaja: Suklaapossun 10-vuotias tytär

No niin, ja nyt on aika kertoa noiden maukkaiden, nopeasti jääkaapista kadonneiden leivonnaisten ohjeet.

Ja hei! Tämän jutun lopusta löydät tarkemmat tiedot otsikossa mainitusta arvonnasta, johon osallistumalla voit voittaa Kotiliesi-lehden vuosikerran! Kannattaa siis osallistua! Pst. ARVONTA ON JO SUORITETTU!

 

Mokkabebet

Mokkabebet ovat minulle täysin uusi tuttavuus. Olen tehnyt bebejä ainoastaan kerran, vuosia sitten, tarkalleen ottaen vuonna 2012 mansikan ja valkosuklaan makuisina. Silloin suunnittelin tekeväni niitä joskus vielä uudestaan. Kun näin mokkabebejen ohjeen Kotilieden lehdessä, tiesin sen hetken olevan nyt.

Mokkabebeihin keitetään ensin mokan makuinen kiisseli. Olen ennenkin tehnyt kiisseleitä, mutta nyt törmäsin sen kanssa pieneen ongelmaan. Vika ei ollut ohjeessa vaan leipojassa, joka keitteli kiisseliä aivan liian kovalla lämmöllä ja oli niin innoissaan ohjeesta, ettei huomannut ottaa kiisseliä pois levyltä ajoissa. Lopputulos oli järkyttävä, musta, juoksettunut massa, ja se menikin vauhdilla roskiin. Seuraavalla yrittämällä madalsin lämpöä tarpeeksi ja vahdin kunnolla kiisselin sakenemista. Lisäksi vaihdoin metallisen vispilän muoviseen, sillä halusin minimoida ylikuumenemisen riskin. Näiden muutosten jälkeen kiisseli onnistuikin hienosti. 

Alkuperäisessä ohjeessa leivokset tehtiin leivosvuokiin, mutta koska en itse omista sellaisia, käytin muffinssipeltiä. 

Vaikken tykkää kahvista juomana, niin se sopii leivontaan kuitenkin todella hyvin. Mokkabebet maistuivat ihanasti kahville ja nämä olivat oikein herkullisia. Myös muu perhe tykkäsi näistä, jopa lapset. Koska ohje on pitkä, tein ohjeen eri tyyliin kuin yleensä. Nyt ohje on pätkitty seuraaviin osiin: pohjataikina, mokkakiisseli, täytteeseen lisäksi, kuorrutus ja koristelu. Kunkin osan ainesosien jälkeen on ohje. Vaikka ohje on pitkä, ei näiden tekeminen ole kuitenkaan hankalaa. 

Mokkabebet

14-16 kpl

Pohjataikina:

150 g voita

1 dl tomusokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 muna

Ohje pohjiin:

1.) Tee taikina. mittaa monitoimikoneeseen voi, tomusokeri ja jauhot. Aja leikkuuterällä tasaiseksi muruksi. Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, voit tehdä tämän vaiheen myös nyppimällä rasvan jauhojen joukkoon. Lisää muruihin muna ja pyöräytä tasaiseksi taikinapalloksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.

Sillä välin, kun pohjataikina on jääkaapissa, valmistele mokkakiisseli. Ohje alempana.

2.) Kun kiisseli on valmis ja pohjataikina on ollut jääkaapissa vähintään puoli tuntia, tee pohjat valmiiksi. Voitele leivosvuoat tai muffinssipellin kolot kevyesti. Jos käytät muffinssivuokia, varmista pohjien irtoaminen laittamalla leivinpaperista tehdyt pitkät suikaleet kolojen päälle. Näiden avulla valmiit pohjat on helpompi nostaa pois koloista.

Pehmennä kylmää taikinaa hetki alustalla. Jauhota alusta ja kaulitse taikina ohueksi levyksi. Paina levystä leivospohjia pyöreällä muotilla tai esimerkiksi isohkolla kahvikupilla (halkaisija 10 cm). Painele vuokien pohjalle ja reunoille. Jos reunat jäävät ruttuun, painele niitä tiiviiksi, jotta reunoille ei jää rakoja, joista täyte saattaa valua pois. 

 

Nosta päälle paperiset muffinssivuoat ja täytä ne keraamisilla paistokuulilla, kuivatuilla herneillä tai riisillä. Kypsennä pohjia ensin 175 asteessa ensin 10 minuuttia. Nosta painot varoen pois ja jatka paistamista 7-8 minuuttia, kunnes pohjat alkavat saamaan väriä. Nosta pohjat jäähtymään.  

Mokkakiisseli:

1.5 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria

 1 rkl espressopikakahvijauhetta

2 keltuaista

1.5 rkl maissitärkkelysjauhoja

Mokkakiisselin ohje:

Tee kiisseli. Mittaa kuohukerma, sokeri, espressopikakahvijauhe, keltuaiset ja maissitärkkelysjauhot kattilaan. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Varo keittämästä liian kovalla lämmöllä, sillä tällöin lopputuloksesta tulee helposti munakokkelin tapaista, ruskeaa, juoksettunutta mössöä (nimimerkillä ”Kokemusta on”). Nosta kattila liedeltä ja vatkaa hetki voimakkaasti, jotta seos jäähtyy samalla. Siirrä täyte kulhoon ja vuoraa kulho kelmulla. Nosta jääkaappiin jäähtymään ainakin tunniksi.

Täytteeseen lisäksi:

100 g voita

2 tl vaniljasokeria

Täytteen ohje:

Tee täyte valmiiksi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja vaniljasokeria vaahdoksi. Lisää mokkakiisseli ja vatkaa ilmavaksi kreemiksi. Täytä jäähtyneet pohjat pursottamalla tai lusikoimalla täytettä koloihin. Älä täytä aivan täyteen, vaan jätä hieman tilaa kuorrutukselle. Nosta leivokset jääkaappiin asettumaan.

Kuorrute:

3 rkl vettä

1.5 tl espressopikakahvijauhetta

3.5-4 dl tomusokeria

Koristeluun:

Nonparelleja

Kuorrutuksen ja koristelun ohje:

Tee kuorrute liuottamalla espressopikakahvijauhe kuumaan veteen. Sekoita joukkoon tomusokeria sen verran, että kuorrutteesta tulee paksu, mutta hyvin levittyvä. Levitä kuorrute kylmien leivosten pinnalle ja koristele nonparelleilla.  

Vinkit:

* Jos et omista leivosvuokia, voit paistaa pohjat myös muffinssipellillä. Muffinssipellillä pohjia tulee määrällisesti enemmän

* Pidä bebet jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

* Bebet kestävät pakastamisen.

 

Raikas kookosjuustokakku

 

Toiseksi leivonnaiseksi valitsin Kookosjuustokakun Kotilieden 8.4.2020 julkaistusta numerosta. Tuo kakku näytti jo kuvissa mielettömän hyvältä ja kuulosti myös ihanalta. Kaurakeksi pohjan päällä oleva kookostäyte saa pinnalleen appelsiini-passionkiilteen. Ihanan eksoottista ja hyvää! Kakku ei viettänyt kovin pitkään meillä aikaa ja viimeinen palakin katosi tietämättäni jääkaapista hups vaan. 

Kakkuun tuli minulle uutta tuttavuutta eli kondensoitua kookosmaitoa. Se osoittautuikin todella ihanan makuiseksi. Siinä maistuu selvästi kookos ja se on myös kondensoidun maidon tapaan makeaa. Sitä tulee taatusti kokeiltua jatkossakin, vähintään jäätelöissä.   

Muokkasin kookosjuustokakun ohjetta hieman. Ohjeessa mainittiin ”påMACKAN tuorejuusto”, mutta sen osalta kauppojen hyllyt olivat tyhjiä, joten nappasin mukaani kookospohjaisen tuorejuuston kaltaisen levitteen. Lisäksi kuohukerman sijasta käytin kauravispiä. Kakusta tuli siis samantein maidoton. Näillä muutoksilla kakusta tuli tosi hyvä. Violifen kookospohjainen ”tuorejuusto” maistui pelkiltään melko suolaiselta, mutta makea kondensoitu kookosmaito ja raikas lime toimivat loistavasti yhteen sen kanssa.

Vastavalmistunut täyte oli jo pelkiltään herkullisen makuinen, vaikka kookoshiutaleet tuntuivat täytteessä hieman kovilta. Hyytyneessä kakussa nuo eivät kuitenkaan häirinneet lainkaan. Kakku on normikakkuun verrattuna hieman täyteläisemmän makuinen, mutta ei kuitenkaan liian tuhti, jotta kakkua jaksaa helposti ottaa toisenkin palan. 

Raikas kookosjuustokakku passionkiilteellä (maidoton)

20-22 cm irtopohjavuokaan. Noin 10-12 syöjälle

Pohja:

150 g kaurakeksejä (tarvittaessa gluteenittomina)

50 g voita (tai maidotonta margariinia) sulatettuna

Täyte:

2 dl Kaslink kauravispiä

300 g Violife 100% creamy original – ”tuorejuustoa”

0.5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 dl (á 320 g) kondensoitua kookosmaitoa

1.5 dl kookoshiutaleita

2 limen kuoriraaste

3 tl liivatejauhetta (TAI 6 liivatelehteä)

5-6 rkl (= 2 kokonaista limeä) limen mehut

Kiille:

3 liivatelehteä

2 dl appelsiinin mehua

3 passionhedelmää

0.5 dl sokeria

Ohje:

Laita irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi. Murskaa keksit tehosekoittimessa hienoksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele keksimuru vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita vuoka jääkaappiin täytteenteon ajaksi. 

Vatkaa kauravispi paksuksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto sokereiden kanssa sähkövatkaimella vatkaten. Lisää joukkoon kondensoitu kookosmaito, vaahdotettu kauravispi sekä kookoshiutaleet ja hyvin pesty limen kuoriraaste.

Puriste limeistä mehut. Sekoita liivatejauhe 3 ruokalusikalliseen limen mehua ja anna turvota noin kolme minuuttia. Lisää loput limen mehut suoraan täytteen joukkoon. Sulata liivateseos mikrossa noin 15 sekunnin ajan tai kunnes se on kokokaan sulanut. Kaada sulanut liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. 

Ota vuoka jääkaapista ja voitele vuoan sisäreunat kevyesti öljyllä. Tämä auttaa kakkua irtoamaan nätisti. Kaada täyte vuokaan ja tasoita. 

Kopauta vuokaa pari kertaa pöydän pintaa vasten, niin ilmakuplat poistuvat ja pinta tasoittuu paremmin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. 

Tee vielä kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Laita kattilaan appelsiininmehu, passionhedelmien sisus sekä sokeri. Kuumanna kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kattilaan. Jäähdytä kiille melkein huoneenlämpöiseksi. Kaada kiille kakun päälle varovasti lusikan kautta valuttaen. Nosta kylmään vielä muutamaksi tunniksi, kunnes kiille on jähmettynyt. Poista vuoan reunaosa ja nosta kakku tarjolle. 

Vinkit:

* Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia kaurakeksejä

* Kotilieden vinkin mukaan saat kakusta kokonaan vegaanisen, kun käytät pohjassa rasvana maidotonta margariinia ja korvaat liivatelehdet vegegelillä. Yksi pussi vastaa noin 3 liivatelehteä. 

 

Kylmäsavulohi-munakasrulla

Kolmas ohje löytyi Kotilieden 26.4.2020 julkaistusta numerosta 9. kylmäsavulohi-munakasrulla lohitäytteellä. Lohi, erityisesti savulohi, on sellainen, mitä meillä syötäisiin vaikka joka päivä, jos vain antaisi lasten päättää. Sen takia kylmäsavulohitäytteinen helppo munakasrulla vaikutti ihanalta kokeilulta. Ja sellainen se olikin! Ihanan lohinen, pehmeä herkku, jonka jämät maistuivat juhlapäivän jälkeisellä myös aamupalalla ja lounaalla.

Munakasrulla on helppotekoinen ja proteiinipitoinen, ja se sopiikin loistavasti vaikka ihan arki-ruoaksi. Arkisin koristelun voi jättää minimiin ja nauttia rullan vaikka ihan vain sellaisenaan. Runsaammalla koristelulla rullasta saa juhlahetkiin sopivan. Esimerkiksi syötävillä kukilla ja yrteillä koristelet rullan juhlakuntoon hetkessä. 

Alkuperäisohjeessa oli täytteessä katkarapuja, mutta koska olemme enemmän lohityyppejä, joten ravut mein versiosta pois. Jotta täytettä tuli riittävästi, korvasin katkaravut laittamalla täytteeseen enemmän tuorejuustoa ja lohta. Nam, ihanaa tuli. Tässä ohje siten miten sen tein. 

Kylmäsavulohi-munakasrulla

10 syöjälle

Munakas:

150 g pakastepinaattia

0.5 l kevytmaitoa

5 munaa

1 tl suolaa

0.25 tl mustapippuria

1 dl vehnäjauhoja

0.5 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kylmäsavustettu siivutettua lohta

250 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl hienonnettua kevätsipulia 

0.5 dl hienonnettua tilliä

0.5 dl hienonnettua ruohosipulia

mustapippuria

0.5 sitruunan kuoriraaste

1-2 rkl sitruunan mehua

Koristeluun esimerkiksi:

100 g maustamatonta tuorejuustoa

kylmäsavulohisiivuja

lohen mätiä

ruohosipulia silputtuna

versoja, yrttejä tms.

syötäviä kukkia

Ohje:

Tee munakas. Sulata pinaatti ja valuta ylimääräiset nesteet pois. Vatkaa munat rikki ja lisää joukkoon pinaatti, maito sekä suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaadat taikina syvälle leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia uunin alatasolla. Kumoa kypsä pohja toisen leivinpaperin päälle. Kumoa valmis pohja toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Tee täyte. Hienonna kylmäsavulohi.

Pilko sipulit pienemmäksi. Lisää kaikki täytteen aineet notkistetun tuorejuuston joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle. Kääri kuten kääretorttu, aloittaen kapeammalta sivulta. Näin rullasta tulee mahdollisimman paksu ja näyttävä.

Jätä sauma rullan alapuolelle. Nosta rulla hyvin suojattuna jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.

Koristele: Leikkaa päädyt ohuelti pois, niin saat kauniit kierteet näkyviin. Levitä pinnalle ohut kerros tuorejuustoa. Koristele esimerkiksi kylmäsavulohiruusuilla, mädillä, yrteillä ja syötävillä kukilla ja ripottele halutessasi hieman pienemmäksi pilkottua ruohosipulia päälle. 

Vinkit:

* Voit käyttää täytteeseen ja kuorrutukseen maustamattoman tuorejuuston sijasta jotain maustettua tuorejuustoa. Muista, että maustetut tuorejuustot eivät ole välttämättä täysin valkoisia, vaan niistä saat myös ulkonäköön vaihtelua. 

* Voit tehdä rullan jääkaappiin valmiiksi jo päivää ennen syömistä. Näin maut tasaantuvat entistä enemmän ja samalla munakas pehmenee suussasulavaksi. 

 

Arvonta!

Ja tässä vihdoinkin tulee ohjeet arvontaan, jossa palkintona on kaksi Kotiliesi-lehden vuosikertaa! Toisen Kotilieden vuosikerta arvonnan suoritan täällä blogin puolella ja toisen instagramin puolella. Kasvavat siis voittomahdollisuuksiasi osallistumalla molemmissa paikoissa. 

Arvontaan osallistut kertomalla: Minkälaiset (lehdistä löytyvät) ruoka- tai leivontaohjeet ovat sinun lemppareitasi?

Naputtele vastauksesi tämän postauksen kommenttikenttään tuohon alapuolelle. Vastausaikaa on 24.5.2020 klo. 23.59 saakka. Suoritan arvonnan 25.5.2020. Muistathan jättää yhteystietosi, jotta saan sinut kiinni voiton osuessa kohdallesi. Yhteystiedot näkyvät vain minulle eikä niitä käytetä muuhun tarkoitukseen. 

Jään innolla odottamaan vastauksianne. Onnea arvontaan! 😀

ARVONTA-AIKA PÄÄTTYNYT JA ARVONTA SUORITETTU! Vastauksia tuli reilut 200 kappaletta. Oli ihana lukea, minkälaiset leivonnaiset innostavat leipomaan ja/tai syömään. Näistä sain vinkkiä ja inspistä myös omaan leipomiseen. 

Arvonnan voitti nimimerkki ”Anne”, joka kertoi, että lemppareitaan olevan ”Juustokakut ja tavallinen pulla makealta puolelta. Suolaselta puolelta erilaiset piirakat ovat hyviä.” Palkinnon voittajaan otettu yhteyttä. Onnea vielä tätäkin kautta!

Ja hei! Jos arpaonni ei suosi, voit tilata Kotilieden edullisesti täältä

 

Kuvaaja: Suklaapossun 10-vuotias tytär

 

Kuvaaja: Suklaapossun 10-vuotias tytär


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Arjen nautintoja (+ arvonta)

Sanna P

Olen aika hiljattain aloittanut leipomisharrastuksen, joten suosin toistaiseksi suht helppoja leipomuksia ja varsinkin, koska lapsenikin mielellään osallistuu tekemiseen.

Kirsti

Olen aina ollut kiinnostunut ruuanlaitosta, vähemmän leipomisesta.
Tällähetkellä on mitä erilaisemmat munakasrullat ja voileipäkakut.
Erilaiset pannukakut ja täytetyt letut.
Leivonnaisista lähinnä piirakat ja juustokakut.

Nancy

Erikoisia ja helppotekoisia , tavallisia tai täyte/juustokakkuja.

Hansu

Helppoja ja nopeita ohjeita,joihin ei tarvita kalliita,harvoin käytettäviä raaka-aineita.

Ritu

Hei!
Luen mielelläni reseptejä. Jos resepti sisältää eksoottisia maisteita tai muita ainesosia runsaasti, siirryn seuraavaan mielenkiintoiseen reseptiin. Siis rakastan yksinkertaisia leivonnan ja ruoanlaiton ohjeita. En halua liata useita astioita taikinoiden ym. valmistuksessa. Oheiset reseptit vaikuttivat todella herkullisilta, eivätkä olleet mahdottoman monimutkaisia. Kiitos niistä!

Hansku

Tykkään leipoa. Haluan kokeilla aina jotain uutta. Ohjeiden pitää olla suht yksinkertaisia ohjeita ja mielellään myös sellaisia että lapsetkin tykkäsivät lopputuloksesta.

Maija Miikkola

Olen opetellut tekemään maidottomia leivonnaisia, jotka ovat yleensä onnistuneintakin. Kaikki uusi kiinnostaa, joten kokeilut jatkuvat👍🙋‍♀️🐝

Minna

Makeat leivonnaiset ja aina tietyn vuodenajan mukaiset leivonnaiset 🙂

Ouko

Piirakka ja helpot hyvät leivonnaiset

Ouko

Olen ”vanha” ja hieman arastelen uutuuksia pysytellen mieluust periteisissä ohjeissa joita kyllä löytyy uutuusien joukosta.
Tallennan somesta ohjeota, käytän vanhoja vihkosia ja kaikkea sekaisin.

Marian

Etsin lehdistä yleensä lähinnä inspiraatiota. En muista juuri koskaan toteuttaneeni reseptiä pilkulleen, vaan useimmiten sovellan sitä syystä tai toisesta. Aina ensimmäisenä lehdistä tuleekin selattua ruokaosiot ja on ihana miettiä omia versioita niiden pohjalta!

Hanna

Etsimäni reseptit ovat yleensä kohtalaisen helppoja valmistaa ja helposti muokattavissa olevia. Katson siis lähinnä ideoita ja perusohjeita, joita muokkaan omien tuntemusten mukaan.

Lotta

Gluteenittomat reseptit! 🙂

Jenna

Uudet ja erilaiset jutut, esimerkiksi tuunatut mokkapalat jne.

Kukka

Yksinkertaiset kotiruokareseptit!

PäiviT

Makeat ja suolaiset leivonnaiset jotka ovat helppoja valmistaa. Tällä hetkellä suosittuja ovat sämpylät joita ei tarvitse vaivata eikä tarvitse rasvaa.

Maija

Erilaiset suolaiset ja makeat leivonta-ohjeet kiinnostavat. Paljon katson myös erilaisia ruoaan/leivonnan vinkkejä. Myös ruoanlaitto on sellainen, mikä on alkanut kiinnostaa. 🙂

Henna

Perusruokien sekä -leivonnaisten päivitetyt reseptit. Eli vanhat tutut reseptit uudella twistillä – nämä inspiroivat minua sekä ruuanlaitossa että leivonnassa eniten.

Anu M

Makeat leivonnaiset vuodenaikojen mukaan ja eniten kiinnostaa sellaiset ohjeet, mihin ei tarvitse hankkia kovin erikoisia aineksia.

Nelliina

Makeat ja suolaiset piirakat ovat erityisesti mieleeni.Mukaan kivaan arvontaan ja iloista vappua, sehän on ihan kohta.

Teija

Mielelläni kokeilen uusia reseptejä tai jollakin pienellä jujulla uudistettuja ohjeita.
Lehdissä olevilla kuvilla on suuri merkitys kuinka jaksan innostua reseptistä.

Maitsku

Erilaiset kalaruoat/reseptit ovat mieleen, kuten suolaiset leivonnaisetkin.

Ph

Makeita leivonnaisia tulee testattua eniten ja aina etsin uuden ohjeen kun joku juhla on tulossa.

Tipu

Kokeilen mielelläni aina uusia reseptejä, en osaa oikein ruokaa kokata koska se on jotenkin liian suurpiirteistä. 😀 Oon siis parempi leipomaan makeita herkkuja. Ja lehdistä leikkaan aina talteen vuodenaikaan tai juhlapyhään sopivia ohjeita, ne sit roikkuu jääkaapin ovessa niin kauan, että inspis iskee ja pääsen leipomaan!

Outi

Talvella tuhdimmat ja kesällä raikkaat marja- ja kasvispiiraat.

Bebekakku

Suolaisten leivonnaisten ohjeet!

Bebekakku

Suolaisten leivonnaisten reseptit!

Teya

Kaikki tavalliset, ei gluteenittomat, vähärasvaiset tms. Suhteellisen helpot myös.

Liisi

Makeat herkut 🙂

Hannnnnna

Kasvisruokareseptit ja makeat leivonnaiset. 🙂

Minna

Suolaiset piirakat, juustokakut ilman liivatetta, helpot muutaman ruoka-aineen reseptit, pastat, muffinssien variaatiot…

Kaisa

Erityisesti erityisruokavalioreseptit sekä toimivaksi todetut suolaiset ja makeat reseptit.

sipru

tykkään kaikista ohjeista kokkaaminen on iloni

Airi

Simppelit, ei mitään liian hienoa ja mahdollisimman helpot ohjeet.

Vuokko

Juustokakkuohjeet

Vuokko

Juustokakut

tiiu

Suht helpot ja kasvispainotteiset reseptit

Katjamii

Jos pystyn helposti muokkaamaan gluteenittomiksi!

Sari

Eniten tulee katseltua leivonnaisten ohjeita, sekä makeiden että suolaisten leipomusten ohjeita.

Jenna

Sellaiset ohjeet, joihin löytyy ainekset valmiiksi kotoa tai sitten pienestä lähikaupasta äkkiä inspiraation iskiessä. Eli ei mitään ihmeellisiä aineksia, ja nopeus ja helppous on tietty aina plussaa 🙂

ansu

Juhliin sopivat pikkusuolaiset. Niitä tosin tulee tehtyä muulloinkin 😉

Pirjo

Helpot ja nopeat suolaiset ja makeat. Myös ohjeisiin liitetyt kuvat ratkaisevat. Monesti ilman kuvaa oleva ohje menee ohi silmien.

Kirsikka

Olen ruoka-alan ammattilainen. Katson aina lehdistä uudet suolaisten leivonnaisten vinkit. Hyviä sellaisia ei ole koskaan liikaa.

Kotileipuri

Reseptit, joihin ei tarvita erikoisia raaka-aineita. Toteutus saa olla helppo tai haastavampi, mutta herkullinen maku on tärkein. 🙂

Johanna

Erityisesti herkulliset ja nopeat arkiruokaohjeet on lemppareita, koska muuten tulee herkästi pyöritettyä sitä samaa palettia ja kyllästyminen on uhkana. 🙂 Olen myös kova leipomaan, joten toki kaikenlaiset leivonnaisohjeet kiinnostaa aina.

Inkeri

Suolaiset piirakat. Juustokakut.
Keitot. Laatikot.

Liisa

Juusto kakut kiinnostaa ja munakasrulla tyyppiset reseptit.

Leila Vähä-Koùkkula-Lönnqvist

Tykkäisin ohjeista josta voi valmistaa kevyttä ruokaa (siis ei lihottavaa) jpka on kuitenkin maukasta mutta terveellistä, sekä lisäksi erilaisia hyviä keittoja

Anne

Helpot ohjeet leivonnassa joihin ei sähkövatkainta tarvitse sekä ruokaohjeet joissa selkät ohjeet eikä kymmeniä ainesosia.

Tiqqqu

Lähes kaikki suolaiset ja makeat leivonnaiset. Suolaisista varsinkin sellaiset joissa on kalaa tai aurajuustoa.

Toope

Hankala valita erikseen mitään, tykkään kokeilla kaikkea uutta, sekä suolaista että makeaa 😃!

sarita

Juhliin liittyvät reseptit.

Anneli

Suolaiset leivonnaiset ja kotimaisista raaka-aineista tehdyt perusruoat

Anneli Mickelsson

Ihania ohjeita,varsinkin munakasrulla

Kirsi

Perusaineista kevyesti maistuvaa, ei liian pitkiä ainesosalistoja. Suolaista ja makeaa.

Kirsi

Helppoa, hyvää, halpaa, huokeasti. Suolaista ja makeaa.

Eija Jääskeläinen

Kasvisruoka ja leivonta ohjeet

Anna

Parhaita ohjeita ovat helpot ja nopeat leivonnaiset, joihin löytyy ainakin suurin osa aineista jo valmiiksi kotoa.

Raili

Niin makeat kuin suolaiset ohjeet ,kirjoittelen itselleni muistiin aina sillähetkellä kiinnostavimman ohjeen (joita kertyy ☺️)

Tuula

Helpot, nopeat, makeat ja suolaiset reseptit kiinnostaa eniten…
Teen kyllä välillä vaativampiakin leivonnaisia 😋😄

Rita

Nopeat vegeruoat ja herkulliset leivottavat!

Tarja Rantala

Leivon tilanteen mukaan. Sämpylät (mitä-kaapista-löytyy) reseptillä. Saaristolais-limppua kokeilin nyt vaihteeksi appelsiinimehuun tehden. Tää on meidän herkku-ruoka-leipä. Juuri äsken pullotin siman ja paistoin munkkeja. Pyöräytin ne kanelisokerissa. Elikkä joskus reseptit kun on vaativa leivonnainen, muut fiiliksen ja mitä kulloinkin löytyy.😁

Suski

Suolaiset piirakat

Heli

Juustokakut ja suolaiset piirakat 😍

Marjuska

Suolaiset ja makeat piirakat sekä kaikki sellaiset ohjeet joissa on lohta.

Äityli

Kaikki ohjeet vilkaistuaan lävitse. Erityisesti ruokaisat piirakat ja juhlavat tarjottavat kiinnostavat takuuvarmasti. Leivonnassa ei ällömakeat tai kovin monimutkaiset ja paljon aikaa vievät kiinnosta, mutta raikkaat ja nopeasti valmistuvat herkut saavat innostumaan. Arvostan kompakteja ja selkeitä ohjeita sekä ns. perusraaka-aineita, joita löytyy yleensä valmiiksi kotoa ja viimeistään lähikaupasta. Kokeilen ennakkoluulottomasti uusia ohjeita ja jatkossa sovellan niitä tarvittaessa makuumme. Hyvän äärelle kokoontuukin toistuvasti niitä arvostava perhe ja tuttavat.

Pola

Juustokakut ja pikkusuolaiset illanviettoon.

Aikku

Herkulliset, ei liian monimutkaiset. Kookos toimii niin makeassa leivonnaisessa kuin ruoassakin.

Jasmin

Tuunatut perinteiset leivonnaiset ovat kivoja. Myös kansainvälisen keittiön maut kiinnostavat.

Sini

Hyvännäkösiä ohjeita. Täytyy kokeilla ainakin paria.

MarjaKoo

Suolaiset piirakat ja juustokakut

Vilperi

Kaikki erilaiset kuiva kahvi kaakut

Jaana

Kyllä ne parhaimmat reseptit ovat helppoja, nopeita ja terveellisiä. Kun kaiken lisäksi osa sellaisista leivonnaisista, joissa on käytetty rypsiöljyä, on tosi hyvän makuisia, miksi en siis leipoisi mahdollisimman paljon tällaisia.

Armi ylitalo

Erilaiset juustokakut, kun ovat vasta opettelun asteella. Suolaiset piirakat ja aasialaisia ruokia myös olis ihana opetella.

Tarja

Helpot ja nopeat. Myös ajankohtaiset kiinnostavat.

Riitta

Makeat leivonnaiset on se mun juttu.

Eeva-Liisa

Helppotekoiset mutta maukkaat ruokaohjeet ovat minun mieleen. Harvemmin tulee leivottua enää mutta mielelläni katson leivonnaisten ohjeita ja kuvia.

Jenny L.

Käytännössä etsin erilaisia, ennenkaikkea helppoja, mutta myös vaikeampiakin, koko perheelle maistuvia, joissa on ripaus ”twistiä”.

SK

Yleensä makeat ja suolaiset piirakat, mutta joskus myös kakut tai pullat. Välillä innostun kokeilemaan uusia ohjeita, mutta aika usein palaan vanhoihin hyväksi havaittuihin. Lapsen kanssa leipoessa tykkään helpoista ja nopeista ohjeista.

Tiina

Makeista leivonnaisista, etenkin erilaisista kakuista joihin on käytetty sesonkiin sopivia marjoja tai hedelmiä 😍

Tarja Kristiina

Yleensä kaikki suolainen, piirakat ja voileipäkakut!

Pirgi

Suolaiset leipomukset kiinnostaa eniten, mutta joskus tulee seurattua kakkujen tai pikkuleipien ohjeita…

Taina Paajaste

Juustokakut. 😋 Eri versiot niistä. Koko perhe tykkää ja valmistaa. 😊

Ritva Kauppinen

Leivät ja juustokakut

Helka-neiti

Yksinkertaisia ja tavallisista arkisista aineista tehtyjä – leivontainnon iskettyä ei kotoa löydy erikoisaineita. Ja olisi hyvä, jos aika ajoin kerrottaisiin millä aineosia voisi korvata, jos ei kotona satu olemaan just reseptissä olevia aineita.

Hilkka Ylipahkala

Aivan tuli vesi kielelle, kun noita ohjeita selailin. Vaikea päättää mitä noista ensiksi kokeilen.

Nintsu

Juustokakut , suolaisen naposteltavat , nämä maistuvat aina ja uutta on kiva kokeilla

Laura Hämäläinen

Eniten suolaiset leivonnaiset, mutta oikeastaan mitkä vain, joissa on hyvät ohjeet ja herkullinen kuva lopputuloksesta!

Mari Pokela

Suosin makeita leivonnaisia, erityisesti juustokakut on mieluisia tehdä. Pääsiäiseksi tein mango-juustokakun, joka on lasten suosikki. Hyvät selkeät ohjeet innostaa kokeilemaan muitakin juttuja. Jutun munakasrulla näytti hyvältä, sitä voisi kokeilla seuraaviin juhliin, kun korona ohi.

Inéz

Kaikenlainen leivonta, nykyään enemmän gluteeniton joka on vielä näin parin vuoden jälkeen osittain harjoittelua. Mokkabebet meinasin gluteenittomina kokeilla, kuullostivat niin maukkailta.

Pauliina

Yksinkertaiset leivontareseptit, jotka on tehty terveellisyys edellä. Etsin vähärasvaisia ja tavallisista aineksista tehtyjä, ei liian imeliä reseptejä (mieluiten ilman lisättyä sokeria, vain marjojen ja hedelmien sokeria). Reseptit, joissa käytetty marjoja ovat mieluisia minulle.

Eira Kemppainen

Aivan ihania sellaisenaan tahi muunneltuna. Gluteenittomia kaipaan enemmän

Marju Nevalainen

Yksinkertaiset leivontareseptit, etenkin suolaiseen leivontaan ovat minulle mieluisia

piitu

Sellaiset mihin ei tarvitse ostaa (ainakaan useampaa) erikoista ainesosaa jota sitten tarvitaan jonkun teelusikallisen verran ja loppu jää kaappiin kunnes se vanhenee ja sen joutuu heittämään pois. Sellaiset reseptit jäävät kyllä kokeilematta. Myöskään kovin vaikeat reseptit eivät kiinnosta.

Kaisuli

Koko ikäni leiponut ja reseptejä keräilen edelleen jos näen hyvän kirjoitan itselle muistii, vaikka olen aikoinaan hankkinut keittokirjoja ja olin nuorena jopa talouskoulussa,meillä äiti opetti jo pienestäpitäen leipomukset ja ruoanteon,omistan suuren leivontakirjan:kotilieden parhaat leivonnaiset,siinä erinomaisia ohjeita,tein siitä viimeviikonloppunakin mm.vaniljakiisselillä täytetyn kääretortun,kaikkea leivon,suolaista ja makeaa,tuleekin Kotiliesi itselle tällä hetkellä,samoin kotilieden käsityölehti.Kiitos ja mukavaa kevättä!😎🌞

Anne

Juustokakut ja tavallinen pulla makealta puolelta. Suolaselta puolelta erilaiset piirakat ovat hyviä.

anne-marie

nopeat, helpot ja helposti muunneltavat leivonnaisreseptit

Sirpanamna

Yleensä innostun leipomaan yhtäkkiä ja silloin katson mitä kaapista löytyy. Yleensä jauhot, munat, sokeri, pähkinät jne ja niistä sitten väsään pikkuleipiä, kakkuja tai munakasrullia.

Katri84

Erilaiset leipäohjeet kiinnostavat ja kasvisherkut myös.

Tarja Taskila

Helpot, simppelit, mutta silti herkulliset, hyvistä raaka aineista valmistetut leivonnaiset ja ruuat.

Pippurimansikka

Suolaiset piirakat ,juustokakkuohjeet ja ruokaisat salaatit sekä aasialaiset maut…

Tiina Saarikko

Tykkään leipoa kanelipullia, kakkuja ja erilaisia keksejä

Kati

Piirakat, suolaiset, sekä makiat.

Marika Harjunpää

Ihania ohjeita, varsinkin mokkabebet.

Daria

En ole itse hyvä ideoimaan reseptejä vaan tarvitsen ne valmiina, leivon enimmäkseen makeita tuotoksia joihin ei tarvitse erikoisempia aineksia, kuivakakut ja erilaiset piirakat suosikkeja.

Marika

Tykkään melko tavallisista resepteistä, joissa joku uusi idea tai makuyhdistelmä mitä ei itse tulisi mieleen kokeilla. Myös reseptit joissa käytetään sesongin raaka-aineita tai kaupoista löytyviä uusia vieraampia tuotteita kiinnostavat. Tykkään vegeresepteistä tai resepteistä joista helppo tehdä kasvisversio muutamalla muutoksella.

Ässäs

Makeat leivonnaisohjeet ja jälkkäriohjeet.

Riitta Räsänen

Kausituotteiden ohjeet kiinnostavimpia!

anna s.

Kaikki uudet vinkit ovat tervetulleita, tykkään ruokaresepteistä 🙂

Foodie

Reseptit, missä on joku ”juttu”, mikä herättää kiinnostuksen. Kauniit annokset ja silmän ruoka 👌

Pirjo

Helppotekoiset ohjeet!

Aurora

Helpot ja yksinkertaiset, mutta hieman erilaiset leivonnaiset. Plussaa, jos voi myös varioida esimerkiksi allergioiden ja makumieltymysten mukaan. 🙂

Sanna Kivioja-Fathi

Helpot leivonnaiset

Iitu

Gluteenittomat ja terveelliset / kevyet 🙂

Annariina

Mahdollisimman helpot makeat ja ehkäpä vielä enemmän suolaiset leivonnaiset. Laktoosittomia täytyy olla, yhden kulhon tuotteet. Piirakat ja pasteijat, siinäpä suosikkeja, eivät jää syömättä.

Hellevi

Juustokakkujen reseptit kiinnostaa

Äiskä02

Nopeat, helpot, perinteiset.
Ei tuo kärsivällisyys kuulu leivonnassa hyveisiini.

Nina

Helpot ja nopeat leivonnaiset =).

Titu

Rakastan sekä ruoanlaittoa että leivontaa. Mieluiten tutustun uusiin inspiroiviin resepteihin, jotka ovat selkeitä ja joissa on hyödynnetty sesongin mukaisia raaka-aineita 😊.

Kässä

Makeat leivonnaiset !

toni

Pullataikinan pohjalla erilaisia herkkuja kahvipöytään.

Suzy

Kasvisruokareseptit kiinnostavat 🙂

Piia

Helpohkot reseptit, joita tehdä yhdessä lasten kanssa.

Marja

Juustokakut ovat kaikkein kiinnostavimpia.

Leena

Ruokaohjeita tulee luettua ja osaa jopa tehtyä. Harmi, että makeiden syönti on vähentynyt, kun kohta muuten ei pääse eteen päin kuin pyörimällä. Mutta tuo mokkapepet kiinnostaa kovasti. Samoin tuo kylmäsavulohi-munakasrulla. Olisi kyllä hirveästi hyötyä, kun olisi iso perhe, voisi eri tavalla tehdä kaikkia herkkuja.

Mymmeli

Suklaiset leivonnaiset, juustokakut ja suolaiset piirakat maistuvat parhaiten.

Jauhonpölyssä viihtyvä

Leivonnaiset, jotka on valmistettu aineista, joita löytyy syrjäisempienkin kauppojen hyllyiltä, siis ei erikoistuotteita. Niin makeat kuin suolaisetkin leivonnaiset kiinnostavat kokeilla.

Riitta

Kasvispohjaiset ruuat ja leivonnaiset kiinnostavat aina.

Minna

Rakastan tehdä suolaisia juttuja erilaisia. Hyvät ohjeet olen Kotiliedestä löytänyt.

Tuige

Minua kiinnostavat makeista leivonnaisista lähinnä piirakat ja muffinityyppiset ohjeet. Suolaisista leivontaresepteistä etsin lähinnä leipä- ja sämpyläohjeita.

Kirsti Verkkonen

osallistun arvontaan

Herkuttelija

Suolaisia herkkuja tulee enimmäkseen tehtyä; pasteijoita, kinkkupiirakkaa tms. Makeissa juustokakut ovat suosikkejani, nam.

Hoppula

Tykkään Glorian ruoka ja viinistä sekä makulehden resepteistä erityisesti

Tuula

Haluaisin reseptejä hyvistä,kotimaisista raaka-aineista tehdyistä ruuista,jotka ovat maukkaita ja helppo valmistaa.

Laisa

Oheisia reseptejä aion kokeilla, vaikuttivat tosi herkullisilta.
Ajankohtaiset aiheet ja uutuudet kiinnostavat. Kokeillut reseptit ovat varmoja. Arkisin teen perinteistä kotiruokaa, joskus uudella tyylillä. Juhliin etsin ohjeita, joissa olisi jotain ”juhlavaa”. Arkea kai elämässä eniten jaamme, herkuilla siihen mielenkiintoa saamme.

Tuulikki

Helpot ja nopeat jälkiruuat ja leivonnaiset

Marru

Olen aina tykännyt leipomista. Meiltä ei koskaan juoda kahvia ilman pullaa, tai jotain muuta leivonnaista. Katselen mielelläni lehdistä uusia ohjeita- tosin kovin eksoottiset jutut jätän kokeilematta. Voisilmäpullat tuhdilla kardemummalla maistuvat aina ja erilaiset kakut ja piirakat. Nimipäivät ja synttärit juhlistan juusto- tai täytekakuilla. Suolainen piirakka on myös tarjolla. Uusista ohjeista katselen vinkkejä ja erilaisia täyteaineita.

Marleena

Helpot ja nopeat leivonnaiset

Satu

Pidän kohtalaisen nopeasti valmistuvista leivonnaisista niin suolaisista kuin makeistakin, joihin ainekset löytyvät helposti lähikaupasta.

Iida

Helpot ja terveelliset ovat omia suosikkeja, koska aikaa ruoan laittamiselle ei useinkaan ole tuhottomasti. 🙂

päivi g

uudet kokeilut kiinnostavat ja vege liivate & gluteeniton …nopsat ja pakastettavat vieras varat, arkeen ja juhlaan

Päivi

tytär pitää juustokakuista pitäs harjotella jollain muulla kuin liivatteella ja
muiden vastaavien vege tuotteiden annostus tuntuu aina arpajaisilta ..
miten onnistun ? onneksi on lehtijutut joista voi alkaa

klaara

Leivon yleensä suolaisia kuten piirakoita ja leipiä. Etsin aina sellaisia reseptejä, mihin käytetään yleensä jo kotona olevia aineita pääaineen lisäksi ettei tarvitse jotakin purkkia ostaa, josta sitten jää osa pyörimään kaappeihin.

Helena

Parhaita reseptejä ovat helpot ja nopeat, joihin ei tule hirveästi eri aineita. Mokkapaloja, marjapiirakoita, voileipäkakkuja ja juustokakkuja tulee useimmin leivottua.

Mimmi

Mimmi 5.52020

reseptit ,jotka piristävät arkea

Tiina

Helpot, nopeat reseptit. Sekä suolainen että makea käy

Sirkkasusanna

Erilaiset suolaiset ja makeat piirakat. Simppelit ohjeet ei erikoisia mausteita paljoa.

Arja kujansuu

Selaan kaikenlaisia lehtejä ,nettiä ,kaappi täynnä vanhoja lehtiä joissa on ohjeita ,ajatuksena joskus teen

EmmaIlona

Helpot ja nopeasti tehtävät ovat suosikkejani; aineet pitäisi löytyä kaapista juuri silloin kun inspiraatio iskee 🙂

Martta

Ihana blogi, kiitos siitä. Itse suosin helppoja, nopeita ohjeita, joissa kuitenkin jokin uusi tvisti. Pyrin tekemään aina sellaisia leivonnaisia sekä ruokia, mitkä sopivat myös erikoisruokavalion noudattajalle.

Eijahillevi

Olen kaikkiruokainen eli kaikki, mikä onnistuu suhteellisen nopeasti kotoa löytyvillä aineilla.

Mari

Kaikki kasvisruokareseptit kiinnostaa, leivonnasta lähinnä kakku- ja piirakkaohjeet.

Tuulis

Vanhojen lehtien ohjeita selailen välillä ja netistä myös saan myös ideoita. Itse käytän luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota ärtyvän suolen oireyhtymän vuoksi. Maidottomia leivontaohjeita käytän myös toisinaan ja on haasteellista välillä löytää sopivia tuotteita. Suolaisia piirakoita teen eniten, juustokakut ja marjapiirakat. Pääsiäisenä tein pavlovan karppisokerista ja siihen maidottoman täytteen jonka koristelin hedelmillä

Villasukat

Suolaisia piirakoita teen mielelläni ja marjatorttuja. Syöjien joukossa on herkkääkin herkempiä laktoosittomia, ja vaikka laktoosittomia tuotteita nykyään vaikka miten paljon, laktoositonta valkosuklaata ja mascarponea en löydä (tiedän jälkimmäistä nykyään olevan mutta pitää päästä oikeaan kauppaan). Pulla menee aina!

Mummi

Juustokakut on lemppareita ja muutkin helposti hyvää-leivonnaiset.

Maarit N.

Peltipulla, mutakakku, kääretorttu ja porkkanaleivos. Kinkkupiirakka ja kalapiirakka. Vaihtelevat hieman sesonkien mukaan mieltymykset leipomiseen. Itse tekemällä saa käyttää luovuuttaan ja nauttia perheen kesken herkuista.

Oonis

Alan ammattilaisena silmäilen erilaisia ohjeita, yleensä esim. ainesuhteista näkee viitteen lopputuloksesta. Lukemalla valmistusohjeen saa käsityksen viitsiikö puuhaan ryhtyä. Ammattitaitoa hyödyntäen tietää missä voi ”oikaista”, miten ohjetta voi muunnella jne. Leivontaan mittaan aineet, ruoanvalmistuksessa en ollenkaan.

Piijuli

Ihanat kuvat houkuttelevat kokeilemaan uusia ohjeita. Aina parempi, jos mukana on teemaan sopivat astiat, liinat ja muu rekvisiitta

Taina

Justokakut ovat alkaneet kiinnostaa,vaihteeksi tavallisen täytekakun sijaan.myös voileipäkakut,voi kuinka tykkään voileipäkakusta.

Miska

Kaikenlaiset! Tykkään leipoa sekä suolaista ja makeaa. Arvostan ohjeissa selkeyttä ja sitä että raaka-aineet ovat suht simmpeleitä ja saatavilla, en halua hankkia kaappiin sellaisia erikoisuuksia jotka jäävät ehkä käyttämättä.

Niina

Makeat leivonnaiset sekä helpot ja nopeat arkiruoat. Tykkään kokeilla uusia reseptejä, joten lehdistä juuri ne reseptisivut onkin aina suosikkejani 🙂

Tms

Kaikki leivontaohjeet kiinnostavat ja ruokaohjeista helpot, halvat ja nopeat kasvisruuat. Kokeiluun pääsee sellaiset ohjeet joihin ei tarvitse erikoisia raaka-aineita ja joista selviää vähällä tiskillä. Erityisesti innostun oikaisuista, eli jos johonkin vanhaan tuttuun leivonnaiseen tai ruokaan on keksitty perinteistä ohjetta yksinkertaisempi valmistustapa.

Tms

Kaikki leivontaohjeet kiinnostavat ja ruokaohjeista helpot, halvat ja nopeat kasvisruuat. Kokeiluun pääsee sellaiset ohjeet joihin ei tarvitse erikoisia raaka-aineita ja joista selviää vähällä tiskillä. Erityisesti innostun oikaisuista, eli jos johonkin vanhaan tuttuun leivonnaiseen tai ruokaan on keksitty perinteistä ohjetta yksinkertaisempi valmistustapa.

Tepa

Rakastan juustokakkuja, helppoja,ilman liivattetta. Mutta nyt tuo suolainen rulla menee kokeiluun, ei jaksa aina pizzaa.

Eevuska

Tykkään kokeilla kaikenlaisia leivontaohjeita sekä suolaisia että makeita. Toissapäivänä tein juustokakun, jonka kanssa nautittiin mansikkakastiketta ja oli tosi tuhtia ja hyvää!

Päivi Räisä

Täytekakut, juustokakut ja näin keväällä erityisesti raparperireseptit. Sämpylöitä,leipää ja piirakoita ja kalakukkoa leivon myös paljon.

Eeva

Tykkään tehdä näyttävää ruokaa ja leivonnaisia, joten minua kiinnostavat reseptit joissa on joku vinkki koristeluun.

Nampsis!

Namskis! Kaikki uusi ja jännittävä leipomus kiinnostaa, niin makeissa kun siolaisissakin. Joten leivon paljon kokeilumielellä ja monisti valmis resepti lähtee niin sanotusti lapasesta ja rönsyileen omaa versioo. Mutta aina tullu hyvää ja syötäväö. Joskus liiankin hyvää. Namsis. Makoisaa kesää ja mansikoita ootellessa!

Susanna

Helpot arkiruokareseptit kiinnostavat. Lisäksi sesonkia hyödyntävät ohjeet, eli esimerkiksi keväällä raparperia sisältävät ohjeet.

CATHARINE KANKAANPÄÄ

marjoja sisältävät leivonnaiset

Catha

Tuulikki Tötterman

helpot sämpylät ilman hiivaa ja tietysti juustokakut

Leila Saloniemi

Nämä Kotiliedessä julkaistut jutut… reseptit tuntuvat aika kotoisilta..ei mitään ihmeellisiä ktkotukisa!

tuulikki

Olen ihastunut erilaisiin uunimunakkaisiin; helppoja ja maukkaita. Ja täytteeksi kelpaa kaikki kaapista löytyvä, vain mielikuvitus on rajana.

Asta

Kahvikakkuja, pasteijoita, makeita piirakoita helpoilla resepteillä, joskus perinnereseptejä.

Juustina

Makumaailmaltaan melko perinteiset leipomukset höystettynä jollakin uudella mausteilla tai aineksella päätyvät yleensä kokeiluun. Mokkabebet vaikuttavat kiinnostavilta.

jas

Hyviä leivonnaisia marjoja kannattaa käyttää jos niitä on pakkasessa vielä.

Pirkko Konttila

Tykkään juustokakuista, mukana arvonnassa

Soikku67

Sellaisia arkiruokareseptejä joissa on jotain uutta. Leipomisohjeita jne.. En sellaisia joiden valmistukseen menee monta tuntia ja mielellään ei sellaisia mausteita ym aineita jotka jäävät kaappiin vanhenemaan. Esim tuo juustokakku olisi kokeilemisen arvoinen mutten voi sietää kookosta.

TEPA

jUUSTOKAKUT JA MARJAPIIRAKAT, KOKEILUSSA RAPARPERIKÄÄRETORTTU

Jeksu81

Helpot, lasten kanssa onnistuvat reseptit on tällä hetkellä meillä ajankohtaisia. Sokerittomia/vähempisokerisia olisi kiva kanssa kokeilla.

Sonskis

Suolaiset piirakat ja raakakakut sekä juustokakut.

Sannis

Yleensä helpohkot ja edulliset ohjeet houkuttelevat kokeilemaan. Helpot juustokakut tai suolaiset piirakat on suosikkeja.

jj

perinteiset josta on tehty moderni twist ja yhelpot reseptit

Xenia

Nopeat ja helpot, mutta silti herkulliset ja näyttävät.

Aikku

Suolaiset piirakat, kasvisruuat ja juustokakut

Ellu

Reseptit, joissa ei ole kotimaisia viljoja missään muodossa tai edes riisi-ja perunajauhoja.

Kaarde (Pirkko Mäenpää)

Mieluummin teen suolaisia leivonnaisia, piiraita yms ja voileipäkakut kuuluvat usein juhliin. Gluteenitonta leivontaa myös makeista.

Marjo

Kaikki ”vanhat”ohjeet.Suolaiset piirakat,marjapiirakat.Välillä tietenkin juustokakut korvaa perinteisen täytekakun.Ihanalla keksipohjalla tietenkin.Ja mummanaikaiset kuivakakut kunniaan.

Liisa

Helpot ruoka-ohjeet, joissa vähän raaka-aineita. Myös gluteenittomat ohjeet kiinnostavat.

Laiska leipoja

Ei monimutkaisia, aikaa vieviä tekemisiä vaan helpohkoja joka kukkarolle sopivia.

Tarja

Ei mitään kauhean monimutkaisia ohjeita vaan ihan suhteellisen helppotekoisia ja sellaisia joihin löytyy aineita helposti.

Jane

Kaikenlaiset piirakat ja helpot arkiruuat

Ellu

Sesongin mukaan, nyt kiinnostavat juuri tuollaiset munakasrullan tyyppiset suolaiset tarjottavat, en ole koskaan vielä sellaista tehnyt. Nokkosiakin voisi varmaan käyttää siihen.
Erilaiset piirakkaohjeet – edelleen ne ruokaisat, mutta mielellään terveelliset reseptit.

Tulppaani

Tykkään tehdä simppeleitä leivonnaisia, suolaisia ja makeita, ei mitään pientä piiperrystä. Haastetta saa olla jonkun verran. Ja mielellään gluteenittomia jotta perheen keliaakikkokin pääsee mukaan herkuttelemaan.

Tiina

Keep it simple ohjeet. Sellaiset, ettei erikseen tarvitse hakea jotain aasia-,terveys,-etc-kaupoista. Suolaista ja makeaa, ei kallista. Sen huomaa, 1) kuva, 2)sylki, 3)ohje, 4)jos hyvä, niin testiin, 5) teko ja maistelut. 6) talteen reseptivihkoon, jos havaitaan hyväksi.

Vera

Selkeät ja helppotekoiset arkiruoat.

Marleena

Helppotekoiset, terveelliset ruoat ja leivonnaiset, myös helpot raakakakut

Ritu

Leivän ja suolaisten piirakoiden ohjeet

Karola Rauramo

Juusto-ja suklaakakut makeista ja suolaiset piirakat ja tuo
munakas ehdottomasti. ( ilman pinaattia ).

Marju

Suolaiset piirakat ja voileipäkakut ovat suosikkejani

Kiipeli

Uusia leivontareseptejä on aina kiva kokeilla.. Ja mielellään ei kauhean monimutkaisia… Helpot ja nopeat mieleeni..

Emmi

Helpot ja nopeat ja sellaiset mihin ei tarvitsisi ihan mahdottomasti erilaisia ja outoja aineksia.

Kaisu

Rakastan leipoa ja hamstraan ohjeita kaikkiin raikkaisiin juustokakkuihin. Tämä kookos-juustokakku tulee ehdottomasti testiin!

Tepakos

Tykkään tehdä sellaisilla ohjeilla joiden tarvikkeet löytyy myös lähikaupoista,asun pienellä paikkakunnalla ja täällä valikoima on vähän suppeampi,toki sitten kun kasaannutaan porukalla niin kokeilen mielelläni vähän haastavampiakin ohjeita,suklaapossu,maku,gl-lehti ja pidän myös Teresa Välimäen ohjeista ja kotikokki on myös oiva ja sitten tieteysti Annin uunissa.
Nyt menee kokeiluun viikonloppuna tuo munakasrulla ja suolakinuskikaramellijuustokakku(uuh,miten pitkä sana;)
Leipominen on kyllä tosi mukavaa ja rentouttavaa ja larmoilla ohjeilla yleensä onnistuu aina:)

Sinni

Hyvän makuista aineksista tehdyt.

Raija

Toisenlainen pannukakku, leivinjauhetta mukaan.

Katjamii

Just nämä, munakasrullat ja mokkabebet!

Reetta

Selllaiset joihin ei tarvita liian outoja välineitä tai kalliita ainesosia.

Liisukka

Parasta ovat helpohkot, nopeat ohjeet, joissa on jotain uutta ja ideoita- yhdistetty aineksia uudella tavalla, uusia makuja, mausteita, kaunis koristelu

Xeveliina

Olen opetellut leipomaan makeita leivonnaisia vasta viime vuosina, joten kaikki makeat reseptit kiinnostavat nyt.

Sanna

Leivonnaisten ohjeet ja helpot ruokaohjeet, joita voi tehdä myös lasten kanssa ja valmistuvat suht nopeasti.

Paula

Teen mielellään pikkusuolaisia ilta ja välipaloja.

Vastaa käyttäjälle LaisaPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *