Arkiruokavinkkinä suolainen pannukakku

Helppo ruoka

Suolainen pannukakku on ihan huippuhyvä ja helppo arkiruoka! Totesin tämän tässä muutama päivä sitten, kun kaivoin jääkaapista edellisistä ruoanlaitoista ylijääneet kinkun, purjon ja paprikan esille ja tein niistä muun muassa valkosipulilla maustetun pannukakun. Helppoa, nopeaa ja erittäin hyvää.

Kinkku pannukakku helppo lounas

Olen tätä ennen tehnyt suolaista pannaria kahdesti, mutta silloin ne jäivät mauttomiksi. Kesti aika kauan, että innostus kokeilla löytyi uudestaan. Se innostus vain vaati pienen älynväläyksen. Jos ruoka on mautonta, niin se kannattaa maustaa kunnolla. Hahaa, mikä välähdys se olikaan! Itsestäänselvää, mutta joskus se vain vaatii muistutuksen kaltaiselleni leipurille, joilla makeiden tekeminen on suolaisia helpompaa. Mutta siinä se sitten olikin. ja päätin suolan lisäksi maustaa pannukakkua vähän muillakin mausteilla.

Arkiruokavinkki suolainen pannukakku

Mulla valkosipulista on tullut vakiomauste, jota tulee laitettua varmaan kaikkiin tai miltei kaikkii suolaisiin ruokiin ja leivonnaisiin. Ilman sitä ruoasta jää puuttumaan selvästi jotain. Pannukakun taikina itsessään on sen verran miedon makuinen, että tämänkin pannukakun taikinan päätin maustaa extemporee tyyliin valkosipulilla. Eikä muuten yhtään hullumpi päätös! Vaikka itse sanonkin. Näin tehden maku ei tullut pelkästään täytteestä, vaan jo itse pannukakku maistui hyvälle. Valkosipulin sijasta tai lisäksi voi taikinaan heittää vaikkapa savupaprikajauhetta tai täytteestä riippuen basilikaa, oreganoa, timjamia tms.

Suolainen välipala

Suolainen pannari on nopeutensa ja helppoutensa lisäksi myös siitä hyvä, että siihen voi upottaa miltei kaikkea, mitä kaapista sattuu löytymään. Näin jääkaapista saa pois jämiä ja turhaan pyöriviä juttuja, joille ei keksi mitään muuta käyttöä ja jokainen voi tehdä oman makunsa mukaisen pannarin. Mulla pannariin upposi paprikan ja purjon lisäksi kinkkua. Ja päälle vielä kerros mustaleimaemmentalia, nams! Ja hei muuten. Periaatteessa suolaiseen pannukakkuun toi tuon pannaritaikinan lisäksi laittaa mitä tahansa, mutta omasta mielestäni tuo voimakkaan makuista juustoraastetta on myös pakko olla!

Juustoraaste pannukakun päälle

Mitä täytteitä sinä laittaisit tähän?

Suolainen purjo-paprika-kinkkupannari

Puolikas pellillinen. HUOM. Kokonaisen pellillisen ohje löytyy alempaa.

Pannari:

3 munaa

3 dl maitoa

1.5 dl vehnäjauhoja

0.75 tl suolaa

reilu 1 tl valkosipulimurskaa (ei pakollinen, mutta suositeltava)

Täyte esimerkiksi:

150-200 g hyvää savukinkkua

1 punainen suippopaprika pienemmäksi pilkottuna

noin 10 cm pätkä purjoa

1-2 rkl ruohosipulia

1 dl mustaleimaemmental-juustoraastetta

Ohje:

Vispaa pannaritaikinan kaikki aineet hyvin sekaisin. Laita taikinan jääkaappiin turpoamaan noin tunniksi.

Pilko kinkku, suippopaprika ja purjo pienemmiksi. Hienonna ruohosipuli.

Paprika purjo ja kinkku pannariin

Kaada turvonnut taikina leivinpaperoidulle n. 20 cm x 40 cm uunivuokaan. Ripottele päälle täytteet.

Pannukakkuun suolaisia täytteitä

Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista pannukakkua 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Jäähdytä piirakkaa hetki ennen syömistä.

Pannukakku on parasta heti pian valmistumisen jälkeen, mutta maistuu myös uudelleen lämmitettynä.

Vinkki:

* Normaalikokoiselle uunipellille mitoitetut määrät:

Pannari:

6 munaa

6 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

1.5 tl suolaa

reilu 2 tl valkosipulimurskaa (ei pakollinen, mutta suositeltava)

Täyte:

300-400 g hyvää savukinkkua

2 punainen (n. 200 g) suippopaprika pienemmäksi pilkottuna

noin 20 cm pätkä purjoa

4 rkl ruohosipulia

2 dl mustaleimaemmental-juustoraastetta

Suolainen pannukakku eli pannari

Kommentit

Kommentoi juttua: Arkiruokavinkkinä suolainen pannukakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X