Arkiruokavinkkinä suolainen pannukakku

Suolainen pannukakku on ihan huippuhyvä ja helppo arkiruoka! Totesin tämän tässä muutama päivä sitten, kun kaivoin jääkaapista edellisistä ruoanlaitoista ylijääneet kinkun, purjon ja paprikan esille ja tein niistä muun muassa valkosipulilla maustetun pannukakun. Helppoa, nopeaa ja erittäin hyvää.
Olen tätä ennen tehnyt suolaista pannaria kahdesti, mutta silloin ne jäivät mauttomiksi. Kesti aika kauan, että innostus kokeilla löytyi uudestaan. Se innostus vain vaati pienen älynväläyksen. Jos ruoka on mautonta, niin se kannattaa maustaa kunnolla. Hahaa, mikä välähdys se olikaan! Itsestäänselvää, mutta joskus se vain vaatii muistutuksen kaltaiselleni leipurille, joilla makeiden tekeminen on suolaisia helpompaa. Mutta siinä se sitten olikin. ja päätin suolan lisäksi maustaa pannukakkua vähän muillakin mausteilla.
Mulla valkosipulista on tullut vakiomauste, jota tulee laitettua varmaan kaikkiin tai miltei kaikkii suolaisiin ruokiin ja leivonnaisiin. Ilman sitä ruoasta jää puuttumaan selvästi jotain. Pannukakun taikina itsessään on sen verran miedon makuinen, että tämänkin pannukakun taikinan päätin maustaa extemporee tyyliin valkosipulilla. Eikä muuten yhtään hullumpi päätös! Vaikka itse sanonkin. Näin tehden maku ei tullut pelkästään täytteestä, vaan jo itse pannukakku maistui hyvälle. Valkosipulin sijasta tai lisäksi voi taikinaan heittää vaikkapa savupaprikajauhetta tai täytteestä riippuen basilikaa, oreganoa, timjamia tms.
Suolainen pannari on nopeutensa ja helppoutensa lisäksi myös siitä hyvä, että siihen voi upottaa miltei kaikkea, mitä kaapista sattuu löytymään. Näin jääkaapista saa pois jämiä ja turhaan pyöriviä juttuja, joille ei keksi mitään muuta käyttöä ja jokainen voi tehdä oman makunsa mukaisen pannarin. Mulla pannariin upposi paprikan ja purjon lisäksi kinkkua. Ja päälle vielä kerros mustaleimaemmentalia, nams! Ja hei muuten. Periaatteessa suolaiseen pannukakkuun toi tuon pannaritaikinan lisäksi laittaa mitä tahansa, mutta omasta mielestäni tuo voimakkaan makuista juustoraastetta on myös pakko olla!
Mitä täytteitä sinä laittaisit tähän?
Suolainen purjo-paprika-kinkkupannari
Puolikas pellillinen. HUOM. Kokonaisen pellillisen ohje löytyy alempaa.
Pannari:
3 munaa
3 dl maitoa
1.5 dl vehnäjauhoja
0.75 tl suolaa
reilu 1 tl valkosipulimurskaa (ei pakollinen, mutta suositeltava)
Täyte esimerkiksi:
150-200 g hyvää savukinkkua
1 punainen suippopaprika pienemmäksi pilkottuna
noin 10 cm pätkä purjoa
1-2 rkl ruohosipulia
1 dl mustaleimaemmental-juustoraastetta
Ohje:
Vispaa pannaritaikinan kaikki aineet hyvin sekaisin. Laita taikinan jääkaappiin turpoamaan noin tunniksi.
Pilko kinkku, suippopaprika ja purjo pienemmiksi. Hienonna ruohosipuli.
Kaada turvonnut taikina leivinpaperoidulle n. 20 cm x 40 cm uunivuokaan. Ripottele päälle täytteet.
Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista pannukakkua 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Jäähdytä piirakkaa hetki ennen syömistä.
Pannukakku on parasta heti pian valmistumisen jälkeen, mutta maistuu myös uudelleen lämmitettynä.
Vinkki:
* Normaalikokoiselle uunipellille mitoitetut määrät:
Pannari:
6 munaa
6 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1.5 tl suolaa
reilu 2 tl valkosipulimurskaa (ei pakollinen, mutta suositeltava)
Täyte:
300-400 g hyvää savukinkkua
2 punainen (n. 200 g) suippopaprika pienemmäksi pilkottuna
noin 20 cm pätkä purjoa
4 rkl ruohosipulia
2 dl mustaleimaemmental-juustoraastetta

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Arkiruokavinkkinä suolainen pannukakku
Onnistuuko todellakin ilman mitään rasvaa?
Hei Eira! Onnistuu myös ilman rasvaa, mutta halutessaan myös rasvaa voi lisätä taikinaan.