Banaani-suklaakakku pähkinä-kinuskikuorrutteella

Mitä tehdä mustuneilla, ylikypsillä banaaneilla? Kakkua tietenkin! Ja mitäpäs muuta kuin mielettömän hyvää suklaakakkua kinuski-pähkinäkuorrutteella 😉

Jokin aika sitten meillä alkoi kaksi banaania jostain syystä tummumaan uhkaavasti ja mietin pitkään mitä niistä tekisin. Niin pitkään, että banaanien kuoret ehtivät mustua täysin.. Yleensä en ole banaanikakkujen ystävä, mutta koska tein syksyllä erään onnistuneen version, halusin tehdä kakun silläkin uhalla, ettei se uppoaisi. Muistin myös tehneeni reilu vuosi sitten kinuskisen banaanikakun, johon en kuitenkaan täysin ollut tyytyväinen ja päätin tehdä siihen muutamia muutoksia. Ja hyvä niin! Maistoin kakkua varovasti, eikä se jäänyt siihen yhteen palaan!

 

 

 

Kakku oli mielettömän mehevä, kostea ja pehmeä ja suorastaan suli suuhun. Banaanin, suklaan (tai tässä pikemminkin kaakaon), kinuskin ja suolapähkinöiden liitto oli lyömätön. Tätä teen taatusti jatkossakin, kun banaanit uhkaavat olla liian tummia muuten syötäväksi. Suosittelen tätä ehdottomasti banaanikakkujen ystäville ja miksei muillekin!

Banaani-kinuskikakku

n. 1 litran (leipä)vuokaan

Kakku:

100 g huoneenlämpöistä voita(leivinmargariinia

2 dl tummaa ruokosokeria
2 huoneenlämpöistä kananmunaa

0.75 dl kaakaojauhetta

2 kypsää, kuoresta mustunutta banaania

2 dl vehnäjauhoja

1.5 tl leivinjauhetta

1 mm suolaa
0.5 dl maitoa

Kuorrutus:

0.75 dl fariinisokeria kevyesti mittaan paineltuna

25 g voita

50 g kuohukermaa
n. 1 dl suolapähkinöitä

Ohje:
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele noin 1 l vetoinen
suorakaidevuoka.Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Vatkaa voi ja sokeri kunnolla vatkaimella sekaisin. Lisää joukkoon
munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa niin kauan, että seos kuohkeutuu. Vatkaa myös kaakaojauhe joukkoon. Yhdistä banaanisose seokseen varovasti käännellen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Kääntele jauhot puulusikalla maidon kanssa taikinaan. Kaada taikina n. 1 litran vetoiseen, voideltuun leipävuokaan.

Paista kakkua uunin alatasossa noin 50 min. Koita kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, mutta siihen voi tarttua muutama kakkumurunen. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä n. 5 min. Käännä vuoka ylösalaisin, irrota kakku, mutta jätä vuoka päälle, ettei kakusta irtoava kosteus
haihdu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Tee kuorrutus. Mittaa sokeri, voi ja kerma pieneen kattilaan. Anna
kiehahtaa ja sekoittele noin
2 min, kunnes seos hieman paksenee. Ota kattila liedeltä ja
lisää joukkoon pähkinät. Anna jäähtyä hetki. Lusikoi
kakulle ja anna jähmettyä.

Vinkit:
* Paista pohja juuri ja juuri kypsäksi, niin se jää ihanan kosteaksi ja meheväksi.
* Suolapähkinöiden sijasta voi käyttää muitakin pähkinöitä. Lisää tällöin kuorrutukseen ripaus suolaa taittamaan kinuskin makeutta. Suolapähkinöistä X-tra -merkkiset ovat mielestäni parhaita, sillä ovat jo valmiiksi sopivan kokoisia eikä niitä tarvitse pienentää. 

 

 

 

 

Avainsanat

Kommentit (10)

Oioi… Näyttääpä herkulta! Tykkään käyttää banaania leivonnassa sen tuoman makeuden ja mehevyyden vuoksi. Tätä kakkua todellakin haluaisin kokeilla 😉

Kiitos Toffeepallo! Herkullista olikin, eikä kakku kovin pitkään ehtinyt meillä vanhenemaan, vaikka paikalla oli vain kaksi syöjää. Kokeilepas ihmeessä! 🙂

Hei. Kuulostaa tosi herkulliselta. Voiko käyttää tavallista sokeria tuohon pohjaan?:) t. Hellin

Kiitos Hellin! Ruokosokerin voi hyvin korvata tavallisella sokerilla.

Näyttää tosi mehevältä ja ihanan suklaiselta. Täytyypä itsekin kokeilla 🙂

Kiitos Hanna-Mari! Kokeilepas ihmeessä sinäkin. Kakku oli oikein mehevää ja ihanan pehmeää. Tämä kiilasi kahvikakkulistani kärkisijoille.

Voi vitsi miten mehevän näköistä! Näkee heti että tuo sulaa suuhun! Ihana kinuski ja pähkinät! Korvan taakse tämäkin on laitettava ;D

Ja niin se tosiaan tekikin, suuhun pistetty pala katosi yhdessä hujauksessa 😉 Oon niin tyytyväinen kun vihdoin olen oppinut tekemään ihania meheviä kahvikakkuja. Tuli mielee, että tuohon päälle olisi voinut sulatella vaikka hieman suklaata. Olisi tullut melkein kuin sun Snickers-kakku, pienellä banaanivivahteella tosin. Mutta koitapas ihmeessä tätä, jos joskus ehdit ja banaanit jäävät pöydälle vanhenemaan 🙂

Vaikken pähkinöistä välitäkään niin kyllä saa nämä kuvat veden herahtamaan kielelle! 🙂 Nams, banaanit toimii leivonnassa kyllä ihan mielettömän hyvin, ihanaa mehevyyttä maistumatta kuitenkaan liian dominoivasti. Tämä muistuttaa itseasiassa tosi paljon kakkua jonka tein muutama viikko takaperin…

http://ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi/2014/01/the-last-day-of-freedom.html

Kiitos Siru 🙂 Itse en banaanileivonnaisista yleensä välitä, mutta tämä upposi hetkessä. Niin pehmeää, mehevää, kosteaa. Nam! Katselin tuota tekemääsi banaanikakkua jo Koko Suomi Leipoo-ohjelmassa. Tosi herkullisen oloinen sekin. Jos innostut koittamaan tätäkin, niin kakunhan voi totta kai tehdä myös ilman pähkinöitäkin: Valuttelee vaan kinuskia päälle ja sitten nauttimaan, slurps 😛

Kommentoi juttua: Banaani-suklaakakku pähkinä-kinuskikuorrutteella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X