”Black Bomb” suklaapiirakka, maidoton ja munaton

Törmäsin jokin aika sitten minulle ennestään tuntemattomaan Black Bomb – suklaapiirakkaan Tarun Taikakakut-blogissa. Piirakan erikoisuus on siinä, että se on munaton ja maidoton (sikäli mikäli vaihtaa päällisen voin maidottomaan margariiniin). Piirakka on todella helppo, ”yhden kulhon piirakka”. Googlettelun tuloksena päädyin myös Makeaahyvää-blogiin, jossa Anu oli tehnyt hyvinkin samankaltaisen piirakan aiemmin. Piirakat olivat niin muhkean ja mehevän näköisiä, että tartuttiin 4-vuotiaan kanssa samantein leivontakulhoon ja alettiin leivontapuuhiin.

Enpä tietenkään malttanut pitää näppejäni erossa reseptistä ja muuttelin sitä hieman. Vehnäjauhoja laitoin puolisen desiä ja sokeria 1 dl vähempi kun taas kaakaojauhetta ja vaniljasokeria humpsahtii hippasen alkuperäisohjetta enempi. Sokerin vähentäminen saattoi vaikuttaa hieman piirakan korkeuteen, mutta 5.5 dl sokeria + päällisen tomusokerit yhdessä piirakassa vain tuntuivat liialliselta.

Piirakka maistui liki tavallisille mokkapaloille. Koostumus oli kuohkea, pehmoinen ja mehevä. Mielestäni todella hyvä munattomaksi ja maidottomaksi piirakaksi. Ja makeutta oli sokerin vähentämisestä huolimatta riittävästi. Ainut mitä jäin kaipaamaan, oli voimakkaampi suklaan/kaakaon maku. Ohjetta pitää siis vielä jossain vaiheessa testailla, seuraavaksi suuremmalla kaakaojauhemäärällä + ehkä joillain muilla pikkumuutoksilla, vaikka tuhoutui se tälläkin kertaa 🙂

”Black Bomb” suklaapiirakka
Pellillinen

Pohja:
8 dl vehnäjauhoja
4.5 dl sokeria
1 dl hyvää, tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl (valkoviini)etikkaa
1.5 dl öljyä
5.5 dl vettä

Kuorrute:
50 g sulatettua voita (tai kokonaan maidotonta piirakkaa varten maidotonta rasvaa)
0.5 dl vahvaa kahvia (TAI 0.5 dl vettä + 2 tl espressopikakahvijauhetta)
3 rkl hyvää, tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
vajaa 250g tomusokeria (vajaa puoli pakettia)

Ohje:
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon loput aineet. Sekoita tasaiseksi ja levitä leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Varo paistamasta liikaa.

Kuorrutetta varten sulata voi mikrossa. Sekoita joukkoon kahvi (tai vesi, johon olet sekoittanut espressopikakahvijauheen), kaakaojauhe, vaniljasokeri ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute lämpimän piirakan päälle ja levitä se nopeasti. Koristele halutessasi nonparelleilla samantein. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen leikkausta.

Kommentit (4)

Kiva kun kiinnostuit sinäkin! Eikö ollut hyvää, kun miettii kuitenkin pohjan olevan hieman terveellisempi kun se on leivottu öljyyn eikä voihin?? Itse tykkäsin tästä tosi paljon! Minua ei haitannut pohjan pieni mauttomuus, kun piirakka oli muuten niin pehmoinen ja tahmea ;D
Mä tein tätä viime viikonloppuna taas, pienillä lisäyksillä ja mietin laitanko postauksen siitä… katsotaan 🙂

Oli täys mahdottomuus olla kiinnostumatta tästä! ;D Yllätyin tuosta pohjan koostumuksesta totaalisesti, se oli niin mielettömän pehmoinen ja tosiaan myös jonkin verran tahmea. Ja taisin olla meillä se ainut ketä hieman mietitytti tuo pohjan lievä mauttomuus, muita se ei haitannut, vaan palat upposivat helposti parempiin suihin. Mutta enpä mä silti malttanut pitää näppejäni erossa ohjeesta ja kokeilinkin sitä jo hieman muokaten. Siitä lisää sitten myöhemmin 😉 Ja postaa vain ihmeessä oma versiosi, tulen mielelläni katsomaan mitä lisäyksi keksit tehdä. Kiitos vielä hyvästä vinkistä Taru! 🙂

Moi! Mä olen jo monta vuotta tehnyt tätä piirakkaa kun siirryn munattomaan ruokavalioon (joskus löytänyt jostain blogista). Olen tehnyt tällä ohjeella myös irtopohjavuoassa mutakakkua (olen lisännyt pohjaan sulatettua suklaata, tai rouhetta), juustokakun pohjia jne. Myös annoskulhoissa on tullut melkein vastaavaa kuin suklaafondant, kun jättää keskiosan hivenen raaaksi 🙂 Tämä on tosi hyvä ohje!

Moikka! Ja kiitos ihanista vinkeistäsi taikinan suhteen! Tämä on siis erittäin helposti muokattavissa erilaisiin tilanteisiin, ja toimii varmaan tosi kivasti mutakakkuna ja fondanttina. Nams!

Kommentoi juttua: ”Black Bomb” suklaapiirakka, maidoton ja munaton

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X