Löysin ihanan kuulloisen blondiesohjeen netistä
ja muistin, etten ollutkaan aikoihin tehnyt mitään
blondiesihanuuksia, joten eipä muuta kuin keittiöön puuhailemaan. Blondies on kostean brownies-leivonnaisen vaalea
sukulainen, joka isoveljensä tavoin on kostea ja mehevä.

Tuo
alkuperäisohje hieman muuttui matkan varrella muuttaessani mittoja
vastaamaan desilitroja. Kookoshiutaleet eivät ehkä olleet
sellaisia mitä alkuperäisohjeessa tarkoitettiin, ja ensimmäinen yritelmä
menikin totaalisesti pieleen; paloista tuli inhottavan rasvaisia ja
jopa omaan makuuni liian makeita. En malttanut olla testaamatta
uudestaan, ja muokkasin ohjetta jonkin verran kuivemmaksi ja vähemmän
makeaksi, ja väsäsin taikinan uudestaan. No tietenkin, nyt kun yllättäen
alkoi leipomaan lisää, sattuivat kookoshiutaleet loppumaan kesken, ja
niitä tuli paloihin vähemmän kuin tarkoitus. Lisäksi taisin paistaa
taikinaa hieman liian kauan, sillä blondies saa jäädä kosteaksi, mutta
itselläni se oli osaksi jo liiankin kuivat, vaikka meheviä olivat siltikin. No mutta eipä nuo
pikkuseikat paljoa haitanneet, sillä nyt paloista tuli paljon
ensimmäistä yritelmää parempia; fudgemaisia, aavistuksen sitkeitä,
miedosti kookoksen makuisia ja kivoja, ei-liian-makeita suupaloja. Ohje
muuttui matkan varrella niin paljon, että ulkonäkö jäi alkuperäisohjeen
paloista kauas. Mutta makuhan pääasia, ja hyviä olivat 🙂

Paistoajan lisäksi mieltäni jäi kaivertamaan liian vähäinen kookoksen määrä. Ensi kerralla sitten 🙂 Tuota seuraavaa leipomiskertaa odotellessa, tässä tämänkertainen ohje.

Blondies kookoksella ja valkosuklaalla
n. 20 cm x 20 cm vuokaan, koosta riippuen n. 16 palaa.
Aineet:
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
0.75 tl suolaa
1 dl kookoshiutaleita
100 g valkosuklaata pienemmäksi pilkottuna
Ohje:
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Sulata voi mikron kestävässä kulhossa. Sekoita joukkoon sokerit ja muna. Mittaa joukkoon jauhot ja suola ja sekoita vain sen verran, että jauhot juuri ja juuri sekoittuvat. Lisää joukkoon vielä kookoshiutaleet ja pienemmäksi rouhittu valkosuklaa. Kääntele sekaisin.
Kaada taikina leivinpaperoituun n. 20 x 20 cm vuokaan. Tasoita. Paista 175 asteessa keskitasolla n. 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja paistos tuntuu keskeltä paineltuna kypsältä ja pehmeältä. Varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä kunnolla ennen nauttimista.
Vinkki:
* Valkosuklaa ja kookoshiutaleet palavat helposti, joten tarkkaile tilannetta. Jos pinta uhkaa tummua liikaa ennen kuin taikina on tarpeeksi kypsä, madalla lämpöä. Älä kuitenkaan paista liian kauan, jotta blondies ei suotta kuivu.
* Palat voi myös pakastaa.
* Voit helposti vaihdella blondiespalojen makuja laittamalla valkosuklaan sijasta taikinaan muita suklaita tai marjoja.