Suklaapossu

Daim-juustokakku ilman liivatetta

Herkullinen Daim juustokakku

Innostuin helpon ja nopean Geishajuustokakun jälkeen leipomaan myös toisen liivatteettoman juustokakun, tällä kertaa DAIM:sta. DAIM-juustokakku on valmistuu vähintään yhtä helposti ja nopeasti kuin Geishakakku. En ottanut kellosta aikaa, mutta arvioisin varovaisesti, että tekemiseen kului aikaa vain 20 minuuttia. Muutaman tunnin hyytymisen jälkeen kakku oli valmis nautittavaksi. Tarjosin tätä tyttömme synttäreillä ja kakku sai paljon kehuja. Ja tykkäsin itsekin tästä pehmeästä, miedon valkosuklaan ja DAIMin yhdistelmästä.

Helppo ja nopea juustokakku

Ja hei, kakku ei ollut lainkaan liian makea, vaikka niin voisi kuvitella kakkuun tulevan valkosuklaan ja DAIM:n johdosta. Kakku oli toki makea, mutta hyvällä tavalla. Sellainen lempeän makuinen, miedon kinuskinen. Isohkoiksi jätetyt DAIMin palat sulivat osittain muun täytteen joukkoon ja sekös teki tästä vieläkin herkullisempaa. Ennen tarjoilua päälle laitetut DAIM-palat pysyvät rapsakoita ja tuovat kakkuun oman herkullisen lisänsä.

Daim-valkosuklaajuustokakku ilman liivatetta

Kakusta tekee helpon myös se, että siihen tulee vain kourallinen aineita.

Tämä oli tarjolla meidän 7-vuotiaan toisella synttäreillä ja oli tosi tykätty kakku.

Helppo ja nopea Daim-juustokakku

Tapani mukaan koitin jälleen keksiä miten tätä kakkua voisi parannella. En keksinyt kakusta muuta muokattavaa, kuin sen hieman tahmainen koostumus. Kakku pystyi hyvin koossa ja siitä sai leikattua paloja, mutta ne eivät olleet kovin siistejä. Jos palojen siisteys on tärkeää, kannattaa täytteen joukkoon lisätä 2 liivatelehteä. Toki, jos makeannälkä vaivaa kunnolla, niin täytettä voi tukevoittaa myös lisäämällä valkosuklaata.

Liivatteeton daim juustokakku

Vaikka kakku oli nytkin herkullista, niin Daimin ystävänä sanoisin, että Daimia voinut olla vaikka enemmänkin. Silloin makeanhimo tosin olisi laantunut vieläkin pienemmällä palalla, eikä tätä ihanuutta olisi jaksanut syödä niin paljon kuin tällä kertaa. Joka tapauksessa sanoisin, että nam!

Tämä kakku sopisi loistavasti vaikkapa tulevaan Isänpäivään tai Joulun aikaan. Ja toki myös kevään ja kesän juhliin.

Daim-juustokakku ilman liivatetta

n. 16-18 cm vuokaan

Pohja:

100 g suklaahippukeksejä (ks. vinkki-osio alempaa)

30 g voita sulatettuna

Täyte:

200 g valkosuklaata

2 isoa (á 56 g) Daim-patukkaa

2.5 dl Flora Kuohua

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl turkkilaista jogurttia

Lisäksi päälle:

1 (á 56 g) DAIM-patukka

Ohje:

Voit koota kakun n. 16-18 cm irtopohjavuokaan tai suoraan tarjoilulautaselle. Jälkimmäisessä tavassa irroita vuoan reunaosa ja aseta se keskelle tarjoilulautasta. Voitele n. 16-18 vuoan reunat hyvin esim. vuokaspraylla.

Murskaa keksit esim. pakastepussissa rutistelemalla ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Tee täyte. Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti n. 15 sekunnin välein sekoitellen, kunnes se on kokonaan sulanut. Rouhi DAIM:t noin 1 cm kokoisiksi paloiksi. Jätä suklaat sivuun odottamaan.

Vatkaa Flora Kuohu kunnon vaahdoksi.  Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä jogurtti ja vatkaa kunnolla sekaisin. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa ja kääntele lopuksi joukkoon myös rouhittu Daim. Kaada taikina keksipohjan päälle.

Daim valkosuklaamousse

Tasoita ja nosta kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Rouhi yksi iso DAIM-patukka ja koristele kakku ripottelemalla rouhe kakun päälle.

Vinkit:

* Kakusta tulee melko korkea, joten varaa käyttöön tarpeeksi korkea vuoka.

* Voit tehdä kakusta myös matalamman. Täyte riittää tällaisenaan 22-24 cm kakkuun. Tee tällöin keksimurupohja 2-kertaisena.

* Kakku on munaton, kun käytät pohjaan munattomia keksejä.

* Kakku on gluteeniton, kun käytät pohjaan gluteenittomia keksejä tai teet pohjaksi ohuen 1 munan sokerikakkupohjan.

* Voit käyttää Flora Kuohun sijasta myös vispikermaa. Koska Flora Kuohun tilavuus on vaahdotettuna hieman vispikermaa suurempi, varaa vispikermaa enemmän, n. 3 dl.

Valkosuklaa-daimjuustokakku

    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Daim-juustokakku ilman liivatetta

Järkyttävää höttöä

Ihmisten pitäisi ennemminkin katsoa nykyisin ensin Peiliin ja mitata vatsankin ympärystä kuin tehdä ja syödä näitä ylimakeita rasvapommeja tms.
Harva kuluttaa nuokin kalorit liikkumalla.
Kehiteltäiskö välillä lehtiin malliksi terveellisempiä herkkuja jopa ilman valkoista sokeriakin.

Suklaapossu

Tällaiset helpot ja nopeat herkkuohjeet on pääosin suunniteltu ajatellen juhlahetkiä, jotka ovat kuitenkin melko harvassa. Jos herkuttelu on jokapäiväistä, niin silloin on ymmärrän tuon huolen ja tällöin yhtenä vaihtoehtona on leipoa vaikka (jo blogista löytyviä terveellisempiä) esim. smoothietyyppisiä kakkuja (https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/) niin halutessaan. Valinnanvaraa siis löytyy kumpaankin suuntaan.

Juhliin

Eiköhän niitäkin jo ole tarjolla ihan runsaastikin. Jokainen valitsee, mitä leipoo ja tarjoaa. Ja valitseeko lautaselleen. Minusta tämä on ihanan kuuloinen kakku jonka voisin ottaa tarjoiluun. Sen verran harvassa kakut että silloin saa olla vaikka tällaisella ohjeella.

utelias

minkä laisia keksejä tossa pohjassa käytit?

Suklaapossu

Hei utelias 🙂 En muista tarkkaa merkkiä, mutta nämä suklaahippukeksit olivat isohkossa pussissa. Kertoiko tämä tarpeeksi? 🙂

Tarsa

Voiko turkkilaisen jugurtin jättää pois tai korvata jollain muulla?

Suklaapossu

Hei Tarsa 🙂 Turkkilaisen jogurtin voi korvata esim. maustamattomalla jogurtilla tai kevyellä ranskankermalla. Sen voi toki myös jättää pois, jolloin maku on vain hieman makeampi.

PN

Hei!
Onnistuisikohan tämä maitosuklaaseen?

Suklaapossu

Hei PN! 🙂 Jos tarkoitat, voiko valkosuklaan korvata maitosuklaalla, niin mielestäni voi oikein hyvin. Maitosuklaa hyydyttää kakkumassan valkosuklaata voimakkaammin, joten laittaisin sitä hieman vähemmän eli noin 175 g.

Daim

Hei. Voisiko Flora kuohun korvata perinteisellä kuohukermalla? Pitäisi saada kakusta laktoositon ja Flora kuohu taitaa olla vain vähälaktoosinen. Kiitos jo valmiiksi vastauksesta 😊

Suklaapossu

Hei Daim 🙂 En ole kokeillut, mutta uskoisin että pystyy korvaamaan. Flora Kuohu vaahtoutuu voimakkaammin kuin tavallinen kuohukerma, joten kuohukermaa kannattaa laittaa hieman enemmän. Kuohukermaa ei myöskään kannata vatkata yhtä antaumuksella mitä Flora Kuohua pystyy vatkailemaan, vaan vaahdon voi aluksi jättää kevyeksi vaahdoksi ja vasta aivan lopussa, aineiden lisäämisen jälkeen varmistaa, että vaahto on sen verran jämäkkää, että se pystyy hyytymään valkosuklaan voimin. Valkosuklaan voisi lisätä myös suoraan tuorejuuston joukkoon ja vasta sitten kermavaahdon joukkoon. Tällaisia tuli mieleen 🙂

Tara

Hei, voiko tämän pakastaa?

Suklaapossu

Heippa Tara. Tämä on melko höttöinen ja pehmeä kakku, joten pelkäänpä, että menee pakkasessa aivan mössöksi. Jos joukkoon lisäisi liivatetta, niin silloin varmaan kestäisi, mutta toki silloin kakku ei enää ole liivatteeton, mikäli se on tärkeää.

Juhlia suunnitteleva

Voisikohan tämän kakun tehdä kaksinkertaisena isompaan, leveämpään vuokaan…?

Suklaapossu

Hei Juhlia suunnitteleva 🙂 Tämän voi hyvin tehdä 2-kertaisena. Jos haluaa kakusta yhtä paksun kuin näissä kuvissa, on n. 24-26 cm vuoka sopiva 2-kertaiselle annokselle.

Jasu

Hei! Kuinka monelle henkilölle arvioisit kakun riittävän ohjeen määrillä?

Suklaapossu

Hei Jasu! Riittoisuus on paljon kiinni muistakin tarjottavista sekä syöjien kakunhimosta. Jos kakku on ainut tarjottava, arvioisin siitä riittävän noin 6 syöjälle.

Laura

Moi! Jos haluaisin laittaa pari liivatelehteä joukkoon, missä kohtaa ne kannattaisi lisätä?

Suklaapossu

Moi Laura! Lisäisin sulatetut liivatteet ohuena nauhana ennen valkosuklaan ja DAIM-murun lisäämistä eli heti kun kermavaahto, tuorejuusto ja ranskankerma on vatkattu keskenään sekaisin.

Suvi

Tein tätä kakkua eilen ja kakku onnistui yli odotusten. Ehkä paras juustokakku, jonka olen tehnyt. 🙂 Kiitos ohjeesta!

Suklaapossu

Ihana kuulla Suvi! 😊

Liisa

Moi!

Tämä näyttää ja kuulostaa herkulliselta!
Ohjeessa sanotaan ”notkistettu tuorejuusto”, mutta mitä se siis tarkoittaa?

Suklaapossu

Moi Liisa! Notkistettu tuorejuusto on sellaista, jota on sekoitettu (esimerkiksi omassa rasiassaan) sen verran, että on hieman pehmentynyt ja sen koostumus on sileä. Tuorejuusto sekoittuu tällöin muuhun täytteeseen helpommin ilman paakkuja 🙂

Amatööri

Moikka! Onnistuisikohan kakku tehdä 26cm vuokaan vai tuleekohan jo liian matala. 🤔 Jos vain pohjan kertoisi kahdella..

Suklaapossu

Moikka Amatööri! 🙂 Noin 26 cm vuokaan tehtynä kakusta tulee noin puolet matalampi kuin kuvissa näkyvästä kakusta. Tuo on ainakin omasta mielestäni vielä ihan juustokakun paksuinen, vaikka onkin hieman matalampi 🙂

Miia

Millä tuon turkkilaisen jugurtin voisi korvata, jotta kakku olisi mahdollisimman vähämaitoinen ja gluteeniton? Muuten ei tuota ongelmia.

Miia

Koska teen kakun jo tänääm, niin katsotaan minkälainen tulee ilman sitä jugurttia. 🤭

Suklaapossu

Hei Miia! Mun piti vastata jo aiemmin, mutta jäin pohtimaan tuota maidotonta turkkilaisen jogurtin korvaajaa. En tosin keksinyt siihen mitään tilalle, mutta mietin yhtenä vaihtoehtona, että toimisikohan maidoton ranskankerma tässä. Tämä on täysin arvuuttelua, sillä mulla ei ole maidottomista leivonnaisista kovin paljon kokemusta (vielä).
Toivottavasti kakku onnistui ja maistui ilman jogurttiakin 🙂

Päivi

Meidän ainokaisessa mutta erinomaisessa kaupassa ei tunneta Flora Kuohua joten pitää vissiin tyytyä Flora Valillaan. Niinkö?

Suklaapossu

Hei Päivi! Pahoittelen, että vastaamisessa kesti näin kauan. Väsymys ollut valtava ja voimat pois.. Mutta tähän kysymykseesi sanoisin, että Flora Kuohun sijasta kannattaa käyttää ihan tavallista vispikermaa ja laittaa sitä noin 3 dl.

Flora Vanillakin saattaa toimia, kunhan vaahdosta saa oikein paksun. Maku saattaa vain olla melko makea, sillä täytteeseen tulee Daimin lisäksi myös valkosuklaata ja Flora Vanilla on itsessään jo melko makeaa.

Daim-fani

Hei! Jääkö Daim koviksi paloiksi kakun täytteeseen vai sulaako sekaan?

Irina Lisinen

Hei Daim-fani! Muistaakseni Daimpalat sulivat hieman joukkoon, mutta aivan kuin kakussa olisi ollut myös pienen pieniä daim-paloja. Ehkä sulavuus riippuu myös Daim-palojen koosta ja siitä, kuinka pian kakun syö. Isommat palat kestävä sulamatta paremmin ja jos kakun korkkaa melko pian hyytymisen jälkeen, saattaa joukosta löytyä vielä sulamattomia paloja.

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *