Suklaapossu

Daim-kakku II

En ollut tyytyväinen edellisen daim-kakunpohjaan. Löysin Hellapoliisilta hyvänkuulloisen daim-piiras-ohjeen, jonka pohjaa halusin testata. Muokkasin samalla täytettäkin hieman samaisen ohjeen perusteella.

Itse pidin ehkä kuitenkin edellisestä versiosta, jossa kreemin joukossa oli myös valkosuklaata. Nyt kreemiosio jäi liian plissuksi makuuni. Pohjakaan ei juuri eronnut daim-kakku I-version pohjasta, joten näillä kakku-testeillä versio I vie voiton makeudellaan ja maukkaudellaan.Päiv. Tein vielä loppudaimista kolmen ja neljän suklaan kakut ja ne olivat kaikkeista parhaimmat niin pohjansa kuin koostumuksensa ja makunsa puolesta! Jos kaipaa daim-piirakkaa, kannattaa käydä katsomassa niiden ohje.

DAIM-kakku II

Pohja: 2 munaa 2 dl ruokokidesokeria 1/2 dl juoksevaa margariinia 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl (=50 g) mantelijauhetta 1 1/2 tl leivinjauhetta 3/4 dl maitoa

Vuoan jauhottamiseen: juoksevaa margariinia hasselpähkinärouhetta

Täyte: 2.5 dl maitoa 1.25 dl vaniljakreemijauhetta muutama kierros vaniljatankomyllystä 3 kpl (á 28g) daim-patukoita

Pinnalle: 200 g Marabow Daimia 0.75 dl kuohukermaa 2 kpl (á 28g) daim-patukoita

Ohje: Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon juokseva margariini, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Voitele ja ”jauhota” hasselpähkinärouheella halkaisijaltaan noin 22 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia. Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan.

Valmista täyte vatkaamalla kylmään maitoon vaniljakreemijauhe. Rouhaise joukkoon muutaman kierros vaniljatankomyllystä (tai lisää vaniljajauhetta tai hieman vaniljasokeria). Kaada jäähtyneen pohjan päälle. Hienonna Daimit ja ripottele kreemin päälle. Nosta päälle toinen piiraspohja.

Pilko kulhoon marabown daim ja kaada sekaan kerma. Kuumenna miksossa kunnes suklaa sulaa. Laita jääkaappiin jäähtymään joksikin aikaa. Kaada piirakan päälle, kun seos on ”kiinteää” eli ei valu enää kovin paljoa. Rouhi Daim-patukat ja ripottele pinnalle koristeeksi.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Daim-kakku II

Anonyymi

Googlailin äitienpäiväksi jotain makeaa, vähän erilaista suklaista kakkua/piirakkaa ja törmäsin tähän. Tein muuten ohjeen mukaan, mutta en löytänyt kaupasta vanilijakreemiä, niin korvasin sen dr. Oetkerin vanilijanmakuisella kakkumoussella. Oli pakko jo tänään vähän maistella kakkua.. eikä tätä herrrkkua ole enää jäljellä jääkaapissa kun pieni pala kun oli NIIIIIIN HYVÄÄ<3 onneksi leivoin myös täytekakunkin, niin jäi jotain huomisellekkin. Löysin blogistasi monia muitakin hyviä ohjeita mitä täytyy kokeilla :)!

Suklaapossu

Kiva, että tämä Daim-piirakka/kakku maistui 🙂 Heh, vaikkakin näimmä vähän liiankin hyvin 😉 Hyvä tietää, että Dr. Oetkerilta löytyy tuollainen kakkumousse, jolla pystyy tarvittaessa korvaamaan kreemijauheen. Kiva kuulla, että löysit blogistani enemmänkin ohjeita. Toivottavasti muutkin maistuvat vähintään yhtä hyvin kuin tämä Daim-kakku ;D

??

’Nosta päälle toinen piiraspohja.’ mitä tämä tarkoittaa? Tuleeko ohjeesta kaksi pohjaa vai mitä tällä tarkoitat

Suklaapossu

Pohjataikina paistetaan yhdessä vuoassa, mutta valmis pohja leikataan (tarkistin vielä äsken varmuudeksi että se luki ohjeessakin) kahteen osaan ennen täyttämistä. 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *