Daim
Eräs lempikarkeistani on ehdottomasti DAIM! Olen erittäin iloinen, että löysin ohjeen, jolla sitä pystyy tekemään kotona. Tämä nimittäin on aivan kuin daimia! Ohje on alunperin Ulla Svenskin kirjasta. NAM! Maitosuklaista Marabow sopii mielestäni parhaiten, sen kanssa nämä maistuvat eniten aidolle Daimille!
Aineet: 3rkl = 45 g voita
3rkl = 0.45 dl tummaa siirappia
1dl sokeria
1dl mantelijauhetta
1rkl kaakaojauhetta
150g maitosuklaata sulatettuna
Ohje:
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan siirappi, sokeri, mantelijauhe ja kaakaojauhe.
Keitä seosta miedolla lämmöllä n. 15min. koko ajan sekoittaen. Massa on valmista kun se alkaa irrota kattilan reunoilta.
Kaada seos leivinpaperille. Aseta toinen leivinpaperi massan päälle ja kauli ohueksi levyksi. Anna jäähtyä ja kovettua.
Kun massa on kovettunut kunnolla, sulata maitosuklaa ja levitä levyn pinnalle. Suklaaseen voi vetää halutessaan urat kakkuraapalla (tai vaikka haarukalla)..
Laita suklaalevy jääkaappiin kovettumaan ja taittele paloiksi.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Daim
Heii! Käytetäänkö näihin Daimeihin tummaa vai vaaleaa siirappia? Tuolla kaapissa majailee tumma siirappi jo, mutta pitäneekö ostaa toisenlaista näihin? Kuulostaa tämä ohje niin herkulliselta että pakko kokeilla, tulisi samalla kohta vanhenevalle mantelijauheelle käyttöä 😉
Hyvä kysymys! Tuo olikin jäänyt kokonaan merkkaamatta. Kirjoitankin sen samantein tuonne ohjeeseen. Eli olen käyttänyt näihin tummaa siirappia. Pääset siis samantein Daimin tekopuuhiin 🙂 Toivottavasti maistuu myös sinulle 🙂
Tarkottaako tuo kaakaojauhe sitä ”maustamatonta” ettei mitään oboy kaakaoo?
Moikka Laze 🙂 Kyllä, ohjeissani olevilla kaakaojauheilla tarkoitan aina sitä tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta (esim. Van Houten) ellei toisin sanota 🙂