Eräs lempikarkeistani on ehdottomasti DAIM! Olen erittäin iloinen, että löysin ohjeen, jolla sitä pystyy tekemään kotona. Tämä nimittäin on aivan kuin daimia! Ohje on alunperin Ulla Svenskin kirjasta. NAM! Maitosuklaista Marabow sopii mielestäni parhaiten, sen kanssa nämä maistuvat eniten aidolle Daimille!

Aineet:
3rkl = 45 g voita

3rkl = 0.45 dl tummaa siirappia

1dl sokeria

1dl mantelijauhetta

1rkl kaakaojauhetta

150g maitosuklaata sulatettuna

Ohje:

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan
siirappi, sokeri, mantelijauhe ja kaakaojauhe.

Keitä seosta miedolla lämmöllä n. 15min. koko ajan sekoittaen. Massa on valmista kun se alkaa irrota kattilan
reunoilta.

Kaada seos leivinpaperille. Aseta toinen leivinpaperi
massan päälle ja kauli ohueksi levyksi. Anna jäähtyä ja kovettua.

Kun massa on kovettunut kunnolla, sulata maitosuklaa ja
levitä levyn pinnalle. Suklaaseen voi vetää halutessaan urat kakkuraapalla (tai
vaikka haarukalla)..

Laita suklaalevy jääkaappiin kovettumaan ja taittele
paloiksi.

 

Avainsanat

Kommentit (4)

Heii! Käytetäänkö näihin Daimeihin tummaa vai vaaleaa siirappia? Tuolla kaapissa majailee tumma siirappi jo, mutta pitäneekö ostaa toisenlaista näihin? Kuulostaa tämä ohje niin herkulliselta että pakko kokeilla, tulisi samalla kohta vanhenevalle mantelijauheelle käyttöä 😉

Hyvä kysymys! Tuo olikin jäänyt kokonaan merkkaamatta. Kirjoitankin sen samantein tuonne ohjeeseen. Eli olen käyttänyt näihin tummaa siirappia. Pääset siis samantein Daimin tekopuuhiin 🙂 Toivottavasti maistuu myös sinulle 🙂

Tarkottaako tuo kaakaojauhe sitä ”maustamatonta” ettei mitään oboy kaakaoo?

Moikka Laze 🙂 Kyllä, ohjeissani olevilla kaakaojauheilla tarkoitan aina sitä tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta (esim. Van Houten) ellei toisin sanota 🙂

Kommentoi juttua: Daim

Vastaa käyttäjälle Laze Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X