Ehkä hitusen terveellisempi omena-kaurapaistos

Kookossokeri on mielenkiintoisen makuinen sokeri, jota voi helposti
käyttää tavallisen valkoisen sokerin sijasta monissa leivonnaisissa.
Maku muistuttaa hieman kinuskia ja on jollain tavalla maltainen, ei kuitenkaan lainkaan kookoksen makuinen. Ostin
oman pussini jo parisen vuotta sitten. Käytin sitä samantein
kinuskisiin viipalekekseihin
tuomaan hieman lisämakua, mutta siihen sen käyttö jostain syystä jäi.
Suurin syy käyttämättömyyteen taisi olla kookossokerin suhteellisen
suuri hinta, sillä tuo pienehkö pussi maksoi muutaman euron.
Ajattelinkin säästää pussin vain erikoistapauksiin, mutta aikaa kului ja
nyt päiväys jo läheni uhkaavasti. Mihinkään kovin erikoiseen sitä ei nyt tullutkaan käytettyä, vaan se päätyi nopeatekoiseen omena-kaurapaistokseen.

Kookossokeri sisältää kuulemani valkaistua sokeria enemmän vitamiineja
ja hivenaineita. Koska paistoksessa on mukana tuon ”terveellisemmän”
sokerin lisäksi reilusti kaurahiutaleita ja omenoita, niin tämähän on
oikein terveysruokaa, eikö 😉

Kookossokeri antoi paistokselle erilaisen maun. Huonoa se ei kuitenkaan ollut, sillä koko vuoallinen hävisi tosi nopsaan.

Hitusen terveellisempi omena-kaurapaistos

n. 6 annosta

Aineet:

n. 4 suurta omenaa

kanelia

5 dl kaurahiutaleita

1.5 juoksevaa rasvaa

1.5 dl kookossokeria

vaniljaa myllystä tai hieman vaniljasokeria

Ohje:

Kuori ja pilko omenat. Lado ne uunivuokaan. Ripottele pinnalle
halutessasi hieman kanelia. Sekoita kaurahiutaleet, juokseva rasva ja
kookossokeri keskenään ja mausta seos vaniljalla. Kaada kauraseos
omenoiden päälla ja tasoita pintaa kevyesti.

Paista 225 asteessa ensin noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Laita folion pala vuoan päälle, laskea lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista n. 20 minuuttia, kunnes omenatkin ovat kypsyneet. Anna paistoksen jäähtyä hetki ennen syömistä. Tarjoile paistoksen kanssa vaikkapa vatkattua vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

 

Avainsanat

Kommentit (4)

Lempparia syksyn aikaan. Kaurapaistos on herkkua myös raparperista ja puolukkaisena. Nam!

Kiitos Kaura 🙂 Olen kokeillut myös raparperista joskus, mutta puolukkaa ei olekaan vielä tullu testattua yksinään. Nam, se kuullostaa ihanan raikkaalta vaihtoehdolta! Pitääkin testailla, kiitos vinkistä 🙂

Kuulostaa ihanalta!Olen aivan muruhedelmäpaistosten lumoissa,tämä tulee varmasti testattua. 🙂

Kiitos 🙂 Omena-kaurapaistos on aina niiiin hyvää! 😛 Tässä tuo kookossokeri toi paistokseen oman makunsa. Miinuksena oli se, että tämä kookossokeria sisältävä versio meinasi palaa pinnalta helpommin kuin tavalliseen sokeriin tehty. Mutta vuoan päälle pistetty folio pelasti tilanteen 🙂

Kommentoi juttua: Ehkä hitusen terveellisempi omena-kaurapaistos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X