Suklaapossu

Feta-kasvispiirakka -palat lastenjuhliin

Pehmeä ja mehevä piirakanpohja, reilusti herkullista kasvistäytettä. Aivan ihanan yhdistelmä!

Olipas eilen lämmin ja kaunis päivä. Oli ihana puuhailla pihalla ja istutella mm. tuijia paikoilleen. Ajatuksenani oli myös naputella blogiin eilisen vapaapäivän aikana muutamia tytön kaverisynttäreillä tarjottuja juttuja, mutta se jäi tähän yhteen ohjeeseen. Toki tämä ohje on niin herkullinen, että mieluusti naputtelin tämäkin tänne. Nämä tosi maukasta kasvispiirakkaa muistuttavat suolaiset feta-kasvispiirakan palat olivat siis yksi tyttömme 8-vuotisjuhlien tarjottavista. Tyttäremme sanoja lainatakseni ne olivat ”sikahyviä!”.

Piirakassa oli pottumuusijauhe-pohjan sijasta aivan ihanaa porkkanaista piirakanpohjaa muistuttava pohja. Kesken leipomisen mieleeni juolahti kokeilla laittaa taikinaan hieman enemmän porkkanaraastetta ja samalla myös kaurahiutaleita ja jauhoja. Pohjasta tuli älyttömän hyvä! Vieläkin parempi, mitä tuo porkkanainen pohja muutenkin on. Se oli ihanan pehmoinen ja maku oli just passeli tämän täytteen kanssa. Ja sopii myös taatusti monen monen muunkin täytteen kanssa yhteen. Nam!

Mehevän pohjan päälle vielä reilusti kasviksia, fetaa ja hyvät mausteet. Maistui ainakin minulle ja tytölle paremmin kuin hyvin 🙂

Feta-kasvispiirakka -palat lastenjuhliin n. 20 x 30 cm pellille (=1/2 tavallinen uunipellillinen)

Pohja: Porkkainen piirakanpohja hieman muokattuna (porkkanaa 0.5 dl enemmän ja kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja 0.25 dl enemmän). Eli aineet

Piirakkapohja: 100 g voita 1.5 dl hienoksi raastettua porkkanaa 1.25 dl vehnäjauhoja 1.25 dl kaurahiutaleita 1/2 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa

Täyte: 1 pieni kesäkurpitsa 1 sipuli 1/2 punainen paprika 5 reilunkokoista kirsikkatomaattia vajaa 1 tl valkosipulitahnaa (tai 2 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna) 0.5-0.75 tl suolaa 200 g fetajuustoa 2 dl maitoa 2 kananmunaa n. 50 g (1 dl) punaleima emmentalia raastettuna

Ohje: Aloita pohjan teolla. Yhdistä pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja porkkanaraaste keskenään. Yhdistä aineet ja sekoita vain sen verran, että kaikki aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet yhteen. Voitele piirakkavuoka kevyesti. Levitä taikina vuoan pohjalle jauhotetuin sormin painellen. Laita vuoka jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Voit valmistella täytettä tällä välin. Esipaista pohjaa 225 asteen lämmössä 8 minuuttia.

Pilko paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Mitä pienemmiksi leikkaat, sitä paremmin ne kypsyvät uunissa. Jos palat ovat kovin isoja, kypsennä niitä pannulla öljytilkassa muutama minuutti. Kuutioi myös kesäkurpitsa ja puolita tomaatit. Sekoita kasvikset keskenään ja lisää joukkoon valkosipuli ja suola. Sekoita joukkoon myös pilkotut fetajuuston palat.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Sekoita munat, maito ja juustoraaste keskenään. Kaada piirakan päälle. Paista 215 asteessa hieman keskitasoa alemmalla tasolla n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut väriä pintaansa eikä keskusta enää hölly vuokaa liikuteltaessa. Anna jäähtyä hetki ja nauti. Jos leikkaat paloiksi (kuten minä tein), jäähdytä piirakka kokonaan, niin leikkaaminen helpottu.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Feta-kasvispiirakka -palat lastenjuhliin

Taru

Aivan ihanan oloinen piirakka! Nam! Olen kanssa tehnyt kasvispiirakkaa fetalla ja se oli aivan ihanaa ;D

Suklaapossu

Kiitos Taru 🙂 (Feta-)juustot tekevät kyllä piirakasta kuin piirakasta herkullisen ;P

Kaisa

Näyttääpä herkulta ? minkä kokoseen vuokaan on tämä ohje?

Suklaapossu

Hyvä kun kysyit! 🙂 Vuoan koko olikin jäänyt ohjeesta pois. Lisäsin sen sinne samantien. Eli käyttämäni vuoka oli puolikkaan uunipellillisen kokoinen, n. 20 x 30 cm. Ja hyvää oli. Täytettä kannattaa muuten maistella vielä ennen kuin sen levittää pohjan päälle, niin joukkoon ehtii sekoittamaan tarvittaessa oman maun mukaan lisääkin mausteita 🙂

Vastaa käyttäjälle TaruPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *