Synttäritarjottavien kirjoittelu jatkuu tällä suolaisella feta-kasvispiirakalla. Tein piirakan muokaillen blogista löytyvää Tosi maukkaan kasvispiirakan ohjetta.

Piirakan pohja on ihanan pehmoinen perunamuusijauheen johdosta. Tällä kertaa korvasin osan vehnäjauhoista grahamjauhoilla. Tiputin sipulin pois ja heitin sen tilalle pihalla rehottavaa ruohosipulia ja hieman enemmän tomaattia. Osa fetajuustosta jäi vahingossa kauppaan, joten sitä tuli laitettua edellistä kertaa vähemmän. Fetan puutteen takia laitoin joukkoon suolaa hieman enemmän, mutta fetan puute jäi silti kaivertamaan mieltä. Piirakka oli hyvää nytkin, mutta viime kerralla vieläkin herkullisempaa, siis aivan ihanaa.

Piirakka tuoksui melko vahvasti valkosipulille uunista tullessaan, mutta ihme ja kumma, valkosipulia ei enää syömisvaiheessa tai piirakan jäähdyttyä huomannut mitenkään erityisesti. Tätä teen kyllä jatkossakin, mutta ensi kerralla sitten fetaa vähintään 400 g tämän kokoiseen satsiin 🙂

Maukas kasvispiirakka
n. 40 x 30 cm uunipellille

Pohja:
2 dl perunamuusijauhetta
4 dl vehnäjauhoja (laitoin 1 dl grahamjauhoja, 1 dl ruisjauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
200 g leivinmargariinia (tai voita) huoneenlämpöisenä
2 dl jääkylmää vettä

Täyte:
1 iso (n. 500 g) kesäkurpitsa
1 paprika (laitoin 1/2 punaista, 1/2 oranssia)
n. 15 reilunkokoista kirsikkatomaattia
1.5 tl valkosipulitahnaa (tai 4 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna)
1 tl + 0.5 tl suolaa
reilusti tuoretta timjamia
250 g fetajuustoa/fetan tapaista salaattijuustoa (tulee parempi 400g:lla)
4 dl maitoa
4 kananmunaa
n. 150 g (3 dl) punaleima emmentalia raastettuna

Ohje:
Aloita pohjan teolla. Sekoita muusijauhe, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Nypi huoneenlämpöinen, kuutioitu rasva joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita vain sen verran, että jauhot juuri ja juuri sekoittuvat joukkoon. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistelun ajaksi. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Mitä pienemmiksi leikkaat, sitä paremmin ne kypsyvät uunissa. Jos palat ovat kovin isoja, kypsennä niitä pannulla öljytilkassa muutama minuutti. Kuutioi kesäkurpitsa ja puolita tomaatit. Sekoita kasvikset keskenään ja sekoita joukkoon vielä valkosipulimurska, timjami ja 1 tl suolaa. Anna seistä pöydällä sen aikaa, kun valmistelet pohjan ja liemen.

Ota taikina kylmästä. Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Nosta taikinalevy uunipannulle ja painele levyä vielä kevyesti pohjalle ja reunoille. Sekoita munat, maito, juustoraaste ja 0.5 tl suolaa keskenään.

Lisää puolet pilkotuista fetajuustoista piirakan pohjalle. Nostele kasvisseos päälle (älä kaada kasviksia suoraan kulhosta, sillä kulhon pohjalle on todennäköisesti kertynyt kesäkurpitsasta paljon lientä). Ripottele päälle vielä loput fetajuustopalaset ja kaada munamaitojuusto-seos piirakan päälle.

Paista 225 asteessa alatasolla n. 35-40 minuuttia, kunnes piirakka on saanut väriä pintaansa eikä keskusta enää hölly vuokaa liikuteltaessa.

Kommentit (2)

Suolaiset piirakat on niiiin herkkua! 🙂 kuulostaa hyvälle!

Niin ovatkin! Tämäkin oli hyvää, vaikka pieni fetajuustolisä olisi tehnyt tästä vieläkin paremman 😛

Kommentoi juttua: Feta-kasvispiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X