Feta-pinaatti-purjopiirakka

Alkuperäisohje Yhteishyvän ruokaliitteestä. Tiputin taikinan määrän puoleen ja käytin lehtitaikinan sijasta torttutaikinaa. Tähän sopisi varmaan rahkavoitaikinakin.

Suolan määrä ohjeessa oli huima. En uskonut itseäni ja pistin sitä kiltisti ohjeen mukaan, mutta tuli makuuni aivan liian suolainen. Korjasin suolan määrän alla olevaan ohjeeseen puoleen alkuperäisestä. Niin ja purjo-täytettä voisi olla enempikin, vaikka 1.5-kertainen annos.  Mutta hyvää tämä silti oli!



Pohja:
300 g torttutaikinaa (alk. per. 600 g lehtitaikinaa)

Päälle:

1 pss (150 g) pakastepinaattia

100 g Apetina fetajuustoa

Päällinen:

iso purjo

n. 50 g margariinia/voita

0.5 dl vehnäjauhoja

0.75 tl suolaa(alk.per. 1.5.tl)

2 dl kevyt kermaa

1 dl maitoa

Pinnalle:

3 rkl Mustaleimaemmental-raastetta.

Kaulitse lehtitaikina-levyt yhteen leivinpaprun päällä. Laita se n. 22 x
32 kokoiseen vuokaan, kunnes se riittää hieman myös reunoille. Laita päälle
sulatettu ja valutettu pinaatti ja feta murustettuna.


Pese purjo hyvin. Leikkaa siitä renkaita. Kuullosta margariinissa muutama
minuutti. Lisää suola ja vehnäjauhot ja paista minuutti. Lisää kerma ja maito.
Keitä kunnes saostuu. Lisää pohjan päälle. Ripottele päälle emmental-raaste.
Paista 200 asteessa n. 30 min.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Feta-pinaatti-purjopiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X