Suklaapossu

Fetajuustotäytteiset joulutortut

Kirjoitin pari päivää sitten sekoitetusta voitaikinasta, jota käytin suolaisiin joulutorttuihin/pasteijoihin/joulutähden muotoisiin suolaisiin pikkupaloihin.., tai miten näitä nyt kutsutaankaan. Joka tapauksessa tein joulutähden mallisia pikkusuolaisia herkullisella fetajuustotäytteellä 🙂

Tortut maistuivat sekä lämpiminä, että kylminä. Täytteeksi valikoitui sitä mitä sattui sillä hetkellä kaapista löytymään ja hyviä tuli! Näin Jouluna näihin sopisi mainiosti täytteeksi vaikka savuporo.

Pienet suolaiset joulutortut n. 40 kpl pientä joulutorttua tai n.20 isompaa

Taikina: 1 annos sekoitettua voitaikinaa (tai kaupan valmista voitaikinaa n. 500 g)

Täyte: 200 g Fetajuustoa 200 g Aurinkokuivatut tomaatit-tuorejuustoa 4 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna 1 tl valkosipulijauhetta

Voiteluun: 1 muna

Päälle: Seesaminsiemeniä

Ohje: Tee voitaikina (tai ota kaupasta ostettu ajoissa pöydälle sulamaan). Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Leikkaa siitä n. 6.5 x 6.5 cm kokoisia neliöitä ja tee neliöiden sivuille halkiot (kuten joulutortuissa). Laita täytettä pieni teelusikallinen keskelle neliötä ja taita sakarat tortun keskelle. Voitele munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia, kunnes sakarat alkavat saamaan hieman väriä.

Vinkki: * Täytteeksi voi laittaa makumieltymyksensä mukaan miltei mitä tahansa. Esimerkiksi pieneksi pilkottua kinkkua, poroa, salamia, kylmäsavustettua lohta, paprikaa, aurajuustoa, oliiveja..


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Fetajuustotäytteiset joulutortut

Napsu58

Hyvä idea tehdä suolaisia joulutorttuja. Jouluna meillä ainakin on varsin monipuolisesti makeita leivonnaisia, niin jokin suolainen juttu piristää kummasti sen "äklömakean" keskellä. =)

Suklaapossu

Makeaa tosiaan tulee puputettua äkkiä koko vuoden edestä. Tällaiset pienet suolaiset hieman tasapainottavat tilannetta, ja näiden jälkeen jaksaa taas hieman enemmän makeaa ;D

Taru

Kiva idea!! Mä en ole edes muistanut ajatella suolaisia tarjottavia… :O Olen vaan keksejä ja kakkuja tehny… Katsotaan kerkeänkö vielä suunnittelemaan jotain vai haenko sipsejä ;D

Suklaapossu

Kiitos 🙂 Suolainen unohtuu mullakin aika helposti. Nämä olivat ainoa suolainen mitä tuli väsättyä. Loput onkin kakkuja, keksejä ja erilaisia suklaafudgeja… 🙂 Aattelin sillee, että suolainen puoli hoituu joka tapausessa niillä laatikoilla ja muilla Joulupöydän antimilla ja sen jälkeen sitten makeaa niin paljon mitä mahtuu ;D

Vastaa käyttäjälle TaruPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.