Geisha-suklaajuustokakku ilman liivatetta

Synttärikakkuna juustokakku

Eräänä syyskuun päivänä huomasin Instan puolella Muurilla-nimisen instaajan tehneen After Eight-juustokakkuohjeestani muunnoksen, jossa hän käytti After Eightin sijasta Geishaa. Olin miettinyt tekeväni jonkinlaisen suklaakakun muutaman päivän päästä vietettäviin juhliin ja tuon kakun nähtyäni päätös oli selvä. Geisha on yksi parhaimmista suklaakarkeista, joten päättelin ettei kakusta voinut tulla huono. Lisäkseni myös 7-vuotias synttärisankarityttömme alkoi hihkua innosta, kun kuuli saavansa synttäreillä Geishakakkua. Leivoinkin kakun lopulta kaksiin peräkkäisiin juhliin. Välillä ohjetta hieman muokaten.

Geishakakku liivatteeton

After eight-juustokakun voi tehdä liivatteella tai ilman liivatetta. Tämän Geisha-juustokakun tein pohjautuen ilman liivatetta valmistuvaan After eight-juustokakkuun, mutta koska noissa kahdessa suklaassa on eroja, tein myös ohjeeseen pienen muutoksen. Täytteen tekohetkellä lisäsin tuorejuuston joukkoon hieman maitoa, jolloin tuorejuustosta tuli hieman tavallista löysempi. Tällöin, kun tuorejuuston joukkoon sekoittaa vielä sulatetun suklaan, suklaa-tuorejuustoseos suostuu oman kokemukseni mukaan sekoittumaan kermavaahdon joukkoon helpommin, kuin ilman maitolisää. Tämä koskee erityisesti kiinteämpiä tuorejuustoja kuten Philadelphiaa.

Liivatteeton geishajuustokakku

Geisha on sen verran miedon makuinen karkki, että sen pähkinäinen maku häviää helposti, jos täytteen juokossa on liikaa kermavaahtoa. Laitoin kakkuun 3 dl vispikermaa ja oli siinä ja siinä, oliko sitä liikaa. Geisha maistui todella miedosti, vaikka kakku oli muuten makeaa ja tuhtia herkkua. Toisaalta pienempi määrä kermaa tekisi kakusta vieläkin tuhdimman, mutta silloin Geisha pääsisi paremmin esille. Laitankin ohjeeseen suoraan vaihtoehtoiseksi määräksi myös pienemmän kermamäärän. Ohjetta suuremmalla kermamäärällä (n. 4 dl) kakusta tulee myös herkullinen, mutta ei aivan niin tuhdin suklainen ja silloin maku on enemmänkin maitosuklaa- kuin Geishakakkua muistuttava. Tuli nimittäin testattua myös sellainen kakku.

Geishajuustokakku

Juustokakku on kaikenkaikkiaan ihanan helppo ja nopea tehdä. Tekemiseen hujahtaa kokonaisuudessaan vain puolisen tuntia, eikä siihen tarvita liivatettakaan, vaan kakku pysyy kasassa suklaan voimin. Tässäpä tulee ohje.

 

Geisha-suklaajuustokakku ilman liivatetta

n. 20 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

1 pötkö (á 175 g) tummia täytekeksejä

n. 1.5 rkl maitoa

Täyte:

2-3 dl vispikermaa

300 g maustamatonta tuorejuustoa

n. 2 rkl maitoa

2.5 levyä (á 121g) = n. 300 g Geisha-suklaata

Koristeluun esim.:

0.5 levyä (=12 palaa) Geisha-suklaata

Geishakeksejä

vaahtokarkkeja

keksejä

suklaaströsseleitä, nonparelleja

Ohje:

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sen verran maitoa, että murut tarttuvat toisiinsa kiinni, kun niitä puristelee kämmenen sisällä. Painele keksiseos n. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Suklaa sulaa nopeasti, joten tarkkaile tilannetta.. Sekoita suklaata n. 15 sekunnin välein, jotta se ei pala. Notkista tuorejuustoa hetki vatkaamalla sitä. Lisää joukkoon tarvittaessa hieman maitoa, jotta siitä tulee hieman löysempää (tuorejuustoissa on eroja, mutta esim. Philadelphia on sen verran jäykkää, että ”vaatii” maitolisän. Löysempi tuorejuustoseos on kokemukseni mukaan helpompi sekoittaa myöhemmin kermavaahdon joukkoon). Sekoita sula suklaa notkistetun tuorejuuston joukkoon ja vatkaa se kunnolla sekaisin.

Geishatäyte

Lisää suklaa-tuorejuustoseos kermavaahtoon ja sekoita kunnolla sekaisin.

Voitele vuoan reunat kevyesti esim. öljyspraylla. Tämä auttaa kakkua irtoamaan nätimmin. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nosta kakku tarjoilulautaselle ja halutessasi koristele se ennen tarjoilua.

Vinkki:

* Pohjaksi sopii myös esimerkiksi Geisha-kekseistä tai kaurakekseistä tehty keksimurupohja.

Liivatteeton juustokakku

Kommentit (2)

Hei hyvä ohje.Teen tätä varmasti.En kyllä tällä suklaalla.Teen tästä syksyä muistavan kakun.

Mukava kuulla, että tämä toimi inspiksenä Lötröpotrö 🙂 Suklaisesta kakusta saa kyllä hienosti syksyyn sopivan kakun 🙂

Kommentoi juttua: Geisha-suklaajuustokakku ilman liivatetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X