Suklaapossu

Geisha-suklaajuustokakku ilman liivatetta

Synttärikakkuna juustokakku

Eräänä syyskuun päivänä huomasin Instan puolella Muurilla-nimisen instaajan tehneen After Eight-juustokakkuohjeestani muunnoksen, jossa hän käytti After Eightin sijasta Geishaa. Olin miettinyt tekeväni jonkinlaisen suklaakakun muutaman päivän päästä vietettäviin juhliin ja tuon kakun nähtyäni päätös oli selvä. Geisha on yksi parhaimmista suklaakarkeista, joten päättelin ettei kakusta voinut tulla huono. Lisäkseni myös 7-vuotias synttärisankarityttömme alkoi hihkua innosta, kun kuuli saavansa synttäreillä Geishakakkua. Leivoinkin kakun lopulta kaksiin peräkkäisiin juhliin. Välillä ohjetta hieman muokaten.

Geishakakku liivatteeton

After eight-juustokakun voi tehdä liivatteella tai ilman liivatetta. Tämän Geisha-juustokakun tein pohjautuen ilman liivatetta valmistuvaan After eight-juustokakkuun, mutta koska noissa kahdessa suklaassa on eroja, tein myös ohjeeseen pienen muutoksen. Täytteen tekohetkellä lisäsin tuorejuuston joukkoon hieman maitoa, jolloin tuorejuustosta tuli hieman tavallista löysempi. Tällöin, kun tuorejuuston joukkoon sekoittaa vielä sulatetun suklaan, suklaa-tuorejuustoseos suostuu oman kokemukseni mukaan sekoittumaan kermavaahdon joukkoon helpommin, kuin ilman maitolisää. Tämä koskee erityisesti kiinteämpiä tuorejuustoja kuten Philadelphiaa.

Liivatteeton geishajuustokakku

Geisha on sen verran miedon makuinen karkki, että sen pähkinäinen maku häviää helposti, jos täytteen juokossa on liikaa kermavaahtoa. Laitoin kakkuun 3 dl vispikermaa ja oli siinä ja siinä, oliko sitä liikaa. Geisha maistui todella miedosti, vaikka kakku oli muuten makeaa ja tuhtia herkkua. Toisaalta pienempi määrä kermaa tekisi kakusta vieläkin tuhdimman, mutta silloin Geisha pääsisi paremmin esille. Laitankin ohjeeseen suoraan vaihtoehtoiseksi määräksi myös pienemmän kermamäärän. Ohjetta suuremmalla kermamäärällä (n. 4 dl) kakusta tulee myös herkullinen, mutta ei aivan niin tuhdin suklainen ja silloin maku on enemmänkin maitosuklaa- kuin Geishakakkua muistuttava. Tuli nimittäin testattua myös sellainen kakku.

Geishajuustokakku

Juustokakku on kaikenkaikkiaan ihanan helppo ja nopea tehdä. Tekemiseen hujahtaa kokonaisuudessaan vain puolisen tuntia, eikä siihen tarvita liivatettakaan, vaan kakku pysyy kasassa suklaan voimin. Tässäpä tulee ohje.

 

Geisha-suklaajuustokakku ilman liivatetta

n. 20 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

1 pötkö (á 175 g) tummia täytekeksejä

n. 1.5 rkl maitoa

Täyte:

2-3 dl vispikermaa

300 g maustamatonta tuorejuustoa

n. 2 rkl maitoa

2.5 levyä (á 121g) = n. 300 g Geisha-suklaata

Koristeluun esim.:

0.5 levyä (=12 palaa) Geisha-suklaata

Geishakeksejä

vaahtokarkkeja

keksejä

suklaaströsseleitä, nonparelleja

Ohje:

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sen verran maitoa, että murut tarttuvat toisiinsa kiinni, kun niitä puristelee kämmenen sisällä. Painele keksiseos n. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Suklaa sulaa nopeasti, joten tarkkaile tilannetta.. Sekoita suklaata n. 15 sekunnin välein, jotta se ei pala. Notkista tuorejuustoa hetki vatkaamalla sitä. Lisää joukkoon tarvittaessa hieman maitoa, jotta siitä tulee hieman löysempää (tuorejuustoissa on eroja, mutta esim. Philadelphia on sen verran jäykkää, että ”vaatii” maitolisän. Löysempi tuorejuustoseos on kokemukseni mukaan helpompi sekoittaa myöhemmin kermavaahdon joukkoon). Sekoita sula suklaa notkistetun tuorejuuston joukkoon ja vatkaa se kunnolla sekaisin.

Geishatäyte

Lisää suklaa-tuorejuustoseos kermavaahtoon ja sekoita kunnolla sekaisin.

Voitele vuoan reunat kevyesti esim. öljyspraylla. Tämä auttaa kakkua irtoamaan nätimmin. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nosta kakku tarjoilulautaselle ja halutessasi koristele se ennen tarjoilua.

Vinkki:

* Pohjaksi sopii myös esimerkiksi Geisha-kekseistä tai kaurakekseistä tehty keksimurupohja.

Liivatteeton juustokakku

    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Geisha-suklaajuustokakku ilman liivatetta

Lötröpotrö

Hei hyvä ohje.Teen tätä varmasti.En kyllä tällä suklaalla.Teen tästä syksyä muistavan kakun.

Suklaapossu

Mukava kuulla, että tämä toimi inspiksenä Lötröpotrö 🙂 Suklaisesta kakusta saa kyllä hienosti syksyyn sopivan kakun 🙂

Kokeilija

Moikka,

Oletko kokeillu miten tumma Geishasuklaa vaikuttaa makuun?

Suklaapossu

Moikka Kokeilija. En ole koittanut. Uskoisin, että tulisi intensiivisemmän suklaisen makuinen, mikä sopisi tähän varmaan aika kivasti. Tosin koostumus muuttuisi näillä määrillä tehtynä hieman tintummaksi. Oletko sinä testannut/testaamassa? 🙂

Carita

Hei,
Oletko kokeillut tätä Dacapo suklaasta?

Irina Lisinen

Moi Carita! Vastaus tulee auttamatta liian myöhässä (huomasin kysymyksesi vasta äsken), mutta vastaan silti. Eli en ole kokeillut tätä DaCaposta. Uskoisin, että kakku onnistuisi myös sillä, mutta voi olla, että kermaa saisi olla hieman enemmän DaCapon voimakkaamman maun takia.
Jos joku innostuu kokeilemaan DaCaposta, kuulisin mieluusti minkälainen kakusta tuli 🙂

Helin päiväksi

Da capo on liian makea minun makuun mutta makuasia.muuten aion kokeilla hetimmiten, Nina Lincolnin klassikon vaihtoehtona.

Irina Lisinen

Moi Helin päiväksi! Kiva, että innostuit! Toivottavasti maistui myös 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *