Suklaapossu

Glögijuustokakku

Halusin tehdä Tapaninpäiväksi jonkin jouluisen jälkiruoan. Juustokakuista innostuneena päädyin testaamaan glögin käyttöä. Idean sain alunperin Kinuskikissan sivuilta. Selailin erilaisia resptejä ja koostin niistä omanlaisen version. Onneksi testasin kakkua etukäteen, sillä ensimmäisessä versiossa kiille valui ikävästi pohjalle. Pääsin myös samalla muokkaamaan täytettä mieluisammaksi. Arvostelu jakautui selkeästi kahteen osaan. Ne ketkä pitivät ylipäätään joulupipareista ja glögistä, pitivät myös tästä kakusta. Kakustahan löytyi molempien makuja.

Pari hiirtäkin kävi istumassa kukan päällä..

Pohjan ohjeen löysin jostain netistä. Sitä maustoi kaneli

24 cm vuokaan

Pohja

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia

Vaahdota voi ja soku. Lisää muna kunnolla vatkaten. Sekoita kuivat aineet joukkoon. Paista leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa 17 min. (20 min isommalle vuoalle) 175 asteessa. 

Täyte: 

400g maustamatonta tuorejuustoa
2.5 dl vatkattava vaniljakastike
2dl sokeria
2 kananmunaa
2.5 mm kanelia
2.5 mm neilikkaa
2.5 mm inkivääriä
3 tl liivatejauhetta

1 dl glögiä (tai n.0.2dl glögitiivistettä, 0.8dl vettä) 

Pistä vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet tai reunakalvoliuskat ennen täytteen lisäämistä (jottei tarvi irrotella väkivalloin)!! Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon noskistettu tuorejuusto. Kuumenna glögi ja liuota siihen liivatejauhe. Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu vaniljavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä kylmässä muutama tunti ja valmista glögistä päälle kiille. 

Kiille: 

0.33dl glögitiivistettä

0.67dl vettä

0.75 liivatelehteä

muutama tippa punaista pastaväriä

Sekoita glögitiiviste ja vesi. Pistä liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna 0.5 dl glögistä kattilassa, lisää liivatelehdet. Lisää loppu glögi ja jäähdytä alle kädenlämpöseksi. Kaada hyytyneen täytteen päälle.


Koristeet sokerimassaa. Lehtiä värjätty vihreällä tomuvärillä ja kultaisella kimallepulverilla.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Glögijuustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *