
Gluteeniton ja vähähiilihydraattinen kinkkupiirakka

Vieraaksi oli tulossa henkilö, joka kuulemani mukaan karppasi. Tästä tuli mieleeni koittaa tehdä vähähiilihydraattinen suolainen piirakkapohja, joka olisi myös gluteeniton eli ilman vehnä- tms.jauhoja, ja joka sopisi karppaajien lisäksi myös keliaakikolle. Tämä oli oikein maukas piirakka! Emmentaljuusto antoi pohjaan mukavasti makua ja pehmeyttä. Pohja oli melkeinpä parempi kuin normaali piirakkapohja, ei lainkaan niin rasvaisen tuntuinen.
Gluteeniton ja vähähiilihydraattinen kinkkupiirakka
Pohja:
3 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 dl Emmental –juustoraastetta
1 mm suolaa
1 muna
1 rkl ranskankermaa
Täyte:
n. 200 g (savu)palvikinkkua
Yht. 2.5 dl juustoraastetta (Goudaa/emmentalia tms.)
1 paprika pieneksi pilkottuna
1 sipuli pieneksi pilkottuna
2 muna
60 g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
0.25 tl suolaa
1 mm valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua persiljaa tai muita mausteita maun mukaan
Ohje:
Sekoita pohjan ainekset keskenän ja levitä vuoan pohjalle veteen kastetun lusikan avulla. Esipaista pohjaa n. 10 min 200 asteessa.
Hienonna palvikinkku. Sekoita kaikk täytteen aineet keskenään ja lusikoi esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä uunissa vielä n. 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton ja vähähiilihydraattinen kinkkupiirakka