Vieraaksi oli tulossa henkilö, joka kuulemani mukaan karppasi. Tästä tuli mieleeni koittaa tehdä vähähiilihydraattinen suolainen piirakkapohja, joka olisi myös gluteeniton eli ilman vehnä- tms.jauhoja, ja joka sopisi karppaajien lisäksi myös keliaakikolle. Tämä oli oikein maukas piirakka! Emmentaljuusto antoi pohjaan mukavasti makua ja pehmeyttä. Pohja oli melkeinpä parempi kuin normaali piirakkapohja, ei lainkaan niin rasvaisen tuntuinen.
Gluteeniton ja vähähiilihydraattinen kinkkupiirakka
Pohja:
3 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 dl Emmental –juustoraastetta
1 mm suolaa
1 muna
1 rkl ranskankermaa
Täyte:
n. 200 g (savu)palvikinkkua
Yht. 2.5 dl juustoraastetta (Goudaa/emmentalia tms.)
1 paprika pieneksi pilkottuna
1 sipuli pieneksi pilkottuna
2 muna
60 g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
0.25 tl suolaa
1 mm valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua persiljaa tai muita mausteita maun mukaan
Ohje:
Sekoita pohjan ainekset keskenän ja levitä vuoan pohjalle veteen kastetun lusikan avulla. Esipaista pohjaa n. 10 min 200 asteessa.
Hienonna palvikinkku. Sekoita kaikk täytteen aineet keskenään ja lusikoi esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä uunissa vielä n. 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä.
Kommentit
Kommentoi juttua: Gluteeniton ja vähähiilihydraattinen kinkkupiirakka