
Halloweenin helpot ja nopeat riisimuroörkit

Nämä riisimuroista ja vaahtokarkeista valmistuvat helpot makeat sormisyötävät ovat nopeita tehdä ja myös tosi hyvänmakuisia. Kun tuon sitkeän rapean seoksen kastaa vielä suklaaseen, saa herkut uuden herkullisen ulottuvuuden ja yhden syötyään tekee mieli ottaa vielä toinenkin, nams! Palat saavat Halloweeniin sopivan ulkonäön, kun suklaisen kohdan koristelee vielä syötävillä silmillä ja eri värisillä strösseleillä.
Itsetehdyt silmät syntyvät kermakarkeista ja lakritsista. Voitte varmaan kuvitella, kuinka hankala oli jättää silmät pöydälle rauhaan, eikä kahmia niitä suuhun sitä tahtia kuin niitä syntyi.

Mein 6-vuotiaan virallinen syntymäpäivä oli jo syyskuussa, mutta pääsimme viettämään kaverisynttäreitä vasta tämän viikon tiistaina. Koska juhlat osuivat Halloweeniin, pidimme ensimmäistä kertaa Halloween-teemaiset juhlat. Yksi tarjottavista oli nämä valkosuklaalla ja maitosuklaalla kuorrutetut ja riisimuromassasta tehdyt örkit, jotka tuntuivat maistuvat niin lapsille, kuin lapsia hakemaan tulleille vanhemmillekin.
Jos teillä on vielä Halloweenjuhlat edessä, niin tässä on yksi vinkki sinne. Ja näitähän voi toki mainiosti tehdä vaikka Jouluksikin. Ehkä silloin voisi jättää nuo silmät pois 😉
Tässä tulee tämä älynhelppo ohje. Pst. Lähipäivinä on tulossa vielä pari muutakin Halloweenaiheista ohjetta. Jos ne eivät ehdi tämän vuoden juhliin, niin aina tulee ensi vuosi…
Halloweenin riisimuroörkit
Koosta riippuen n. 24 kpl
Aineet:
250 g vaahtokarkkeja
25 g voita
n. 14-15 dl riisimuroja
Kuorrutukseen:
n. 300 g maito- tai valkosuklaata
mustia ja oransseja nonparelleja
Silmät:
Muutama kermakarkki (esim. Omar) + Wiltonin valkoista väriainetta (tai oranssia pastaväriä)
Kick-patukan pala
-> Tai näiden sijasta valmiita, leivontatarvikeliikkeissä myytäviä silmiä
Ohje:
Jos haluat tehdä syötävät silmät itse, aloita tekemällä ne vaikka jo edellisenä päivänä valmiiksi. Tee 1-3 silmää yhtä riisimuroa kohti. Lämmitä muutama kermakarkki mikrossa muutama sekunti, kunnes ne hieman pehmenevät. Vaivaa lämpimiä karkkeja käsien välissä, kunnes siitä muotoutuu pallo. Värjää valkoisella väriaineella vaaleammaksi tai värjää pastaväreillä vaikkapa oranssiksi. Näistä tulee silmän valkoinen osa. Tee samoin Kick-patukalle eli lämmitä muutama sekunti ja vaivaa muovailtavaksi massaksi.
Muotoile kermakarkkimassasta pötkö, jonka halkaisija on noin 1 cm. Muotoile myös kickmassasta pötkö, mutta halkaisijaltaan reilusti kermakarkkipötkö pienempi versio. Leikkaa kummastakin pötköstä yhtä leveitä paloja (=saavat olla melko ohuita) ja pyörittele ne palloiksi sormien välissä. Paina kummatkin palat matalammiksi pyöreäksi palaksi. Litistämisessä voi käyttää apuna esim. raappaa, jonka avulla saa litistettyä kerralla useammankin pallon. Nosta musta pala (=mustuainen) valkoisen (tai oranssin) palan päälle ja paina kevyesti kiinni. Jätä silmät odottamaan.
Tee riisimuromassa. Laita vaahtokarkit ja pienemmäksi pilkottu voi mikron kestävään kulhoon. Valitse tarpeeksi iso kulho, sillä vaahtokarkit pullistelevat lämmetessään. Lämmitä vaahtokarkkeja mikrossa välillä sekoittaen noin minuutin ajan tai kunnes voi ja vaahtikset ovat kokonaan sulaneet. Sekoita joukkoon samantein riisimurot. Painele riisimuromassa leivinpaperin päälle n. 20 x 30 cm alalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa jähmettynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Laita suklaat mikron kestävään kulhoon. Kuumenna mikrossa n. 15 sekunnin välien sekoittaen, kunnes miltei kaikki suklaa on sulanut. Sekoittele varovasti, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Dippaa riisimuropalojen toinen pää suklaaseen, valuta ylimääräiset suklaa pois ja nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. Kun suklaa ei enää valu, mutta on edelleen niin pehmeää, että siihen tarttuu jotain, ripottele päälle nonparelleja ”hiuksiksi” ja paina silmät kevyesti paikoilleen. Laita vaihdellen 1-3 silmää per yksi herkkupala.
Anna suklaan jähmettyä. Säilytä riisimuro-suklaaherkut jääkaapissa hyvin suojattuna. Nosta pöydälle tarjolle hieman ennen tarjoilua, jotta suklaan maku tulee parhaiten esille.
Vinkit:
* Vaahtokarkkien mauissa on eroja. Poimi karkkihyllyltä oma suosikkisi ja käytä sitä.
* Valkosuklaan ja maitosuklaan sijasta voit käyttää myös tummaa suklaata, jolla lopputulos on vähemmän makea.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Halloweenin helpot ja nopeat riisimuroörkit