Halloweenin helpot ja nopeat riisimuroörkit

riisimuro örkit suklaalla kuorrutettuna

Nämä riisimuroista ja vaahtokarkeista valmistuvat helpot makeat sormisyötävät ovat nopeita tehdä ja myös tosi hyvänmakuisia. Kun tuon sitkeän rapean seoksen kastaa vielä suklaaseen, saa herkut uuden herkullisen ulottuvuuden ja yhden syötyään tekee mieli ottaa vielä toinenkin, nams! Palat saavat Halloweeniin sopivan ulkonäön, kun suklaisen kohdan koristelee vielä syötävillä silmillä ja eri värisillä strösseleillä.

Itsetehdyt silmät syntyvät kermakarkeista ja lakritsista. Voitte varmaan kuvitella, kuinka hankala oli jättää silmät pöydälle rauhaan, eikä kahmia niitä suuhun sitä tahtia kuin niitä syntyi.

halloween namit on helppo tehdä

Mein 6-vuotiaan virallinen syntymäpäivä oli jo syyskuussa, mutta pääsimme viettämään kaverisynttäreitä vasta tämän viikon tiistaina. Koska juhlat osuivat Halloweeniin, pidimme ensimmäistä kertaa Halloween-teemaiset juhlat. Yksi tarjottavista oli nämä valkosuklaalla ja maitosuklaalla kuorrutetut ja riisimuromassasta tehdyt örkit, jotka tuntuivat maistuvat niin lapsille, kuin lapsia hakemaan tulleille vanhemmillekin.

lasten halloween juhliin

 

Jos teillä on vielä Halloweenjuhlat edessä, niin tässä on yksi vinkki sinne. Ja näitähän voi toki mainiosti tehdä vaikka Jouluksikin. Ehkä silloin voisi jättää nuo silmät pois 😉

Tässä tulee tämä älynhelppo ohje. Pst. Lähipäivinä on tulossa vielä pari muutakin Halloweenaiheista ohjetta. Jos ne eivät ehdi tämän vuoden juhliin, niin aina tulee ensi vuosi…

Halloweenin riisimuroörkit

Koosta riippuen n. 24 kpl

Aineet:

250 g vaahtokarkkeja

25 g voita

n. 14-15 dl riisimuroja

Kuorrutukseen:

n. 300 g maito- tai valkosuklaata

mustia ja oransseja nonparelleja

Silmät:

Muutama kermakarkki (esim. Omar) + Wiltonin valkoista väriainetta (tai oranssia pastaväriä)

Kick-patukan pala

-> Tai näiden sijasta valmiita, leivontatarvikeliikkeissä myytäviä silmiä

Ohje:

Jos haluat tehdä syötävät silmät itse, aloita tekemällä ne vaikka jo edellisenä päivänä valmiiksi. Tee 1-3 silmää yhtä riisimuroa kohti. Lämmitä muutama kermakarkki mikrossa muutama sekunti, kunnes ne hieman pehmenevät. Vaivaa lämpimiä karkkeja käsien välissä, kunnes siitä muotoutuu pallo. Värjää valkoisella väriaineella vaaleammaksi tai värjää pastaväreillä vaikkapa oranssiksi. Näistä tulee silmän valkoinen osa. Tee samoin Kick-patukalle eli lämmitä muutama sekunti ja vaivaa muovailtavaksi massaksi.

Muotoile kermakarkkimassasta pötkö, jonka halkaisija on noin 1 cm. Muotoile myös kickmassasta pötkö, mutta halkaisijaltaan reilusti kermakarkkipötkö pienempi versio. Leikkaa kummastakin pötköstä yhtä leveitä paloja (=saavat olla melko ohuita) ja pyörittele ne palloiksi sormien välissä. Paina kummatkin palat matalammiksi pyöreäksi palaksi. Litistämisessä voi käyttää apuna esim. raappaa, jonka avulla saa litistettyä kerralla useammankin pallon. Nosta musta pala (=mustuainen) valkoisen (tai oranssin) palan päälle ja paina kevyesti kiinni. Jätä silmät odottamaan.

syötävät silmät itse tehden

Tee riisimuromassa. Laita vaahtokarkit ja pienemmäksi pilkottu voi mikron kestävään kulhoon. Valitse tarpeeksi iso kulho, sillä vaahtokarkit pullistelevat lämmetessään. Lämmitä vaahtokarkkeja mikrossa välillä sekoittaen noin minuutin ajan tai kunnes voi ja vaahtikset ovat kokonaan sulaneet. Sekoita joukkoon samantein riisimurot. Painele riisimuromassa leivinpaperin päälle n. 20 x 30 cm alalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

riisimuromassa levy on helppo ja nopea tehdä

Leikkaa jähmettynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.

riisimuro herkut

Laita suklaat mikron kestävään kulhoon. Kuumenna mikrossa n. 15 sekunnin välien sekoittaen, kunnes miltei kaikki suklaa on sulanut. Sekoittele varovasti, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Dippaa riisimuropalojen toinen pää suklaaseen, valuta ylimääräiset suklaa pois ja nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. Kun suklaa ei enää valu, mutta on edelleen niin pehmeää, että siihen tarttuu jotain, ripottele päälle nonparelleja ”hiuksiksi” ja paina silmät kevyesti paikoilleen. Laita vaihdellen 1-3 silmää per yksi herkkupala.

helppo ja nopea halloween herkku

Anna suklaan jähmettyä. Säilytä riisimuro-suklaaherkut jääkaapissa hyvin suojattuna. Nosta pöydälle tarjolle hieman ennen tarjoilua, jotta suklaan maku tulee parhaiten esille.

 

Vinkit:

* Vaahtokarkkien mauissa on eroja. Poimi karkkihyllyltä oma suosikkisi ja käytä sitä.

* Valkosuklaan ja maitosuklaan sijasta voit käyttää myös tummaa suklaata, jolla lopputulos on vähemmän makea.

 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Halloweenin helpot ja nopeat riisimuroörkit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X