Suklaapossu

Helpot ja herkulliset savulohihyrrät

Helpot savulohihyrrät valmistuvat nopeasti valmiista lehtitaikinasta sekä herkullisesta lohitäytteestä. Nämä sopivat loistavasti vaikkapa pieniksi suolaisiksi suupaloiksi juhliin ja myös naposteltavaksi telkkarin ääreen.

© Irina Lisinen

Mein lasten yhteissynttäreitä vietettiin lokakuun alkupuolella miehen puolen sukulaisille. Koska leivon yleensä kahvituksiin ja juhlatilaisuuksiin itse paljon, haluan osan leivonnaisista olevan helppoja ja nopeita, mutta siitä huolimatta herkullisia. Nämä savulohihyrrät päätyivät yhdeksi pikkusuolaiseksi tarjottavaksi helppoutensa takia. Ja olivathan nämä oikein herkullisiakin, nam!

© Irina Lisinen

Hyrrät ovat ehkä jo vanha, mutta siitä huolimatta oikein toimiva idea. Täytteeksi voi laittaa miltei mitä tahansa.

Mä rakasta lohta ja erityisesti juuri savulohta. Kylmäsavulohi toimii näissä tosi hyvin, sillä siitä tulee suolaisuutta ja rutkasti makua. Täytteen ”kiinnitysaineena” toimii juustoraaste ja lisämakua hyrrät saivat tällä kertaa maustetusta tuorejuustosta sekä ruohosipulisilpusta. Jos et välitä ruohosipulista, sen voi jättää pois tai korvata jollain muulla itselle mieluisalla yrtillä tai tuorejuustona voit käyttää oman makusi mukaista tuorejuustoa.

© Irina Lisinen

Nämä ovat niin helppoja herkullisia, että mein lapset miltei tappelivat viimeisistä hyrristä seuraavana päivänä.

Hyrrät muuten ovat kokonaan munattomat! Tässäpä tulee ohje.

Savulohihyrrät

Noin 40 kpl 

Aineet:

8 kpl (500 g) lehtitaikinalevyjä tai 500 g paketti lehtitaikinaa

Täyte:

300 g kylmäsavulohta

200 g aurinkokuivatut tomaatit -tuorejuustoa

1 dl ruohosipulia pienemmäksi pilkottuna

1 dl (50 g) cheddarjuustoraastetta

Ohje:

Tee täyte hienontamalla kylmäsavulohi. Sekoita lohen joukkoon loput täytteen aineet.

Nosta 8 lehtitaikinalevyä huoneenlämpöön noin 10-15 minuuttia ennen hyrrien tekemistä. Kun ne ovat sulaneet hieman, kaulitse kukin levy (noin 1.5 kertaa alkuperäistä kokoa) pidemmäksi eli noin 30 cm pitkiksi. Jos käytät isoa torttutaikinaa, kaulitse se noin 30 cm x 65 cm kokoiseksi levyksi.

Lusikoi täyte tasaisesti kaikille torttutaikinalevyille ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Täytettä tuntuu olevan melko vähän, mutta se riittää kyllä.

© Irina Lisinen
© Irina Lisinen

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.

Kääri levyt kuten kääretorttu aloittaen lyhyeltä sivulta, jätä saumapuoli alas. Leikkaa kukin levy viiteen yhtä suureen osaan. Jos käytit isoa torttulevyä, leikkaa se 40 yhtä suureen osaan.

© Irina Lisinen

Kiepsauta kunkin rullan ”häntä” hyrrän alapuolelle ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Jos haluat varmistaa, että hyrrät pysyvät muodoissaan, voit paistaa ne muffinssivuoissa.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes hyrrät ovat kypsyneet ja saaneet väriä pintaansa. Anna jäähtyä hieman ennen syömistä.

Vinkki:

* Hyrrät maistuvat parhaimmille hieman lämpiminä. Jos teet hyrrät valmiiksi etukäteen, säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä niitä ennen syömistä.

* Voit tehdä hyrrät myös torttutaikinasta. Käytä torttutaikinaa grammamääräisesti saman verran (500g), ja kaulitse se yhtä ohueksi, mitä lehtitaikinalevytkin.

* Halutessasi voit voidella hyrrät munalla ennen paistamista, niin saat niihin kauniin pinnan.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helpot ja herkulliset savulohihyrrät

Irkku

Todella hyviä! Mitä laittaisin tuorejuuston tilalle?juuston korvaan kasvisjuustolla.Vinkkejä kaipaan

Irina Lisinen

Hei Irkku! Nämä ovat kyllä kieltämättä ihania! Hmm. Kaipaatko jotain vegaanista vaihtoehtoa vai minkätyyppistä korvaavaa tuotetta?

Pike

Maku oli oikein hyvä, mutta ku kaulitsin vain pituussuuntaan, palasista tuli korkeita torneja, piti sitte painella, ettei pahasti kaatuneet. Eivät ole hyrriä, vaan möykkyjä! Saavat kelvata..aina pitäis harjoitella ensin..🤭

Irina Lisinen

Hei Pike! Kuulostaa siltä, että palat on rullattu pitkältä sivulta aloittaen, jolloin rullasta tulee pitkä ja ohut. Pitkältä sivulta aloittaen rullasta tulee paksumpi ja leikatuista paloista matalampia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *