Suklaapossu

Helpot pähkinä-suklaafudget kermakarkkisattumilla

Hmm. Tai ehkäpä parempi otsikko olisi kuitenkin ”kermakarkki-suklaafudget pähkinäsattumilla”. Nämä fudget kun pitivät sisällään enemmänkin makeita lehmäkarkkeja kuin suunnitelmissa oli ja pähkinät jäivät selvästi paitsioon.

Alkuperäisajatuksenani oli siis tehdä vähän samantapaisia herkkuja kuin mitä ihanat lakritsi-pähkinä-suklaafudgetkin ovat, mutta vain korvaamalla lakun palat kermakarkin palasilla. Mielikuvani fudgen makumaailmasta oli ollut Snickerstyyppinen, no mutta eipä siitä tullutkaan aivan sitä mitä olin pienessä päässäni kuvitellut. Fudgesta tulikin todella makeita, ja liian vähän pähkinää sisältäviä.

Selvästi paremman näistä saisi vähentämällä kermakarkin määrää, sekä lisäämällä hieman suolaa suoraan fudgemassaan. Suola kun tekee suklaan yhteydessä ihmeitä ja saa makean herkun maistumaan vieläkin paremmalta 🙂 Mutta tulipahan nämä näinkin syötyä 😉

Tässä ohje sellaisena kuin sen tein. Alempana vinkki-kohdassa ajatuksia fudgepalojen parantamiseen 🙂

Helpot pähkinä-suklaafudget kermakarkisattumilla

Koosta riippuen n. 100 kpl

Aineet fudge-massaan:

450 g tummaa suklaata (laitoin 200g 50% suklaata ja 250g 70% suklaata)

1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)

25 g voita

Lisäksi:

200 g kermatoffeeta/”lehmäkarkkeja”

3 dl suolapähkinöitä

+ päälle suolapähkinöitä ja pilkottuja kermatoffeen paloja ripoteltuna 

Ohje:

Laita voi, kondensoitu maito ja suklaat palasina kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes kaikki suklaa on sulanut.

Pilko kermatoffeet hieman pienemmiksi (n. 1 cm x 1 cm kokoisiksi) paloiksi. Sekoita toffeen palat ja pähkinät sulaan suklaaseokseen. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun neliön malliseen (n.23 cm x 23 cm) tarjoiluvuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Nauti itse tai anna lahjaksi vaikka sellofaaniin käärittynä.

Vinkki:

*  Yllä olevalla ohjeella tulee melko makeita fudgepaloja. Uskon, että parempi lopputulos tulisi, jos vähentäisi kermakarkkien määrää puoleen ja lisäisi  fudgemassan joukkoon suolaa n. 0.5 tl ja hieman enemmän suolapähkinöitä. Suosittelen testailemaan 🙂

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helpot pähkinä-suklaafudget kermakarkkisattumilla

Teija Hämäläinen

Mainitsit että suklaata yhteensä 450g, pitikö olla 250g, kun olit laittanut 200g 50% ja 50g 70%?
Meinasin testata suolan kanssa, mutta rupesi tuo suklaan määrä mietityttämään, että oliko oikein.

Suklaapossu

Hyvä huomio Teija, kiitos! 🙂 Siihen on näimmä tullut kirjoitusvirhe ja kyse on tosiaan 250grammasta 70% suklaata. Korjaankin asian heti ohjeeseen. Odotan jo kuulevani millaisia tulee suolalisällä 😀

Kaisa

Ihanan näköistä herkkua, ai että! Aurinkoista viikonloppua

Suklaapossu

Kiitos Kaisa! 🙂 Ihanan aurinkoista ja lämmintä viikonlopun jatkoa ja tulevaa viikkoa sinulle 😀

Anonyymi

Hei,kauanko menee ,että nämä jähmettyy ja on valmiita syötäväksi :)?

Suklaapossu

Heippa! Jähmettymisessä menee jokunen tunti. Jähmettymisaikaan vaikuttaa myös hieman fudgemassan ja jääkaapin lämpötilasta. Karkeasti arvioiden palat saa leikattua noin 6-8 tunnin kuluttua 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *