Suklaapossu

Helpot sitruuna-valkosuklaamakeiset

Selailin tekemiäni leivonnaisia, joita en ole vielä julkaissut ja ajattelin kerätä niitä lähipäivinä tänne. Tällainenkin ohje löytyi arkistoni kätköistä. Mmmm! Sitruunaa ja valkosuklaata.. Ne sopivat todella hyvin yhteen. Yhdistin ne tehden näitä erittäin pehmeitä, suussasulavia, sitruunaisia valkosuklaamakeisia. Kuten aiemmat tekemäni fudget, myös nämä on tehty käyttäen pohjana kondensoitua maitoa. Lisänä on sitruunaa ja valkosuklaata sekä osassa hieman turkinpippurirouhetta, ja muuta ei sitten tarvitakaan. Helppoa kuin mikä! Ja mielestäni hyvää!

 

Tein siis karkeista samantein kahdenlaisia versioita. Toisiin ripottelin päälle turkinpippurirouhetta ja toiset jäivät ilman lisähöystettä. Molemmat olivat mielestäni oikein hyviä.

Makeiset kannattaa säilyttää jääkaapissa. Ne voi myös muotoilla käsin vaikka palloiksi ja pyöritellä vaikka tomusokerissa. Sitruunan mehun sijasta voi toki halutessaan käyttää reilummin kuorta, jos haluaa koostumuksesta kovemman, mutta ei halua luopua sitruunaisuudesta.

Ja kuvat tuli taas räpsitty kiireessä.. 

Helpot sitruuna-valkosuklaamakeiset

Aineet:

1/2 prk kondensoitua maitoa 250 g valkosuklaata 2 rkl sitruunan mehua 1 sitruunan kuori raastettuna

Päälle: 8 turkinpippuria pieneksi rouhittuna tai kaupan valmista rouhetta maun mukaan

Ohje: Laita fudgen aineet kattilaan ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä kunnes suklaa sulaa koko ajan hämmentäen. Varo polttamasta seosta pohjaan. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan (n.20 x 20 cm tai pienempään) ja ripottele halutessasi päälle turkinpippurirouhetta. Rouheen voi halutessa myös sekoittaa suoraan massaan ennen massan kaatamista astiaan. Laita astia jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Nauti!


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helpot sitruuna-valkosuklaamakeiset

Napsu58

Herkullisen näköisiä! Itsekkin tein viime jouluksi samantapaisia ja ne oli tosi makeita. Pieni pala riitti. =)

Suklaapossu

Kiitos 🙂 Nämä olivatkin oikein herkullisia. Pehmeitä, sitruunaisia, suussasulavia, makeita.. Eli hyviä! 🙂 Olen kerran aiemminkin tehnyt samantapaisia, mutta ne olivat tuplasti makeampia. Näissä varmaan tuo kondensoitu maito hieman vaimensi valkosuklaan liiallista makeutta ja pystyi(n) syömään useammankin kuin yhden. Toisaalta olen sellainen sokerihiiri, että makea kuin makea uppoaa helposti 🙂

Susu Maaret

Siis herkullisen näköisiä! Mun pitää lopettaa kohta sun blogin seuraaminen kun aina löytyy jotain mitä olisi kokeiltava 🙂

Suklaapossu

Hehe 🙂 Tiedän tuon tunteen, kun blogeja selatessa leivontasormet alkavat syyhyä ja must do-lista kasvaa. Kiva kuulla, että blogini saa sinussa aikaan saman reaktion 😀 Siihen ei taida auttaa muuta kuin ohjeiden kokeileminen 😉

Dr.Sugar/Jinna

Ihania! Reseptistä tuli mieleen, että kauppojen hyllyiltähän löytyy nykyään Fazerin leivontasuklaa maussa valkosuklaa-sitruuna! 🙂

Suklaapossu

Kiitos 🙂 Oi, tuo suklaalevy pitääkin hetimmiten käydä ostamassa! On varmaan ihanaa 😛

Anonyymi

näyttääpä ihanille :3

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *