Helppo ja nopea feta-savulohipasta

Savulohipasta on superhelppo ja nopea ruoka, jota on helppo tuunata erilaisilla juustoilla tai kasviksilla aina hieman erilaiseksi. Nopeudesta kertoo sekin, että koko ruoka valmistuu sillä aikaa, kun pasta kiehuu. Tällä kertaa savulohi sai kaverikseen fetajuustoa ja minitomaatteja sekä ”kastikkeeksi” juuston makuista makukermaa. Yksinkertaista, mutta hyvää, koko perheen mielestä.

Feta-savulohisalaatti arkiruokana

Yhdellä lapsellamme on menossa nirsoilukausi ja hän päätti jo ennen maistamista, että tämä ruoka ei ole mistään kotoisin. Kuitenkin maistettuaan tätä, hän söi lautasen kiltisti tyhjäksi ja kävi vielä santsaamassa ison lautasellisen. Ruoka oli kuulemma todella hyvää, koska joukossa oli fetaa. Lapsi tosin on aika juustohiiri ja hänelle maistuukin miltei kaikki ruoat missä on juustoa.

Pasta muuntautuu helposti, sillä aineita voi muutella oman maun mukaiseksi. Jos ei pidä ruohosipulista, sen voi hyvin jättää pois tai korvata vaikka tillillä. Tomaatin sijasta joukkoon voi upottaa vaikka pieneksi pilkottuja paprikan palasia tai jättää kasvikset pastan joukosta pois ja nauttia pasta salaatin kera. Feta sopii tähän tosi ihanasti ja on isossa roolissa koko pastassa. Jos kuitenkin ei voi jostain syystä sietää fetaa, voi joukkoon laittaa jotain muutakin juustoa tai jättää juuston kokonaan pois. Pastan maustamiseen voi lisäksi käyttää myös esim. currya tai sitruunaa. Eli vain mielikuvitus on rajana.

Tässä feta-savulohipastan ohje kuitenkin sellaisena, kuin itse tällä kertaa teimme. Ohje on superhelppo ja siksi myös superlyhyt.

Helppo ja nopea feta-savulohipasta

4-5 annosta

Aineet:

n. 400-500 g lämminsavulohta

200 g fetajuustoa

2.5 dl (juusto)kermaa

1 pieni nippu ruohosipulia

250 g minitomaatteja puolitettuna

Lisäksi:

noin 250 g spagettia tai muuta pastaa

pastan keittämiseen vettä + reilusti suolaa (ks. vinkkiosio alempaa)

Ohje:

Keitä spagetti ohjeen mukaan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sillä välin kun spagetti kiehuu, kuutioi fetajuusto, puolita minitomaatit ja hienonna ruohosipuli. Kun spagetti on kypsä, kaada vesi pois kattilasta.

Kaada pastan kanssa samaan kattilaan kerma, perattu lämminsavulohi, fetajuustokuutiot, minitomaatin puolikkaat ja ruohosipulisilppu. Sekoita.

Vinkki:

* Pastan keittämiseen on hyvä käyttää reilusti suolattua vettä. Kotilieden jutusta löydät hyvät vinkit, minkä takia näin kannattaa tehdä ja mitä muuta pastan keittämisessä kannattaa huomioida.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Helppo ja nopea feta-savulohipasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X