Helppo ja nopea liivatteeton appelsiini-suklaamousse

Appelsiini suklaamousse

 

Meillä herkuteltiin tytön ensimmäisissä 5-vuotisjuhlissa muun muassa kakulla, jossa oli täytteenä tällainen helppo ja nopea, hieman fazerinalle maistuva liivatteeton appelsiini-suklaamoussetäyte. Voi vitsit ku oli hyvää! Täyte on miltei identtinen blogista löytyvän herkullisen Appelsiini-suklaakakun ohjeen kanssa, mutta tämä versio on täysin liivatteeton. Täyte sopii mahtavasti vaikkapa munattoman suklaakakkupohjan väliin (kuten meillä tehtiin!). Uskon toki, että mousse olisi hyvää myös pelkiltään nautittuna, vaikkapa jälkkärinä pienissä annoslaseista tarjottuna.

Fazerina täyte

Olen niin tykästynyt tällaisiin liivatteettomiin täytteisiin. Ne ovat aina hieman helpompia ja nopeampia tehdä, ja myös koostumus on pehmoinen. Ja sopivat myös heille, jotka karttavat liivatetta syystä tai toisesta. Täytteen hyytyminen tapahtuu tässä suklaan voimin. Hyytyminen saattaa näyttää epätoivoiselta useamman tunnin ajan, joten anna täytetyn kakun olla rauhassa jääkaapissa vaikkapa yön yli. Itse pelkäsin hyytymistä, kun menin sörkkimään kakkua jo 5 tunnin jälkeen ja se oli edelleen liian pehmeää. Meni useampi tunti, mutta sitten, yhtäkkiä se jämähti. Jämähtämisellä tarkoitan sitä, että täytteestä tuli tarpeeksi tukeva, jotta kakku pysyi hyvin koossa. Täyte ei kuitenkaan ole mitään tiukkaa tavaraa vaan se on jämähtämisestä huolimatta pehmeää ja suussasulavaa. Ja makukin on todella herkullinen. Mikäli tykkää Fazerinasta, tykkää luultavammin myös tästä täytteestä. Ja vaikkei olisikaan Fazerinan ylimpiä ystäviä, tämä täyte saattaa yllättää positiivisesti!

Liivatteeton kakun täyte

Täyte on sen verran suklainen ja täyteläinen, että pienempikin pala riittää. Ainakin tavallisille kakun syöjille. Meillä eräs syöjistä taisi kahmia muutamankin ison palan lautaselle. Ja taisin itsekin ottaa pari kolme palaa, sillä pitihän täytettä maistella kunnolla, että kehtaa laittaa ohjeen blogiin. Kauhea velvollisuus tuo maistelu, huh! 😉

Appelsiini-suklaamousse kakun väliin, liivatteeton

4 paksuhkoa täyteväliä n. 16 cm kakkuun tai kaksi oikein hyvänpaksuista täyteväliä n. 22 cm kakkuun

Aineet:

4 dl vispikermaa

n. 325 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin 125 g mascarponea, loput kevyttuorejuustoa)

200 g tummaa (n. 50%) suklaata

1 ison appelsiinin raastettu kuori

n. 1.5 rkl appelsiinin mehua

Ohje:

Sulata suklaa mikrossa varovasti n. 15 sekunnin välein sekoitellen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Jätä odottamaan. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistetut tuorejuustot. Tässä vaiheessa vaahto hieman paksenee lisää. Pese appelsiinin kuori kunnolla ja raasta hienolla terällä. Lisää kuoriraaste sekä n. 1.5 rkl appelsiinin mehua kerma-tuorejuustoseokseen.

Appelsiinia kakun väliin

Vatkaa, kunnes seos hieman paksenee. Lisää sulanut (EI KUUMA!) suklaa täytteen joukkoon ja vatkaa kunnolla sekaisin.

Suklaamousse

Nyt voit käyttää moussea esim. täyttämällä sillä kakun tai laittamalla sen annoskulhoihin. Huomaa, että mousse on tässä vaiheessa vielä melko löysää ja saattaa tarvita tukea täyttämisen ajaksi. Matalamman kakun pystyy täyttämään ilman tukia. Jos teet korkean kakun, täytä se mieluusti irtoreunavuoan reunojen sisäpuolelle. Laita täytetty kakku jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.

Suklaamousse kakku

 

Kommentit (4)

Kakku näyttää ja kuulostaa ihanalta. Mutta epäröin sekoittaa kermaa ja mascarponea. Kun yhden ja viimeiseksi jääneen kerran sekoitin niitä keskenään, ne juoksettuivat. Oliko syynä kesähelle?

Moikka Aini! 🙂 Hmm. Jäin oikein miettimään mitä tuossa on voinut tapahtua, mutta en keksinyt yhtä ja ainoaa selitystä. Kesähelle on toki voinut vaikuttaa. Laitoitko kermavaahdon joukkoon pelkkää mascaronea? Mietin (amatöörileipurina), että voiskohan mascarponen rasvaisuus olla vaikuttanut juoksettumiseen.. Vispikerma kannattaa myös vatkata melko löysäksi vaahdoksi ennen tuorejuuston/mascarponen lisäämistä, jotta lisävatkaaminen ei juokseta seosta niin helposti. Ja myös kermamerkeissä on eroja, toisen juoksettuvat oman kokemukseni mukaan toisia herkemmin. Ja jos muuten pelkää juoksettumista, kannattaa vaihtaa tekotapaa. Itse aina hurauttelen kaikki aineet yhteen vatkaimella, mutta helposti juoksettuvien tuotteiden kanssa vaihdan vatkaimen käsivispilään ja sekoittelen ne varovaisemmin keskenään. Oiskohan näistä vinkeistä jotain apuja? 🙂

Moikka! Haluaisin käyttää tätä moussea juustokakkuun, tarvitseeko täytteeseen lisätä jotakin?

Moikka Tiina! 🙂 Tämä toimii hienosti juustokakun täytteenä aivan tällaisenaan 🙂

Kommentoi juttua: Helppo ja nopea liivatteeton appelsiini-suklaamousse

Vastaa käyttäjälle Suklaapossu Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X