Helppo ja nopea mansikka-nutellapiirakka

Mansikka-nutella piirakka

Mansikka-nutellapiirakka on manoffee-tyyppinen piirakka, mutta tummaan keksipohjaan tehtynä ja Nutellalla täytettynä. Piirakka on muutosten myötä hieman alkuperäistä versiotaan vähemmän makea. Piirakka on niin helppotekoinen, että se sopii vaikka yllätysvieraille tarjottavaksi, kunhan kaapista löytyy ne 4-6 piirakkaan käytettävää ainetta. Aktiivista tekoaikaa nimittäin tarvitaan vain noin vartti tai hieman päälle. Tekemisen jälkeen piirakan voi laittaa vielä hetkeksi asettumaan jääkaappiin, jonka jälkeen komeuden saa nostettua pöydälle tarjottavaksi.

Meillä tätä syötiin vain oman perheen kesken, mutta eipä mennyt kuin hetki, kun kakkulautasella oli jäljellä vain muutama muru. Nopean tekotapansa lisäksi mansikka-nutellapiirakka siis myös katoaa nopeasti.

Nutella mansikkapiirakka eli matella

Tätä mansikkaista piirakkaa maistellessani huomasin, kuinka kovaa haipakkaa kesä onkaan mennyt. Kesälomaa odotellessani ajattelin kesällä ehtiväni tekemään vaikka mitä ja leipomaankin ihan hurjasti kaikkea, ainakin viimeistään sitten, kun kesäloma alkaa. Noh, lomasta on nyt kulunut jo 2.5 viikkoa, mutta tämä aika onkin suurimmaksi osaksi hujahtanut pihahommissa ja niiden suunnitellussa. Sen lisäksi, että olen pitänyt huolen 280 kesäkuussa istutetun tuijan ja miltei 20 hedelmäpuun/marjapensaan kastelusta, olen yrittänyt viettää aikaa myös perheen parissa, pitää jääkaapissa edes jotain kesäilmoilla maistuvaa helppoa ja nopeaa sapuskaa sekä kuljeskellut päivittäin useaan otteeseen uusien herukka- ja pensasmustikkapensaiden luona tutustuen niiden kasvuun (ja suunnitellen samalla kasvimaata tarkemmin).

Odotan jo ihan hurjan innolla seuraavaa kesää, jolloin ehkä (ainakin toivottavasti) saamme marjapensaista hieman enemmän maistiaisia mitä tänä vuonna. Olen myös hahmotellut pihalle erilaisia ”penkkejä”, joihin tulisi muun muassa syötäviä kukkia, joita voisi käyttää kakun ja muiden leivonnaisten koristeluun. Lasitetulta terassiltamme löytyy syötävistä kukissa tällä hetkellä orvokkeja, pelargoneja ja verbenoja, mutta se kunnon penkki, jossa vaihtoehtoja olisi vieläkin enemmän, on vielä mietinnässä. Jos siis sulta löytyy vinkkejä johonkin ”must have” syötäviin kukkiin, niin kerro ihmeessä mulle ja muillekin lukijoille! 🙂 Niin ja leikkokukka-alue olisi myös aivan ihana olla olemassa 😀

Helppo ja nopea mansikkapiirakka

No mutta se niistä lomahölinöistä. Palataanpa vielä hetkeksi takaisin tähän piirakkaan. Tässä piirakassa on siis vain kourallinen aineita. Pohjaan tulee tummia täytekeksejä, esimerkiksi Oreoita tai Dominoita. Pohjan voi hyydyttää joko voilla tai nutellalla. Meillä testattiin kumpaakin, kun esikoistytär innostui leipomaan ”jotain hyvää”. Meillä kävin kuitenkin pieni fipa leipoessa ja molemmat pohjista jäivät vuokiin kiinni ja murenivat ennen kuin ehdimme täyttämään niitä. Maistelimme kuitenkin tuota Oreo-Nutellapohjaa ja se oli aivan äärettömän hyvä! Muokkasin voita sisältävää pohjaa hieman kiinteämmäksi ja tein kakun siitä.

Mansikkapiirakka suklaa-pähkinälevitteellä

Kakku oli ilmeisesti erittäin maultaan hyvä, sillä en kuullut keneltäkään kakusta oikein muuta negatiivista sanottavaa, kuin että Nutellaa olisi voinut olla enemmänkin. Korjasinkin määrän suoraan ohjeeseen hieman isommaksi. Jopa perheemme kriittisin maistelija syötyään kiitti ja sanoi kakkua hyväksi. Silloin sen pitää olla todella hyvä! 😉

 

Mansikka-nutellapiirakka

Noin 16-18 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

noin 154 g Oreokeksejä, Dominoita tai muita suklaatäytekeksejä

45 g voita (tai noin 0.5 dl nutellaa)

Täyte ja päällinen:

mansikoita (laitoin vajaa litran)

1 dl vispikermaa

0.5 tl vaniljasokeria

noin 1.5 dl Pähkinä-kaakaolevitettä (esimerkiksi Nutellaa)

(koristeeksi mintunlehtiä tai sitruunamelissan lehtiä)

Ohje:

Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Voit voin sijasta käyttää myös Nutella tai muuta pähkinä-kaakaolevitettä.

Laita irtopohjavuoan reunat tarjoilulautasella, vuoraa lautasen pohja pohjan kokoisella leivinpaperilla ja painele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta keksipohjaa hieman myös reunoille. Voit käyttää myös tavallista pienehköä noin 16-18 cm piirakkavuokaa ja koota piirakan siihen. Laita pohja kovettumaan jääkaappiin noin varttiksi tai kunnes on hieman jähmettynyt.

Poista mansikoita kannat ja puolita isoimmat mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta pienellä määrällä vaniljasokeria. Nosta vuoka jääkaapista ja levitä sen päälle pähkinä-kaakaolevite, esimerkiksi Nutellaa.

Lado päälle mansikoita.

Levitä mansikoiden päälle vaahdotettu kerma ja kasaa päälimmäiseksi vielä kerros mansikoita.

Koristele halutessasi mintun tai sitruunamelissan lehdillä. Ja ei muuta kuin nauttimaan!

Vinkit:

* Jos haluat suklaapähkinälevitteen maistuvan piirakassa vieläkin paremmin, käytä keksimuruseokseen voin sijasta suklaa-pähkinälevitettä. Pohjasta tulee tällöin maultaan superhyvää!

* Mansikoita kannattaa laittaa oman maun mukainen määrä. Itse laitoin noin litran, josta osa tosin upposi suoraan suuhun, hups!

Kommentit

Kommentoi juttua: Helppo ja nopea mansikka-nutellapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X