Helppo ja nopea raparperihilloke

Raparperista jälkiruoka

Raparperit kasvavat nyt hurjaa vauhtia ja on kevään ensimmäisten raparperiherkkujen aika. Raparperista syntyy mm.

– herkullinen maisemakahvilan piirakka

– maukkaita pannacottia

– maailman paras mehevä raparperipiirakka murupäällisellä

– raikas raparperijuustokakku paahdetulla valkosuklaalla

valkosuklaa-raparperimuffinsseja,

mutta myös tällainen ihana makeankirpeä hilloke. Hilloke maustaa niin lettuja, jogurttia tai vaikka kakkuja tai sitä voi käyttää lime key-tyyppisen piirakan sisällä. Nam!

Helppo ja nopea herkku raparperista

Raparperihilloke sopii siis moneen herkutteluhetkeen. Kakkujen täytteissä hilloketta voi käyttää mousseihin tai sivellä suoraan kakkupohjan päälle ennen vaniljavaahtoa. Raparperihillokkeesta saa myös muita herkullisia jälkiruokia tai sitä voi lusikoida vaikka suoraan purkista.

Nuoret raparperin varret ovat parhaita leivontaan

Raparin kanssa on hyvä nauttia samaan aikaan myös maitotuotteita ja vaniljakastike onkin yksi superhyvä kumppani tälle hillokkeelle. Kokeile vaikka jälkiruokaa, jossa lasiin tulee vuorotellen vaahdotettua vaniljakastiketta ja tätä raparperihilloketta. Vaniljakastiketta voi halutessa paksentaa hieman vaikkapa maitorahkalla tai tuorejuustolla. Yksinkertaisesta, mutta niin hyvää.

kesainen-raparperihilloke-valmistuu-nopeasti

Tässäpä tulee tämä monikäyttöinen ohje. Mielessäni on ainakin yksi ihana leivonnainen, mihin aion käyttää tätä. Mihin herkkuun sinä laittaisit tätä? 🙂

Helppo ja nopea raparperihilloke, perusohje

Aineet:

500 g (n. 1 l) raparperin paloja

0.5 dl vettä

1.5-2 dl hillosokeria

Ohje:

Mittaa raparperin palat, vesi ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi välillä sekoitellen. Jatka keittämistä noin 10 minuuttia tai kunnes raparperin palat pehmenevät. Nosta kattila pois levyltä ja jäähdytä kokonaan. Hilloke on heti keittämisen jälkeen todella löysää, mutta kiinteytyy jääkaapissa.

Vinkki:

* Hillokkeen voi maustaa halutessaan esimerkiksi vaniljalla tai kanelilla. Laita vaniljatanko kattilaan keittämisen alussa, niin saat hillokkeeseen ihanan vaniljan tuoksun ja maun. Hillokkeen voi keittää myös kanelitangon kanssa tai joukkoon voi ripotella hieman jauhettua kanelia.

* 7.6.2019 Ohjeessa olevan sokerin määrää on viitteellinen, sillä jotkut leivonnaiset kaipaavat makeampaa ja toiset kirpeämpää hilloketta. Esimerkiksi herkulliset Juustokakkumaiset raparperi-vaniljamousse-jälkiruoat saattavat olla liiankin makeita, jos hillokkeen tekee suuremmalla sokerin määrällä, sillä vaniljamousse itsessään on jo melko makea. Sokerin määrä riippuu myös raparperien happamuudesta, sillä niissäkin on paljon eroja. Kirpsakat raparit kaipaavat hieman enemmän sokeria kuin miedommat kaverinsa.

Raparperihilloke

Kommentit

Kommentoi juttua: Helppo ja nopea raparperihilloke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X