Helppo ja nopea raparperihilloke

Raparperit kasvavat nyt hurjaa vauhtia ja on kevään ensimmäisten raparperiherkkujen aika. Raparperista syntyy mm.
– herkullinen maisemakahvilan piirakka
– maukkaita pannacottia
– maailman paras mehevä raparperipiirakka murupäällisellä
– raikas raparperijuustokakku paahdetulla valkosuklaalla
– valkosuklaa-raparperimuffinsseja,
mutta myös tällainen ihana makeankirpeä hilloke. Hilloke maustaa niin lettuja, jogurttia tai vaikka kakkuja tai sitä voi käyttää lime key-tyyppisen piirakan sisällä. Nam!
Raparperihilloke sopii siis moneen herkutteluhetkeen. Kakkujen täytteissä hilloketta voi käyttää mousseihin tai sivellä suoraan kakkupohjan päälle ennen vaniljavaahtoa. Raparperihillokkeesta saa myös muita herkullisia jälkiruokia tai sitä voi lusikoida vaikka suoraan purkista.
Raparin kanssa on hyvä nauttia samaan aikaan myös maitotuotteita ja vaniljakastike onkin yksi superhyvä kumppani tälle hillokkeelle. Kokeile vaikka jälkiruokaa, jossa lasiin tulee vuorotellen vaahdotettua vaniljakastiketta ja tätä raparperihilloketta. Vaniljakastiketta voi halutessa paksentaa hieman vaikkapa maitorahkalla tai tuorejuustolla. Yksinkertaisesta, mutta niin hyvää.
Tässäpä tulee tämä monikäyttöinen ohje. Mielessäni on ainakin yksi ihana leivonnainen, mihin aion käyttää tätä. Mihin herkkuun sinä laittaisit tätä? 🙂
Helppo ja nopea raparperihilloke, perusohje
Aineet:
500 g (n. 1 l) raparperin paloja
0.5 dl vettä
1.5-2 dl hillosokeria
Ohje:
Mittaa raparperin palat, vesi ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi välillä sekoitellen. Jatka keittämistä noin 10 minuuttia tai kunnes raparperin palat pehmenevät. Nosta kattila pois levyltä ja jäähdytä kokonaan. Hilloke on heti keittämisen jälkeen todella löysää, mutta kiinteytyy jääkaapissa.
Vinkki:
* Hillokkeen voi maustaa halutessaan esimerkiksi vaniljalla tai kanelilla. Laita vaniljatanko kattilaan keittämisen alussa, niin saat hillokkeeseen ihanan vaniljan tuoksun ja maun. Hillokkeen voi keittää myös kanelitangon kanssa tai joukkoon voi ripotella hieman jauhettua kanelia.
* 7.6.2019 Ohjeessa olevan sokerin määrää on viitteellinen, sillä jotkut leivonnaiset kaipaavat makeampaa ja toiset kirpeämpää hilloketta. Esimerkiksi herkulliset Juustokakkumaiset raparperi-vaniljamousse-jälkiruoat saattavat olla liiankin makeita, jos hillokkeen tekee suuremmalla sokerin määrällä, sillä vaniljamousse itsessään on jo melko makea. Sokerin määrä riippuu myös raparperien happamuudesta, sillä niissäkin on paljon eroja. Kirpsakat raparit kaipaavat hieman enemmän sokeria kuin miedommat kaverinsa.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo ja nopea raparperihilloke