Suklaapossu

Helppo ja nopea suklaafudge lakritsilla ja pähkinöillä

Helppo ja nopea suklaafudge lakritsilla ja suolapähkinöillä on aivan mielettömän hyvää! Jos pitää keksiä näistä jotain huonoa, niin se on se, että ovat niin koukuttavia, että yhden jälkeen on pakko ottaa toinen, sitten kolmas, kunnes huomaat syöneeni melkein kaikki! Vai onko tällainen herkuttelukaan yhtään sen huonompi juttu, kunhan ei harrasta sitä ihan joka päivä..

Tämä ohje on miltei sama kuin blogistani löytyvät monet monet muut helpot ja nopeat suklafudgeohjeet. Yhteistä näille on helppotekoisuuden lisäksi se, että aineita tulee vain kourallinen ja tekeminen on todella nopeaa. Rakastan lakritsin ja suklaan yhdistelmää ja tämä onkin eniten tekemäni suklaafudge. Joukossa on myös suolapähkinöitä, jotka tuovat oman ihanuutensa kokonaisuuteen. Jos saisin valita vain yhden karkin, jota söisin, se olisi hyvin todennäköisesti juuri nämä suklaafudget lakritsilla ja suolapähkinöillä. Siis ihan älyttömän hyviä! Kokeile, josset usko! Tai koita muutenkin! 😉

Tein nämä fudget joululahjaksi, miehen työpaikalle vietäväksi. Lahjapusseihin ei tosin päätynyt läheskään niin paljon kuin piti, sillä pakkausvaiheessa näitä katosi taas jotenkin kummallisesti. Enkä tällä kertaa voi syyttää edes lapsia, eli syypää on, öh, tuota, ups.. No myönnetään myönnetään, syypää löytyy peiliin katsomalla. Mutta oli ihan pakko tehdä vähän laadunvalvontaa ennen kuin antoi herkut eteenpäin. Raskasta 😉

Tässä tulee tämä superhelppo ja maailman parhaan suklaafudgen ohje. Nämä ehtii mainiosti tekemään vielä vaikka Jouluksi!

Ja vielä varoituksena: Nämä ovat erittäin koukuttavia, joten pakkaa äkkiä ylimääräiset pois kätesi ulottuvilta, mikäli aikomuksesi ei ole mussuttaa kaikki samantein! 😉

Helppo ja nopea suklaafudge lakritsilla ja pähkinöillä

Aineet: 250 g tummaa (n. 50%) suklaata 200 g maitosuklaata 1 prk kondensoitua maitoa 25 g voita ripaus suolaa n. 3 dl suolapähkinöitä n. 200 g lakritsin paloja

Ohje: Pilko halutessasi lakritsinpalasia hieman pienemmiksi (n. 1 cm kokoisiksi paloiksi) ja jätä syrjään odottamaan.

Pilko kattilaan suklaat. Kaada joukkoon kondensoitu maito ja voi. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet. Sekoita joukkoon suola

Lisää melkein kaikki lakritsin palat sekä suolapähkinät suklaaseokseen. Kaada seos leivinpaperoituun n. 23 x 23 cm kokoiseen vuokaan. Ripottele pinnalle loput lakun palat ja suolapähkinät ja painele kevyesti pintaan kiinni. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi. Anna vaikka lahjaksi tai napostele itse.

Vinkki: * Lakritseissa on suuria eroja, joten niitä ja suklaita vaihtamalla saa muunneltua hieman fudgepalojenkin makua.

* Voit jähmettää fudgemassan myös muun kokoisessa vuoassa. Isommassa vuoassa paloista vain tulee littanampia ja pienemmässä vuoassa paksumpia.

Herkullista ja rauhallista joulua!


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo ja nopea suklaafudge lakritsilla ja pähkinöillä

Eve

Kiitos fudgeohjeista! Näillä olen tehnyt jo monta vuotta. Tänä jouluna lahjaksi meiltä lähti laku-manteli-fudget, karpalo-saksanpähkinä-fudget sekä domino-fudget. Kaikki sinun ohjeita mukaellen! 🙂 Hyvää joulua!

Suklaapossu

Voih, tämän viestin vastaus ei olekaan saapunut tänne, pahoittelen! Kiva, että fudgeohjeista on ollut iloa sinulle Eve! Kuullostaa ihanilta nuo fudgesi 🙂 Oikein ihanaa alkanutta vuotta! <3

Ake

Tuleeko käyttää ohjeeseen pelkkää kondensoitua maitoa vai kondensoitua karamelisoitua maitoa?

Suklaapossu

Pelkkää kondensoitua maitoa. Toki myös karamellisoitu käy, jos tavallista ei ole saatavilla, mutta silloin fudgesta tulee kovempaa.

Piparitonttu

Joulun alla piparin makuinen fudge olisi ihana lahja! Mietinkin että sopisiko murennetut piparit lakritsin ja suolapähkinöiden tilalla? Sulavatkohan fudgeen inhottavasti?

Suklaapossu

Hei Piparitonttu 🙂 Pahoitteluni, että vastaus tulee vasta nyt. Löysin tämän viestisi äsken roskapostien joukosta, jonne se oli jostain syystä sujahtanut automaattisesti. Olen joskus kokeillut keksejä fudgeen ja ne pehmenevät sinne täysin. Toisaalta, piparin kanssa en ehkä näkisi niin pahana tuota pehmenemistä, sillä piparista itsestään tulee mukaan jo reilusti makua. Toinen keino olisi lisätä piparkakkumausteita suoraan suklaafudgemassaa. Miltäs se kuullostaisi? 🙂

Ante

Hei! Jos haluaa tehdä maitosuklaasta pelkästään tai maito ja valkosuklaasta niin paljonko pitää laittaa suklaata?

Suklaapossu

Hei Ante! Eri suklaalaaduille sopivat määrät ovat keskimäärin:
pelkkää valkosuklaata on hyvä laittaa noin 750-800 g
maitosuklaata noin 550 g ja
tummaa suklaata 400 g (riippuen tumman suklaan prosenteissa)

Maito- ja valkosuklaan sekoitus vaatisi siis yhteensä jotain 550-750g välillä olevan määrän suklaata, riippuen siitä, paljonko fudgeen tulee kumpaakin laatua.

Suklaan määrällä pystyy helposti vaikuttamaan fudgen koostumukseen, joten jos kaipaa pehmeämpää suklaata (ja ehkä samalla hieman suussasulavampaa fudgea), kannattaa määrää hieman vähentää, kun taas kovempaan sitä kannattaa hieman lisätä. Kerron tämän siksi, että esimerkiksi helteillä fudgen on hyvä olla hieman jämäkämpää, kuin kylmillä keleillä. Ja jotta tämä ei olisi liian helppoa, niin vinkkinä mainittakoon myös se, eri merkkiset suklaat hyydyttävät hieman eri tavalla 😉 Erot ovat kuitenkin melko, joten merkkejä ei kannata liikaa miettiä 🙂

Lahjaksi

Hei. Kauanko valmis suklaa fudge säilyy hyvänä?

Suklaapossu

Hei! Tämä fudge säilyy hyvänä useampia päiviä. Meillä fudget tosin ovat aina kadonneet niin nopeasti, ettei merkkejä huonontumisesta ole ehtinyt näkymään, joten tarkkaa aikaa on vaikea sanoa. Arvioisin, että säilyy huoneenlämmössä 1-2 viikkoa ja jääkaapissa 2-3 viikkoa, kunhan fudgeja säilytetään ilmatiiviissä rasiassa. Fudget voi myös pakastaa, mutta kannattaa ottaa huomioon, että ne saattavat sulaessaan kostua pinnalta.

Vastaa käyttäjälle EvePeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *