Suklaapossu

Helppo ja täyteläinen sitruunajäätelö ilman jäätelökonetta

Nyt alkoi meidän jäätelökesä. Tämän vuoden ensimmäinen versio oli tämä helppo sitruunainen jäätelö.

Mulla on paha tapa ostaa sitruunoita vähän kuin varuiksi. Usein ne tuleekin käytettyä, mutta joskus niitä jää pyörimään kulhon pohjalle vähän turhankin pitkäksi aikaa. Niin kävi tällä kertaa ja ennen kuin sitruunat nahistuivat enempää, päätin laittaa ne helppotekoiseen jäätelöön. Jäätelön pohjana on tuttu kermavaahdon ja kondensoidun maidon yhdistelmä. Jäätelömassa kaadetaan rasiaan, laitetaan pakkaseen jäätymään muutamaksi tunniksi ja näin jäätelö on valmis. Tekemiseen ei tarvita siis jäätelökonetta eikä jäätelömassaa tarvitse sekoitella pakkasessa olon aikana lainkaan. Helppoa ja nopeaa. Ja totta kai myös tosi hyvää! 😉

Jäätelömassa muistuttaa pitkälti Järisyttävän hyvää sitruunajuustokakkua. Siinä kakun täyte hyytyy ilman liivatteita sitruunan voimin. Tälle jäätelölle kävi vähän samalla tavalla ja jäätelömassa paksuuntui sitruunan takia normaalia enemmän. Lopputulos muistuttikin lopulta kylmää juustokakkua 🙂

Jäätelö oli ehdottomasti parhaimmillaan heti tuoreeltaan nautittuna, noin parin, kolmen tunnin päästä sen valmistamisesta. Oltuaan liian kauan pakkasessa jäätelö tiivistyy liikaa ja koostumus ei ole paras mahdollinen. Mutta tuoreeltaan on kyllä hyvää, tosiaan kuin söisi kylmää sitruunaista juustokakkua! 🙂 Koostumus on pehmeä, erittäin täyteläinen ja maku muistuttaa hieman kermalla pehmennettyä Lemon Curd -tahnaa.

Mielestäni tämä täyteläinen on oikein hyvä ja nopeatekoinen vaihtoehto vaikkapa nyt kesän helteisiin. Jälkikäteen ajateltuna jäätelön seuraksi olisi sopineet äärettömän hyvin myös tuoreet mansikat, nam! 🙂

Helppo sitruunajäätelö

Aineet:

2.5 dl vispikermaa

2.5 dl kuohukermaa

1 prk kondensoitua maitoa (ei valmiiksi keitettyä)

n. 4 rkl sitruunan mehua

1 sitruunan hienoksi raastettu kuori

Ohje:

Vatkaa kermat vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito, sitruunan kuori ja mehu ja vatkaa vielä kunnolla sekaisin.

Kaada jäätelömassa sopivan kokoiseen vuokaan. Itse käytin n. 20 x 20 cm (S x L) vuokaa, jolloin jäätelömassakerros ei ollut kovin paksu ja se jämähti ja viileni suht nopeasti.

Laita pakkaseen n. 2 tunniksi, kunnes jäätelö on jähmettynyt ja viilentynyt. Nauti tuoreeltaan.

Vinkki:

* Pitkään pakastettu jäätelö muuttuu helposti melko kovaksi. Ota se tällöin huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoilua lämpeämään ja pehmenemään.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo ja täyteläinen sitruunajäätelö ilman jäätelökonetta

Taru

Ai miten herkullisen näköistä jätskiä ja kuvista näkee kuinka pehmoistakin se on 😀

Suklaapossu

Kiitti Taru 🙂 Hyvältä maistui, kylmältä sitruunaiselta juustokakulta 😛

tipi

Kuulostaapa ihanalta! Pakko kokeilla..

Suklaapossu

Kiitos tipi 🙂 Kannattaa ihmeessä kokeilla. Jäätelöä kannattaa jäädyttää vain sen verran, että se on juuri ja juuri jäätynyt. On tällöin juuri tuollaista ihanan kermaisen pehmeää mitä kuvissakin 😛

Pienet Herkkusuut – Maiju

Voi kun ihanan näköistä ja kuuloista jädeä! Taidanpa testata kesällä 🙂 Oikein ihanaa viikkoa sinulle Suklaapossu!

Suklaapossu

Kiitos Maiju 🙂 Testailepas ihmeessä 🙂 Tuo kondensoitu maito on kyllä niin mainio apu tällaisissa jäätelöissä. Sen avulla menee vähän ehkä turhankin helpoksi jäätelön tekeminen, alkaa meinaan pikku hiljaa vyötäröltä vähän kiristää 😉 Kiitos, oikein ihanaa viikkoa ja tulevaa viikonloppua myös sinulle Maiju 😀

Unknown

Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta 🙂 Kannattaa muuten laittaa 0,5 dl glukoosisiirappia tuohon jädepohjasekoitukseen, niin pysyy pehmeänä pakastimessa, eikä hileydy lainkaan.

Suklaapossu

Totta, glukoosisiirappi tekisi tästä pehmeämmän ja hileettömämmän. Kiitos 🙂

Vastaa käyttäjälle TaruPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *